Συνέντευξη Dj Χρήστος Δημακόπουλος


1) Θα μπορούσες να μας πεις λίγα λόγια για σένα; Πότε άρχισες να ασχολείσαι με τη μουσική, το είδος της μουσικής σου και τα χαρακτηριστικά της, τον λόγο/αφορμή που σε ώθησε να ακολουθήσεις τον δρόμο του dj και τα πρώτα σου βήματα μέχρι να φτάσεις εδώ;

Ονομάζομαι Χρηστος Δημακόπουλος aka Dj Chilli και είμαι 39 ετων. Το πάθος μου για την μουσική ξεκίνησε το 2000 σε ηλικία μόλις 15 ετών και πολύ γρήγορα κατάλαβα οτι έχω μουσικό αυτί και ταλέντο στο να μιξάρω παλαιότερες,σύγχρονες,ελληνικές και ξένες επιτυχίες. Δεν ξέρω αν στάθηκα τυχερός η απλά είχα άστρο αφού πολύ νωρίς μόλις στην ηλικία των 16 ετών ήρθε η πρώτη μου συνεργασία με ένα από τα πιο γνωστά club των Δυτικών προαστίων της Αθήνας. Αν και νέος ηλικιακά πολύ γρήγορα κέρδισα την εμπιστοσύνη τόσο του επιχειρηματία όσο και του κοινού και κάπως έτσι ξεκίνησε το μουσικό ταξίδι – καριέρα ως Disk jokey. Η συνεργασία αυτή κράτησε δέκα ολόκληρα χρόνια μέχρι το 2012 ώσπου αποφάσισα να ανανεωθώ και επαγγελματικά και προσωπικά επιλέγοντας να αποχωρήσω από το club που με καθιέρωσε στο χώρο του DJing και να αναζητήσω και να ακολουθήσω καινούργιες συνεργασίες που θα με αναδείκνυαν στο χώρο πολύ περισσότερο χωρίς φυσικά να χαλάσω τις επαγγελματικές μου σχέσεις. Το είδος που υποστήριζα τότε στο συγκεκριμένο club ήταν κυρίως η ελληνική μουσική αλλα πλέον επειδή έχουν περάσει και πάνω από 20 χρόνια, η εξέλιξη δεν άργησε να έρθει καθώς ασχολήθηκα και με την ξένη μουσική αλλά κυριως ειδικεύομαι στην ελληνική μουσική διασκέδαση. Μέχρι πριν απολυθώ από τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις δεν ήξερα αν θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά η σαν χόμπι με το DJing αλλά μόλις ολοκληρωσα την θητεία μου ήμουνα πλέον σίγουρος οτι θέλω να ασχοληθώ μόνο με αυτό.

2) Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας κατά την άποψη σου για έναν φιλόδοξο dj / παραγωγό έκτος από το ταλέντο;

Το μυστικο της επιτυχίας μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά οτι ειναι η αγάπη για την μουσική,το πάθος για την δουλειά,η συνεχή πρακτική,η ενημέρωση της νέας μουσικής,η εξέλιξη,η επικοινωνία με τον κόσμο και ο τρόπος που προσεγγίζεις και ψυχολογείς τον κόσμο που βρίσκεται στο dancefloor. Ο καλύτερος κριτής είναι ο κόσμος κατά τη γνώμη μου και αυτός είναι που θα σε καθιερώσει η όχι στο χώρο.

3) Ποια θεωρείς τη σημαντικότερη στιγμή σου ως DJ/παραγωγός;;

Μμμ…δεν ξέρω ποια είναι η σημαντικότερη στιγμή έχω πολλές να σκεφτώ. Ας πούμε οτι η σημαντικότερη στιγμή είναι η συνεργασία μου με έναν πολύ γνωστό dj σε ένα φεστιβάλ που είχε από κάτω 3.500 κόσμο και πραγματικά ήταν ένα όνειρο ζωης και κάτι μοναδικο. Επίσης έχω συνεργαστεί με πολλά γνωστά ονόματα τραγουδιστών και DJs που τους θεωρώ πρότυπα για όλους τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με το DJing.

