Αθηναΐς: «Στόχος μου και της G Music, να καταθέσω τη ψυχή μου, τραγουδώντας»

Μέσα της έκρυβε, μία μοναδική λαϊκής χροιάς φωνή, που η πολλά υποσχόμενη δισκογραφική εταιρία G MUSIC, και ο δάσκαλος φωνητικής της, κύριος Χρήστος Λυριτζής, κατάφεραν να την βγάλουν προς τα έξω, ώστε και να την απολαύσει και ο κόσμος, μέσα από τα νέα της τραγούδια. Κάνοντας το δυναμικό δισκογραφικό comeback της, που σηματοδότησε και την καλλιτεχνική αναγέννησή της, η Έλενα Μεταξά του παρελθόντος, με νέο αέρα και νέα φωνή, και έχοντας στο πλευρό της τον παραγωγό της, αλλά και τον μετρ των μεγαλύτερων επιτυχιών, Γιάννη Μαλλιά, είναι η σημερινή Αθηναΐς, που κάνει την μεγάλη έκπληξη.

 1. Η «Επιλογή σου» να ενταχθείς στο δυναμικό της G MUSIC, απέδειξε πώς έκανες «Το σωστό». Πώς νιώθεις για αυτό;

«Νιώθω τυχερή, που επέλεξα μία εταιρεία, που συνέχεια με στηρίζει! Γιατί ένας καλλιτέχνης μόνος του δεν μπορεί να κάνει την διαφορά. Όταν όμως έχει μία ομάδα δυνατή ομάδα δίπλα του, όπως αυτή της  «G music»,  μόνο ψηλά μπορεί να σε οδηγήσει».

 1. Τι είναι αυτό που βρήκες στη νέα σου εταιρεία, που χρόνια τώρα που υπάρχεις στα μουσικά δρώμενα, δεν είχες ξαναβρεί;

«Βρήκα ζεστασιά, σιγουριά, αλλά εκείνο που πραγματικά με μάγεψε, είναι οι πολλές ώρες, που ασχολείται η παραγωγή, ακούραστα με τους καλλιτέχνες της».

 1. «Θα κάνω το σωστό», είναι το πρώτο τραγούδι που εγκαινίασε τη συνεργασία σου, με τη G MUSIC, και μας επανασυστήθηκες μουσικά ως Αθηναΐς, και με μία λαική χροιά φωνής, που σε τίποτα δεν θύμιζε την Έλενα Μεταξά, του παρελθόντος. Πώς έγινε αυτό;

«Η G Μusic,ο δάσκαλος μου και εγώ πήραμε απόφαση να αλλάξουμε το όνομα μου, μιας και η τότε Έλενα Μεταξά, δεν έχει πλέον καμία σχέση με μένα, γιατί η τότε προώθηση μου, με οδηγούσε σε ποπ ρυθμούς , ενώ η χροιά μου είναι λαϊκή και αυτό θα ακούει από εμένα, πλέον ο κόσμος».

 1. Πώς έγινε η μεγάλη σου αλλαγή;

«Όταν πιστέψεις στον εαυτό σου, μπορείς να κάνεις τα πάντα! Χρειάζεται να ακούς και να δουλεύεις σκληρά με τη φωνή σου και την εμφάνιση σου, και να προχωράς, για τον στόχο και μόνο!

 1. Τι θέλησες να αφήσεις πίσω σου, κάνοντας ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα;

«Όποιες δυσκολίες πέρασα, κλείνοντας μου μικρόφωνα και ο,τι άλλο δεν μπορούσα, τα αφήνω πίσω μου…Τώρα μπορώ!!!».

 1. Μουσικά ως Αθηναΐς, που θέλεις να φτάσεις; Ποιοι είναι οι στόχοι σας;

«Στόχος μου είναι, να καταθέσω την ψυχή μου τραγουδώντας και ο κόσμος θα με πάει εκεί που πρέπει και εκεί που αξίζω να είμαι».

