Άννα Χρυσάνθου – Η ανερχόμενη Κύπρια ερμηνεύτρια στο αφιέρωμα στον Πόλυ Κυριάκου (Video)


ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΥΝΕΙΑ ΩΣ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΕΝΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 ΣΤΟ ΣΚΑΛΙ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ

Η Άννα Χρυσάνθου, μια νεοεμφανιζόμενη καλλιτέχνης, εδώ και λίγο καιρό ζει στην Αθήνα, όπου συνεχίζει την μουσική της πορεία στο τραγούδι.

Πριν λίγους μήνες, η Άννα μας παρουσίασε το πρώτο της προσωπικό και ομώνυμο τραγούδι, Άν-να, σε δικούς της στίχους και μουσική.

Μια ακόμη πολύ σημαντική συμμετοχή για την Άννα, ήταν στον δίσκο ‘Χωρίς Αφέντες’.

Με το τραγούδι ‘Κι Αν Σ’ Έχω Χάσει’, η Άννα συναντά για πρώτη φορά τον στιχουργό Πόλυ Κυριάκου, και τη συνθέτη Σοφία Νάτσιου. Ο δίσκος κυκλοφόρησε πρόσφατα, με τις συμμετοχές εξαιρετικών ερμηνευτών, συμπεριλαμβανομένου της Φωτεινής Βελεσιώτου, του Παντελή Θαλασσινού, του Βασίλη Λέκκα, της Αρετής Κετιμέ και πολλών άλλων.

Η παρουσίαση αυτού του δίσκου έγινε τον Μάρτιο που μας πέρασε στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο στην Αθήνα, με την παρουσία όλων των συντελεστών του δίσκου.

Κι ενώ οι live εμφανίσεις της Άννας στην Αθήνα συνεχίζονται, στις 24 ΙΟΥΝΙΟΥ κατεβαίνει στην Κύπρο για μια μεγάλη συναυλία που αναμένεται να συγκινήσει.

Πρόκειται για μια μεγάλη συναυλία προς τιμή του δημιουργού Πόλυ Κυριάκου. Η συναυλία θα λάβει χώρα στις 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016, στο Σκαλί Αγλαντζιάς, στην οποία θα ακούσουμε τραγούδια και ποιήματα που υπογράφει ο Κύπριος ποιητής και στιχουργός, Πόλυς Κυριάκου.

anna_poster

Στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης θα λάβουν μέρος 8 κορυφαίοι ερμηνευτές: ο Παντελής Θαλασσινός, η Φωτεινή Βελεσιώτου, η Ευρυδίκη, η Αρετή Κετιμέ, η Ελεάνα Ζεγκίνογλου, η Ευτυχία Μητρίτσα, η Άννα Χρυσάνθου και ο Μάρκος Γιώργατσος. Στην ορχήστρα συμμετέχει η συνθέτρια Σοφία Νάτσιου.

Ποιήματα θα απαγγείλουν οι ηθοποιοί: Μαρία Μαργέτη, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Φανή Πέτσα, Ανδρέας Τσέλεπος και ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παράσχος. Την μουσική διεύθυνση αναλαμβάνει ο Άδμητος Πιτσιλλίδης.

Ο Πόλυς Κυριάκου είναι ένας Κύπριος δημιουργός της διασποράς, ο οποίος τα τελευταία 34 χρόνια ζει στη Νέα Υόρκη. Στο βιογραφικό του καταγράφεται μια έντονη πολιτιστική δραστηριότητα στον χώρο της ομογένειας της μεγαλούπολης, ενώ έχει παράλληλα μια έντονη παρουσία στην ελληνική δισκογραφία με την ιδιότητα του στιχουργού. Στίχους του μελοποίησαν σημαντικοί Έλληνες συνθέτες, όπως ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Γιώργος Ανδρέου, ο Γιώργος Καζαντζής, ο Σταύρος Σιόλας, η Σοφία Νάτσιου κ.α. Τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει οι Γιώργος Νταλάρας, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Παντελής Θαλασσινός, Φωτεινή Βελεσιώτου, Γιάννης Κότσιρας, Χρήστος Θηβαίος, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μελίνα Κανά, Αρετή Κετιμέ, Γιώτα Νέγκα, Λιζέτα Καλημέρη, Σταύρος Σιόλας κ.α.

diodia_poster

Η συναυλία με τίτλο “ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΥΝΕΙΑ ΩΣ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ”, αναμένεται να συγκινήσει, μιας και είναι μια πρωτότυπη συναυλία, όπου μεγάλοι ερμηνευτές συναντιούνται προς τιμήν του Κύπριου δημιουργού.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016, στο Σκαλί Αγλαντζιάς, στις 20:30.

Προπώληση εισιτηρίων:
• tickethour.com.cy Τηλ: 77777040
• στα καταστήματα ACS Courier
• και στα γραφεία SPP Media