5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να εντάξεις την μπανάνα στην διατροφή σου

Δε μπορείς να φανταστείς τι μαγικές ιδιότητες κρύβει!

Οι μπανάνες αποτελούν ένα από τα αγαπημένα μας φρούτα, και ναι, σύμφωνα με τους διατροφολόγους και τους γιατρούς μπορούμε να τις καταναλώνουν άφοβα καθημερινά. Το καλό με αυτό το απίθανο φρούτο είναι ότι μπορεί ν’ αναπτυχθεί όλες τις εποχές του χρόνου χωρίς να χάσει τις θρεπτικές του ιδιότητες λόγω εποχικότητας.

1.Είναι γλυκές, αλλά υγιεινές. Προσφέρουν ένα «καλό» φυσικό σάκχαρο, τη φρουκτόζη, και μια γενναία ποσότητα φυτικών ινών που διασφαλίζουν ότι η φρουκτόζη θα χωνευτεί και θα απορροφηθεί αργά από τον οργανισμό. Έτσι μποδίζουν την απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε μεγαλύτερη επιθυμία για γλυκό.

2.Είναι πολύ καλή πηγή φυτικών ινών Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες βοηθούν στο να νιώθουμε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι φυτικές ίνες της μπανάνας είναι επίσης διαλυτές ίνες, γνωστές για τις ιδιότητές τους να κατεβάζουν την κακή χοληστερόλη, να μειώνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης της στεφανιαίας νόσου, αλλά και του διαβήτη τύπου 2.

3.Είναι ο καλύτερος φίλος του αθλητή Οι μπανάνες προστατεύουν την καρδιά μας! Πλούσιες σε κάλιο, απαραίτητο μεταλλικό στοιχείο για την ανάπτυξη των μυών, και με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, προσφέρουν καλύτερο ύπνο και προστατεύουν από καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια.

4.Είναι γεμάτες από απαραίτητες βιταμίνες Αυτός ο πολύ χρήσιμος καρπός είναι γεμάτος με αντιοξειδωτικά και βασικά μέταλλα όπως η ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2), που βοηθά στην πρόληψη της αναιμίας και του καταρράκτη, και κάνει το δέρμα πιο λαμπερό και υγιές. Επίσης, η βιταμίνη Β2 είναι πολύ σημαντική στη διατήρηση των επιπέδων ενέργειας στο σώμα.

5.Αποτελούν εξαιρετική επιλογή στη δίαιτα Οι μπανάνες είναι πολύ καλή πηγή ανθεκτικού αμύλου, ιδιαίτερα όταν είναι ακόμα λίγο πράσινες. Το συγκεκριμένο άμυλο ονομάζεται «ανθεκτικό» γιατί αντιστέκεται στην πέψη, που σημαίνει ότι το σώμα μας το χωνεύει πολύ πιο αργά.

Πηγή: queen.gr