Δεύτερη ευκαιρία σημαίνει «θα προσπαθήσω κι εγώ»


Κάθε είδους σχέση που αντέχει στον χρόνο δικαιούται κάποια στιγμή να περάσει κρίση. Τα εμπόδια και οι δυσκολίες -δυστυχώς ή ευτυχώς- είναι παρόντα στην καθημερινότητα και καμιά φορά οδηγούν σε προβλήματα που μπορούσαν να κυμαίνονται κάλλιστα από μια απλή παρεξήγηση που την επόμενη μέρα θα ‘χει ξεχαστεί μέχρι μια διαφωνία για θέματα πιο σοβαρά από μικροπράγματα ρουτίνας.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως το ότι δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία στο ταίρι να μας αποδείξει ότι η σχέση μπορεί έχει μέλλον, δε συνοδεύεται από ανακούφιση και επανάπαυση. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει και οι δυο να κάνουν στην άκρη τον εγωισμό κυνηγώντας την ευτυχία. Ο ένας δεν πρέπει να περιμένει μόνο από τον άλλον μια αλλαγή, αλλά να δώσει για ακόμη μια φορά το 100% του εαυτού του, κι ας νιώθει αδικημένος. Η δεύτερη ευκαιρία που δίνεις στον σύντροφό σου δίνεται αυτόματα στον εαυτό σου, ώστε να αποδείξεις ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις σε μια σχέση προσπαθώντας από την αρχή, θέτοντας διαφορετικά όρια.
Όταν δίνεις μια δεύτερη ευκαιρία το κανείς γιατί ακόμα έχεις συναισθήματα.
Άρα, αν αυτό που νιώθεις είναι ακόμα ζεστό, πρέπει να το αφήσεις να βγει προς τα έξω για να φέρει ζεστασιά και στη σχέση. Από το πρώτο λεπτό που θα ξαναπροσπαθήσεις με τον σύντροφό σου, ρίσκαρε να κάνεις κάτι που δεν έκανες ποτέ, πάρε την πρωτοβουλία να προτείνεις εσύ να κάνετε κάτι για το οποίο το ταίρι δεν είναι προετοιμασμένο.

Το να μείνεις στο comfort zone σου και να παρατηρείς από μακριά τον σύντροφό σου να προσπαθεί να κάνει την αλλαγή που θα σας φέρει πιο κοντά στην επιτυχία της σχέσης σας δε θα σου βγει σε καλό. Για να υπάρξει αληθινή προσπάθεια πρέπει να γίνει και από τις δύο πλευρές, αλλιώς κάτι στη μεταξύ σας ένωση θα σπάσει και δε θα τα καταφέρετε. Εάν ο ένας γίνει απλός παρατηρητής, ο άλλος πολύ πιθανόν να εγκαταλείψει την προσπάθεια από εγωισμό και μόνο. Όταν δέχεσαι να ξαναπροσπαθήσεις σημαίνει ότι το θέλεις. Εάν δεν το θέλεις, καλύτερα να μην μπεις καν στη διαδικασία. Άπαξ όμως και το κάνεις, πρέπει οι κανόνες να ‘ναι δίκαιοι. Μια σχέση περιλαμβάνει δύο ανθρώπους, δύο μυαλά, δύο καρδιές που μόνο συνδυασμένες μπορούν να δημιουργήσουν μια μεγάλη δύναμη, εκείνη του έρωτα.

Πριν μπεις, λοιπόν, στη διαδικασία να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία, σκέψου πρώτα αν εσύ είσαι διατεθειμένος να το παλέψεις. Γιατί αν περιμένεις να έρθει ο άλλος και να σου παρουσιάσει έναν διαφορετικό εαυτό το μόνο σίγουρο είναι πως ακόμη κι αν γίνει κάτι τέτοιο δε θα είναι αληθινό και θα ‘ναι παροδικό. Γι’ αυτό η μονόπλευρη προσπάθεια εγγυάται αποτυχία απ’ τα αποδυτήρια.

Πηγή : pillowfights.gr