«Χάλκινα Χρόνια» – Από τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, ξανά μαζί μας στο ΡΙΚ1

Από την ερχόμενη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου και καθημερινά ξανά μαζί μας στο ΡΙΚ1, η επιτυχημένη σειρά εποχής του ΡΙΚ «Χάλκινα Χρόνια», αμέσως μετά το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων.

Με μεγάλες ανατροπές, καλά κρυμμένα μυστικά αλλά και αγαπημένους χαρακτήρες, τα «Χάλκινα Χρόνια», κατάφεραν για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές να κρατήσουν σταθερό και αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, κατατάσσοντας το ΡΙΚ στις ψηλότερες θέσεις τηλεθέασης.

Η νέα τηλεοπτική σεζόν 2021-22, βρίσκει τη δημοφιλή καθημερινή δραματική σειρά εποχής του ΡΙΚ «Χάλκινα Χρόνια», να επιστρέφει δυναμικά στη μικρή οθόνη με μεγάλες αλλαγές, νέους ήρωες και συγκλονιστικές ιστορίες που θα καθηλώσουν και πάλι τους τηλεθεατές και τους συντελεστές της να δηλώνουν πανέτοιμοι και γεμάτοι όρεξη για δουλειά και δημιουργία.

«Χάλκινα Χρόνια» 5ος κύκλος…

Νέες «αφίξεις», νέες ιστορίες, νέα καλά κρυμμένα μυστικά!

Η ιστορία μας συνεχίζεται 3 μήνες μετά. Η ζωή στο Μαυροβούνι έχει αλλάξει δραματικά, καθώς μια αναπάντεχη απώλεια έχει στιγματίσει τους γνωστούς μας ήρωες και η ελπίδα για μια ελεύθερη πατρίδα ολοένα κι απομακρύνεται. Όχι όμως για πολύ. Το αγωνιστικό πνεύμα των ηρώων μας δεν κάμπτεται εύκολα και θα κάνουν το παν για να πετύχουν τον στόχο τους. Την είσοδό τους στην σειρά θα κάνουν καινούριοι χαρακτήρες που κουβαλούν κι αυτοί τα δικά τους ένοχα μυστικά και τη δική τους δίψα για εκδίκηση…

Συγκεκριμένα, καταφθάνει στο χωριό ο Δημοσθένης, ένας πλούσιος άρχοντας, με την κόρη του, την όμορφη Δάφνη και το γιο του, τον ατίθασο Κωσταντή. Στο ρόλο του Δημοσθένη ο δημοφιλής καταξιωμένος ηθοποιός Αντρέας Τσουρής. Ο Δημοσθένης με τα λεφτά που έχει κάνει ως έμπορος στην Αίγυπτο, επιστρέφει στην Κύπρο και αγοράζει το μύλο της ορεινής περιοχής του Μαυροβουνίου, αφού πωλήθηκε σε τιμή ευκαιρίας μετά τον μυστηριώδη θάνατο του μυλωνά. Στο κατώι του σπιτιού του, μπροστά από την αποθήκη όπου φυλάγεται ο σανός, υπάρχει ξενώνας και 2-3 τραπέζια όπου ο μυλωνάς κάνει τους λογαριασμούς του, με τη βοήθεια της κόρης του, η οποία είναι μορφωμένη κοπέλα.

Η Δάφνη, που την υποδύεται η Ειρήνη Καραγιώργη, είναι μια πανέμορφη, ευαίσθητη νεαρή, λιγομίλητη και μελαγχολική, που έχει τους δικούς της σκοτεινούς δαίμονες από το παρελθόν να τη βασανίζουν. Ένα καλά κρυμμένο μυστικό πριν 20 χρόνια, όταν αυτή ήταν μόλις 3 ετών, τη στιγμάτισε, γεγονός που έχει προκαλέσει τη συνεχή επαγρύπνηση κι έγνοια του πατέρα της, που τη λατρεύει. Ο Δημοσθένης θα κάνει το παν για να την προστατεύσει και την προσέχει ως κόρην οφθαλμού, ενώ παράλληλα προσπαθεί να τιθασεύσει τον κακομαθημένο γιο του τον Κωσταντή,  (Ανδρέας Νικολαίδης), ο οποίος κάνει συνεχώς του κεφαλιού του. Ο Κωσταντής τρέφει μεγάλη αντιδραστικότητα προς τον πατέρα του κι η σχέση τους είναι γεμάτη εντάσεις, καθώς μάταια ο Δημοσθένης προσπαθεί να τον κρατήσει στον ίσιο δρόμο.

Ένας καινούριος επενδυτής φτάνει στην περιοχή, ο Βρυωνής (Κλείτος Κωμοδίκης), ο οποίος έχει πολλές μετοχές στο μεταλλείο και με τη φιλοδοξία να γίνει διευθυντής, καθώς και ο νέος εκλελεγμένος μουχτάρης, αφού μετά την καθαίρεση του Λύσανδρου(Δημήτρης Αντωνίου), η θέση είναι ορφανή. Στα σχέδιά του θα μπουν εμπόδιο, τόσο η Θάλεια (Παμπίνα Γεωργίου), που αναλαμβάνει πια ενεργό ρόλο στη διεύθυνση του μεταλλείου μετά την αναγκαστική φυγή του Γιακουμή (Αντρέας Παπαμιχαλόπουλος), κι ο Θεοτής (Σοφοκλής Κασκαούνιας) που βάζει ξανά υποψηφιότητα για μουχτάρης. Όμως ο Βρυωνής δεν είναι καθόλου εύκολος αντίπαλος, καθώς θα φανεί στην πορεία πως έχει μεγάλη δύναμη, ενώ θα βάλει στο στόχαστρό του και τον Λύσανδρο, με τον οποίο έχει παλιά χρωστούμενα.

