Αυτό είναι το πιο γλυκό φρούτο της εποχής με πολλαπλά οφέληΤο βερίκοκο είναι ένα από τα πιο νόστιμα καλοκαιρινά φρούτα, που ταυτόχρονα προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία μας και μας προστατεύει από διάφορες ασθένειες. είναι ένα από τα πιο νόστιμα καλοκαιρινά φρούτα. Η εποχή του κρατάει λίγο, ξεκινά προς το τέλος Μαΐου μέχρι τις αρχές Αυγούστου. Ενώ βρισκόμαστε, λοιπόν, στην εποχή του, καλό είναι να γνωρίζουμε σε τι ακριβώς μας βοηθάει ο πλούσιος καρπός της βερικοκιάς:

Μάτια & Δέρμα
Τα βερίκοκα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α που συμβάλει στην καλή λειτουργία των ματιών και την καλή υγεία του δέρματος. Εμπεριέχουν επίσης καροτενοειδή (β-καροτένιο, λυκοπένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη), τα οποία έχουν αντιοξειδωτική δράση και στα οποία οφείλεται και το πορτοκαλί τους χρώμα.

Πεπτικό Σύστημα
Το βερίκοκο περιέχει φυτικές ίνες και βοηθάει στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και σε πολλές πεπτικές διαταραχές όπως η εκκολπωμάτωση (μία νόσος που αφορά το σχηματισμό θυλακίων του παχέος εντέρου) και oι αιμορροΐδες (επώδυνες, πρησμένες φλέβες στο κατώτερο τμήμα του ορθού). Κάποιοι ειδικοί, μάλιστα, συστήνουν να τρώτε ένα βερίκοκο πριν το φαγητό, για καλύτερα αποτελέσματα.

Υγεία της καρδιάς
Το αρωματικό αυτό φρούτο είναι πλούσιο σε βήτα-καροτίνη, η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α και παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία της καρδιάς, καθώς καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, μειώνει την LDL (κακή) χοληστερόλη κι έτσι μας προστατεύει από μελλοντικό έμφραγμα του μυοκαρδίου ή εμφάνιση στεφανιαίας νόσου.

Τip: Όταν πάτε να αγοράσετε βερίκοκα, στη λαϊκή ή το super market, μη βασίζεστε στο χρώμα τους. Καθώς το αποκτούν προτού ωριμάσουν για τα καλά. Αυτό που αξίζει να προσέξετε είναι να έχουν χαρακτηριστικό άρωμα.

Πηγή : must.com