Απόψε «Η Ώρα της Γης» – Όλοι σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα


Εκατοντάδες εκατομμύρια πολίτες σε περισσότερες από 162 χώρες σε όλο τον κόσμο, θα ενωθούν για τον εορτασμό του πλανήτη, κλείνοντας συμβολικά τα φώτα για μια ώρα, την “Ώρα της Γης”.

Όπως και κάθε χρόνο, σε αυτή την εκδήλωση αφύπνισης για διάσωση του πλανήτη, συμμετέχει και η Κύπρος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο, στις 8.30 μ.μ., με επίκεντρο το Προεδρικό Μέγαρο.

Αυτή τη μια ώρα, καλούνται όλοι να σβήσουν συμβολικά τα φώτα, για να μεταφερθεί σε ολόκληρη την ανθρωπότητα το μήνυμα της δράσης για την προστασία του πλανήτη και για να σταλεί ένα μήνυμα στους ηγέτες διεθνώς ότι πρέπει να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για την προστασία της ανθρωπότητας από τις κλιματικές αλλαγές.

Με αυτόν τον μηχανισμό, εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο, κυβερνήσεις, πόλεις, οργανώσεις και επιχειρήσεις γίνονται ο καταλύτης για σημαντικότατες ή και μικρότερες αλλαγές προς όφελος του πλανήτη.

Στην Κύπρο, η εμβληματική εκδήλωση πραγματοποιείται στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος υιοθετεί το σκεπτικό της δέσμευσης της φετινής εκστρατείας, που συνοψίζει το μήνυμα “Σβήνουμε τα φώτα και Ανάβουμε την Κοινωνική μας Δύναμη”.