Ανοίγει η Λεωφόρος Χριστουγέννων στην Λευκωσία- Δείτε όλες τις λεπτομέρειες


Η κεντρική λεωφόρος Μακαρίου, στην καρδιά της Λευκωσίας, κλείνει για να μεταμορφωθεί ξανά σε Λεωφόρο Χριστουγέννων, αποτελώντας για ακόμα μια φορά πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες απ’ όλη την Κύπρο.

Με μια διαφορά φέτος, η χρονική διάρκεια της λειτουργίας της θα είναι λίγο μικρότερη από τις προηγούμενες χρονιές. Απόφαση η οποία λήφθηκε, όπως αναφέρουν πληροφορίες, μετά από αξιολόγηση της κατάστασης, ενόψει και των άλλων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο, για τα οποία έχουν ήδη γίνει διάφορες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Η Λεωφόρος Χριστουγέννων, η οποία διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αποτέλεσε το κίνητρο για προσέλευση μεγάλου αριθμού επισκεπτών στο άλλοτε ισχυρό εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας, το οποίο τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει έντονα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Οι διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνονται, καθώς και τα διάφορα παιχνίδια και καταστήματα γλυκών και άλλων ειδών που στήνονται στον χώρο, προσελκύουν χιλιάδες κόσμο, δίνοντας παράλληλα και εμπορική ώθηση στα καταστήματα της περιοχής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κομμάτι της λεωφόρου Μακαρίου από τη συμβολή της με την οδό Μνασιάδου, μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ευαγόρου θα κλείσει για την κυκλοφορία στις 5 Δεκεμβρίου προκειμένου να στηθούν τα παιχνίδια και τα περίπτερα της Λεωφόρου Χριστουγέννων, η οποία θα ανοίξει επίσημα για το κοινό στις 8 του Δεκέμβρη.

Παράλληλα με το κλείσιμο μέρους της λεωφόρου Μακαρίου, θα γίνουν και διάφορες άλλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για διευκόλυνση των οδηγών που θα διακινούνται στο κέντρο της πόλης τις μέρες των γιορτών.

Να σημειωθεί ότι η Λεωφόρος Χριστουγέννων τις προηγούμενες χρονιές ήταν ανοικτή μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου.

Πηγή: Philenews