5 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε μόλις ξυπνήσουμε


Ο καθένας μας έχει μία συγκεκριμένη ρουτίνα όταν ξυπνάει το πρωί. Περί ορέξεως ουδείς λόγος, ωστόσο οι επιστήμονες έψαξαν και βρήκαν ποιες συνήθειες μας κάνουν κακό όταν τις κάνουμε νωρίς νωρίς.

1. Μην πατάτε το κουμπί snooze στο κινητό

Αντισταθείτε στον πειρασμό να κοιμηθείτε άλλα 10 λεπτά, Όπως λέει ο ειδικός ύπνου Timothy Morgenthaler στο Business Insider: «Όσοι μελετάμε το θέμα ύπνος λέμε ότι το κουμπί snooze στο ξυπνητήρι του κινητού για να κοιμηθείς λίγο παραπάνω δεν είναι καλή ιδέα.Και αυτό γιατί αν αποκοιμηθείς ξανά, μπαίνεις σε νέο κύκλο ύπνου που εκ των πραγμάτων δεν θα καταφέρεις να ολοκληρώσεις. Έτσι θα ξυπνήσεις με άσχημο τρόπο και δεν θα αισθάνεσαι καλά».

2. Μη χουζουρεύετε κουλουριασμένοι

Σύμφωνα με τη ψυχολόγο του Χάρβαρντ Amy Cuddy, στο κρεβάτι το πρωί πρέπει να τεντωνόμαστε και όχι να μένουμε κουλουριασμένοι χουζουρεύοντας. Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι τεντώνονται σηκώνονται με πολύ καλύτερη διάθεση, ενώ όσοι δεν το κάνουν ξυπνούν με υψηλά επίπεδα άγχους.

3. Μην βλέπετε email

Αν το κινητό σας είναι δίπλα σας όταν κοιμάστε, μην τσεκάρετε πρωί πρωί τα email σας. Η ειδικός Julie Morgenstern δήλωσε στη Huffington Post ότι αυτό θα σας «ρίξει» για όλη την υπόλοιπη μέρα.

4. Μην αφήνετε χάλια το κρεβάτι σας

Κι όμως μόλις ξυπνάμε, πρέπει να φτιάχνουμε το κρεβάτι μας. Αυτό θα μας δώσει μία αίσθηση οργάνωσης και τακτοποίησης που θα μας συνοδεύει όλες τις επόμενες ώρες.

5. Μην πίνετε καφέ

Σύμφωνα με έρευνες η καλύτερη ώρα για να πιούμε καφέ είναι μετά τις 9.30 το πρωί. Επομένως αν ξυπνάτε νωρίτερα, καθυστερήστε το πρώτο φλιτζάνι.

6. Μην ετοιμάζεστε στο σκοτάδι

Οι ειδικοί προτείνουν να ανοίγουμε αμέσως τα παντζούρια και να ετοιμαζόμαστε στο φως, ώστε να δώσουμε στο σώμα μας το σήμα ότι έχει ξημερώσει. Άλλωστε έτσι αποφεύγουμε και δυσάρεστα στιλιστικά ατυχήματα.