4ος Κύκλος της Σειράς Διαλέξεων για την Ύστερη Αρχαιότητα


4ος Κύκλος της Σειράς Διαλέξεων για την Ύστερη Αρχαιότητα «Όταν ο Κόσμος μας έγινε Χριστιανικός» με στόχο να διαφωτίσει τις συνέχειες και τις ασυνέχειες, οι οποίες συνεπέφεραν τη μετάβαση από τον αρχαίο ελληνορωμαϊκό στον εκχριστιανισμένο μεσαιωνικό κόσμο ιδιαίτερα κατά τον 4ο και 5ο αιώνα.
Επιφανείς ακαδημαϊκοί και ερευνητές στα πεδία της αρχαιολογίας, της αρχαίας ιστορίας και των κλασικών σπουδών θα παρουσιάσουν επτά συνολικά διαλέξεις, οι οποίες θα είναι ανοικτές στο ευρύ κοινό και θα μεταδοθούν διαδικτυακά. Δύο διαλέξεις συνδιοργανώνονται με το Εργαστήρι Βυζαντινών και Μεσαιωνικών Σπουδών του Πανεπιστήμιο Κύπρου | University Of Cyprus, ενώ δύο άλλες θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το Κέντρο Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Τη Σειρά Διαλέξεων οργανώνει το ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ” με επιστημονικό συντονιστή τον Αναπληρωτή Καθηγητή Γιώργο Δεληγιαννάκη | Georgios Deligiannakis.
Πρόγραμμα τηλεδιαλέξεων στον ιστοχώρο του Open University of Cyprus – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου: https://bit.ly/3JqJ6or

Περισσότερα δείτε στην σελίδα του youThink στο Facebook