5 καθημερινοί κανόνες ηρεμίας


1) Μην εξηγείς (άσκοπα)

Καθώς εξηγείς τη θέση σου – άποψη σου σε κάποιον που πρακτικά δεν ακούει τι λες και έχει έτοιμη την απάντηση ή σε κάποιον που καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες να σε καταλάβει αλλα δεν μπορεί, πολύ απλά χάνεις άσκοπα τα λόγια σου, τον χρόνο σου, την ηρεμία σου και την ενέργεια σου.

2) Μη διαμαρτύρεσαι

Όταν απλά γκρινιάζεις για το πόσο άσχημη είναι μια κατάσταση δεν τη βελτιώνεις με κανένα τρόπο, αντίθετα χαλάς ακόμα περισσότερο τον εαυτό σου και τη διάθεση σου δίνοντας παράλληλα ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στο πρόβλημα. Εστίασε απλά στο τι μπορείς να κάνεις για να διορθώσεις τη κατάσταση, χωρίς δράματα και διαμαρτυρίες.

3) Μη διαφωνείς (άσκοπα)

Ο μεγαλύτερος κλέφτης της ηρεμίας σου είναι οι άσκοπες διαφωνίες. Μια στείρα αντιπαράθεση δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να σε ωφελήσει σε κανένα επίπεδο. Δεν χρειάζεται όλοι να συμφωνούν με την άποψη σου, ούτε να την αποδέχονται. Μείνε μακριά απο άσκοπες διαφωνίες. Κέρδισε την ηρεμία σου με τη διπλωματία.

4) Μην παίρνεις τίποτα προσωπικά

Όταν κάποιος σου λέει την άποψη του δεν χαρακτηρίζει εσένα αλλά τον ίδιο. Το να συγχωρήσεις όσους σε πλήγωσαν, για κάποιον μπορεί να είναι ένδειξη μεγαλοψυχίας και δύναμης ενώ για έναν άλλον δείγμα χαζομάρας και αδυναμίας. Μην παίρνεις τίποτα προσωπικά. Μη δίνεις σημασία σε χαρακτηρισμούς.

5) Μην κρατάς μέσα σου αρνητισμό και στεναχώρια.

Καθώς εσωτερικεύεις τη θλίψη, τη μιζέρια, τη γκρίνια, τον θυμό και όλα τα άσχημα συναισθήματα ουσιαστικά δηλητηριάζεις τον εαυτό σου με τα πιο επικίνδυνα χημικά και του στερείς την ηρεμία και τη γαλήνη. Αγάπησε περισσότερο τον εαυτό σου και προστάτεψε τον όσο πιο πολύ μπορείς απο την άσχημη πλευρά της ζωής. Εστίασε στα όμορφα, εστίασε στα καλά.

John Evans – Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης

Πηγή: aytoveltiosi.wordpress.com