Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς


Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΠΑΙΔΙ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ»  των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ, με τη στρατηγική συνεργασία της Χαραλαμπίδης Κρίστης

Την Πέμπτη, 18 Απριλίου, ολοκληρώθηκε η ποδηλατική διαδρομή «ΠΟΔΗΛΑΤΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ» σημειώνοντας για ακόμα μία φορά μεγάλη επιτυχία. Η δράση, που αγκαλιάστηκε από το κοινό, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΠΑΙΔΙ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ»  των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ, σε στρατηγική συνεργασία με τη γαλακτοβιομηχανία Χαραλαμπίδης Κρίστης.

Το «ΠΟΔΗΛΑΤΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΥΡΩ» αποτελεί πρωτοβουλία της Μαρίνας Θεοδώρου που ξεκίνησε το 2015, με στόχο την προσφορά στα παιδιά.  Το  2021, η δράση εντάχθηκε στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «ΠΑΙΔΙ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ» των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ και έκτοτε επιστρέφει κάθε χρόνο, μεγαλώνοντας την ακτίνα δράσης του.

Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης διαδρομής, που πραγματοποιήθηκε 15 – 18 Απριλίου, το «ΠΟΔΗΛΑΤΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΥΡΩ 2024» συμπλήρωσε 600 χιλιόμετρα προσφοράς. Η Μαρίνα Θεοδώρου και η ομάδα της έκαναν και φέτος τον γύρο της ελεύθερης Κύπρου, με στόχους την ευαισθητοποίηση για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας, την ενημέρωση για τα οφέλη της ισορροπημένης διατροφής και τακτικής άσκησης, και την προώθηση του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς. Ως εκ τούτου,  το «ΠΟΔΗΛΑΤΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΥΡΩ 2024»  σε  συνεργασία με τον Σύνδεσμο Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου δίνει την ευκαιρία σε παιδιά ηλικίας 9-12 ετών να αποκτήσουν δωρεάν ένα εξατομικευμένο πλάνο διατροφής. Παράλληλα, ενισχύει το σημαντικό έργο που επιτελεί ο ΣΠΑΒΟ (Σύνδεσμος για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια) και συμβάλλει στην αποστολή του για τη δημιουργία μιας πιο ανθρώπινης κοινωνίας.  Για την επίτευξη των στόχων της φετινής δράσης, διατίθενται προς πώληση, στα ταμεία των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ, χρωματιστά κορδονάκια για γυαλιά ηλίου και οράσεως προς ένα ευρώ, μέχρι και τις 12 Μαΐου 2024.

Το “ΠΟΔΗΛΑΤΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΥΡΩ” πραγματοποιείται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή και στρατηγική συνεργασία της μεγαλύτερης γαλακτοβιομηχανίας του τόπου μας Χαραλαμπίδης Κρίστης, μέσω του προγράμματος ΕΚΕ της εταιρείας, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ που έχει στο επίκεντρο τα παιδιά, και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου. Στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της φετινής ποδηλατικής διαδρομής συνέβαλαν οι χορηγοί: Deloitte, Unilever,  STIHL,  Perskindol, Casino,  Bean Bar και ASTRA CAR RENTAL.

Την τελετή λήξης χαιρέτισε η Μαρίνα Θεοδώρου, εμπνεύστρια της πρωτοβουλίας, η Μαρία Χαβιαρά Κούσιου, Πρόεδρος του ΣΠΑΒΟ, και η Νατάσα Κωνσταντινίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ που εξήγγειλε την επιστροφή του “ΠΟΔΗΛΑΤΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΥΡΩ” το 2025, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της αλυσίδας αλληλεγγύης που έχει δημιουργήσει.