4) Ποιος είναι ο επόμενος σου στόχος;

Έναν δύσκολο αλλά όχι ανεκπλήρωτο στόχο που έχω είναι να συνεργαστώ με κάποιον ξένο πασίγνωστο Dj σε Ελλάδα και εξωτερικό και να αναδειχθώ ακόμα περισσότερο.

5) Πώς εξηγείς το γεγονός ότι όλο και περισσότερος κόσμος (κυρίως νεαρής ηλικίας) θέλει να ασχοληθεί με το επάγγελμα του DJ;

Θεωρώ οτι είναι κάτι πολύ όμορφο και θετικό να θέλουν να ασχοληθούν όλο και περισσότερος κόσμος νεαρής ηλικίας αλλά δεν είναι κάτι εύκολο. Ίσως το θεωρούν εύκολο,απλό και θεωρούν πως θα ανθίσουν οικονομικά αλλά δεν είναι έτσι. Θέλει σκληρή δουλεια,ατέλειωτες ώρες πρακτικής και εμπειρίας τόσο και στο booth ενός club όσο και στο σπιτι για να μπορέσεις και να καθιερωθείς και να ζεις από αυτό. Γιαυτο και πολλοί έμπειροι DJs και γνωστοί στο χώρο δεν ασχολούνται μόνο με το DJing και το έχουν κρατήσει σαν χόμπι. Σαν συμβουλή στο νεότερους DJs θα πω απλα οτι αν καταφέρουν και καθιερωθούν στο χώρο με σκληρή δουλεια,υπομονή,επιμονή και εμπειρία (με τα χρόνια) ίσως καταφέρουν να κάνουν το χόμπι τους βασικο επάγγελμα όπως εγώ.

6) Κάτι απρόοπτο που σου έχει συμβεί εν ώρα εργασίας;

Θετικό η αρνητικό;;; Ευτυχώς και δυστυχώς έχω και τα δυο. Θετικό απρόοπτο είναι να εκδηλώσουν τον θαυμασμό τους με έναν ας πούμε υπερβολικό τρόπο που μερικές φορές σε φέρνει και σε δύσκολη θέση αλλά εντάξει με εξέπληξε ευχάριστα απλα χαμογέλασα και το προσπέρασα. Όσο για το αρνητικό που δεν θέλω καν να το θυμάμαι εχει τύχει να μου βγάλουν όπλο την ώρα που μιξαρω και να με απειλήσουν για να τους παιξω ένα τραγούδι. (τραυματική εμπειρία που δεν θέλω καν μα την θυμάμαι)

7) Ποιους DJs/παραγωγούς ξεχωρίζεις από την Ελλάδα και ποιους από το εξωτερικό;

Υπάρχουν παρά πολλά ονόματα remixers,djs,καλλιτέχνες και παραγωγούς που θαυμάζω και ξεχωρίζω στο χώρο και ξένους και Έλληνες αλλά δεν θα ήθελα να αναφέρω ονόματα γιατί πιστεύω οτι θα αδικήσω η θα ξεχάσω κάποιον. Επίσης επειδή υπήρξα και ραδιοφωνικός παραγωγός ξεχωρίζω πολλούς γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς και Έλληνες και ξένους σε πολλά γνωστά ραδιόφωνα.

8) Σε ποιο μαγαζί παίζεις αυτή την περίοδο και πού μπορούμε να σε βρούμε διαδικτυακά;

Αυτή την περίοδο η βάση μου είναι το Boutique night club στο Περιστερι αλλά ασχολούμαι και με πολλά guests,events,συνεστιάσεις,φεστιβάλ και parties σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διαδικτυακά θα με βρείτε: YouTube: Dj Christos Dimakopoulos (Chilli official) Facebook: Χρήστος Δημακόπουλος Instagram: DjChristos_Dimakopoulos Tik tok: DjChristos_Dimakopoulos

Σας ευχαριστώ παρά πολύ και ευχομαι υγεία και πολλές επιτυχίες σε εσάς και σε όλο τον κόσμο.Να είστε καλά!