Επίσης, στο χωριό κάνει την εμφάνισή του ο Λεόντιος, ένας μυστηριώδης νεαρός άντρας, σιωπηλός και επίμονος, που ζητά δουλειά στον μύλο του Δημοσθένη. Στο ρόλο αυτό ο Στέφανος Μιχαήλ. Ο Λεόντιος φαίνεται να ψάχνει έντονα κάτι και μάλιστα ο στόχος του είναι ο καινούριος μυλωνάς και τα παιδιά του. Ποιο παρελθόν κρύβει και ποιος ο λόγος που πλησιάζει την οικογένεια αυτή, θα φανεί στην εξέλιξη της ιστορίας. Στα μάτια του καίει κρυφά η φλόγα της εκδίκησης, όμως κρύβει καλά τους σκοπούς του, και μάλιστα θα προσεγγίσει την ευαίσθητη Δάφνη σχεδόν αμέσως.

Η Λωξανδρού, η μητέρα του Φωτούλη, που είχε πεθάνει σε μια συμπλοκή στον 2ο κύκλο επιστρέφει δριμύτερη στο χωριό με όνειρα ν’ ανοίξει δικό της φούρνο στην περιοχή πουλώντας τα αρτοπαρασκευάσματά της, που η ίδια θεωρεί αριστουργήματα. Η Λωξανδρού, την οποία υποδύεται η αγαπημένη ηθοποιός Ζωή Κυπριανού, έχει μεγάλο πάθος και όρεξη για τη νέα της επιχείρηση, ενώ η έντονή της αντιπάθεια για τη Φροσού (Γιάννα Λευκάτη) και την υπόλοιπη οικογένεια, προκαλούν ευτράπελες αντιπαραθέσεις καθώς η Φροσού, θεωρεί πως η ίδια φτιάχνει πολύ καλύτερα εδέσματα.

Η Λωξανδρού θα πάρει στη δούλεψή της τη Θεοδώρα( Μάρθα Κωνσταντίνου), μια νεαρή που φθάνει στο χωριό κάτω από μυστηριώδες συνθήκες και συλλαμβάνεται από τους Άγγλους στην αρχή της σειράς, καθώς έγραφε επαναστατικά συνθήματα στους τοίχους του χωριού. Η Θεοδώρα έχει κι αυτή τους δικούς της σκοτεινούς σκοπούς και θα βάλει σ’ εφαρμογή ένα σχέδιο που θα τη φέρει κοντά στους γνωστούς μας ήρωες με απρόσμενες συνέπειες.

Οι νέοι αυτοί ήρωες θα πλαισιώσουν τους αγαπημένους ήρωες της σειράς και θα ανατρέψουν τις ζωές τους ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Ο Λύσανδρος θα πληρώσει τις αμαρτίες του και θα πέσει πολύ χαμηλά, σε σημείο εξαθλίωσης. Όμως η μοίρα του επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, άλλες δυσάρεστες κι άλλες ευχάριστες. Ο Νικόδημος(Γιώργος Αναγιωτός), θ’ αντιμετωπίσει τους δικούς του δαίμονες και θα προσπαθήσει να εξιλεωθεί, όμως ο δρόμος που έχει ν’ ακολουθήσει θα είναι δύσκολος. Από τη μεριά του ο Ρόμπερτ Τζόουνς(Αντρέη Κρούπα) θα δοκιμαστεί τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και επαγγελματικό, και θα αναρωτηθεί πολλές φορές για το τι είναι τελικά σημαντικό στη ζωή του. Ο Θεοτής (Σοφοκλής Κασκαούνιας) προσπαθεί να βοηθήσει στην αναζωπύρωση του αγωνιστικού πνεύματος των συγχωριανών του, καθώς έχουν γίνει πολλά που προκάλεσαν την ηττοπάθεια και την απελπισία τους. Η Στυλλού (Μαρία Φιακά) θα δοκιμαστεί με μια μεγάλη απώλεια, ενώ η Θάλεια (Παμπίνα Γεωργίου) θα βρει τη δύναμη να σταθεί στα δικά της πόδια για πρώτη φορά, χωρίς να έχει ανάγκη κανέναν άντρα να την προστατεύει…

Πρωταγωνιστούν:

Αντρέας Τσουρής, Ζωή Κυπριανού, Σοφοκλής Κασκαούνιας, Γιάννα Λευκάτη, Γιώργος Αναγιωτός, Ειρήνη Καραγιώργη, Μαρία Φιακά, Στέφανος Μιχαήλ, Μάρθα Κωνσταντίνου, Κλείτος Κωμοδίκης, Αντρέας Νικολαϊδης, Παμπίνα Γεωργίου, Πανίκκος Πιλάλης, Δημήτρης Αντωνίου, Αντρέι Κρούπα, Δημήτρης Δημητρίου.

Σενάριο: Σοφία Σοφοκλέους, Δέσποινα Πυρκεττή, Γιάννης Κόκκινος

Σεναριακή επιμέλεια/ σκηνοθεσία : Κόριννα Αβρααμίδου

Παραγωγός: Νίκος Γαλήνης