 1. Και ακολουθεί η «Επιλογή μου» μία δυναμική μπαλάντα, που αποδεικνύεις ότι φωνητικά είσαι μία άλλη… Ποιος σε βοήθησε σε αυτό;

«Η εταιρεία μου, όλη ομάδα της και ο δάσκαλος μου Χρήστος Λυριτζής, που με στήριξαν στον υπέρτατο βαθμό, αναδεικνύοντας ό,τι καλύτερο έχω να δώσω»!

 1. Τι έχει αλλάξει γενικότερα και βαθύτερα, από την Έλενα Μεταξά στην Αθηναϊς;

«Ξεκλείδωσα κομμάτια του εαυτού μου, να μη φοβάμαι να βγάλω τη φωνή μου και να πατάω γερά στα πόδια μου ως Αθηναΐς».

 1. Πώς βιώνεις την περίοδο της καραντίνας; Σου λείπει να τραγουδάς;

«Νιώθω λίγο άσχημα που δεν έχω τη δυνατότητα να τραγουδήσω και να διασκεδάσω τον κόσμο, που το έχει τόσο ανάγκη όσο κι εγώ η ίδια!».

 1. Τι αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για εσένα;

«Τα υπέροχα τραγούδια που έχω στη βαλίτσα μου, που τα λατρεύω. Νιώθω πώς, κάθε νέο τραγούδι που μου έρχεται, να το στέλνει μία δύναμη που μου φέρνει καλό, και αυτό το συναίσθημα, θέλω να το επιστρέψω σε όποιον το ακούει».

 1. Υπάρχουν στιγμές που λυγίζεις ψυχολογικά και πώς επανακάμπτεις;

«Ναι λυγίζω, αλλά δεν μπορεί να κρατήσει για πολύ…..Οι  ρυθμοί της ζωής μου πλέον, δεν με αφήνουν να πέσω τελείως».

 1. Ποια είναι το μεγαλύτερο δώρο που έχεις κάνει στον εαυτό σου;

«Το μεγαλύτερο δώρο σε μένα  δεν το έχω κάνει ακόμη….Θα είναι, όταν πετύχω τον στόχο μου επαγγελματικά  και δεχτώ την επιβράβευση από τους ανθρώπους που με πίστεψαν».

 1. Το μεγαλύτερο δώρο, και δεν λέμε πάντα υλικό, που έχεις λάβει από κάποιον;

«Κάθε λογής λουλούδια, που δεν σταματούσα να έρχονται όπου βρισκόμουν….».

 1. Στις συνεντεύξεις σου, αναφέρεσαι και στην πίστη σου στον Θεό. Μίλησέ μας για το τάμα που σου εκπληρώθηκε όπως είχες εξομολογηθεί σε συνέντευξή σου;

Είμαι κοντά στο Θεό, προσεύχομαι και  εξομολογούμαι συνέχεια. Όταν κάτι με βαραίνει, ζητώ συγχώρεση. Ένα τάμα που έκανα στον Άγιο Νεκτάριο στην Αίγινα, ήταν να ελαφρύνει την ψυχή μου και να συγχωρέσω τους ανθρώπους που μου την βασάνισαν χωρίς έλεος, «χτυπώντας» με στη δουλειά μου και στην ψυχολογία μου. Βαθιά μου ευχή και επιθυμία ήταν  να έρθουν κοντά μου άνθρωποι, που να με αγαπούν, γιατί είχα κουραστεί…».

 1. Αν υπήρχαν τρεις ευχές να πραγματοποιηθούν άμεσα, ποιες θα ήταν αυτές;

«Να βγούμε από αυτή την κατάσταση που ζούμε, να είναι όλος ο κόσμος καλά και να είμαι δυνατή για να μπορώ να δείξω στο κόσμο αυτή που είμαι …..τραγουδώντας !!!!».