15 διάσημοι Έλληνες που χρειάστηκαν ψυχανάληση!

Δεν είναι σήμερα καθόλου λίγοι εκείνοι οι οποίοι κάνουν ψυχανάλυση για να ξεπεράσουν διάφορες δυσκολίες.

Κάποιοι άνθρωποι, ίσως δε βοηθούνται μέσα από αυτή όμως κάποιοι άλλοι καταφέρνουν με τη βοήθειά της και βρίσκουν τον εαυτό τους, αντιμετωπίζουν τους φόβους τους.Αλλωστε είναι μια διαδικασία απόλυτα συνηθισμενη που τις περισσότερες φορές έχει ευεργετικά αποτελέσματα και βοηθά για να ξεπεραστούν ανησυχίες και φόβοι, σε μια περίοδο που τα προβλήματα έχουν πολλαπλασιαστεί από την κρίση.

Μεταξύ όλων αυτών, φυσικά είναι και οι διάσημοι. Μάλιστα, στην ελληνική showbiz, τα τελευταία χρόνια ηθοποιοί, τραγουδιστές, παρουσιαστές μιλούν ανοιχτά για τη ψυχανάλυση και την εμπειρία της ψυχανάλυσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Κατερίνα Λέχου, η οποία παραδέχτηκε: «Δε με οδήγησε καμία δραματική κατάσταση στη ψυχανάλυση. Πήγα όταν ήμουν στα χάι μου. Γνώρισα τον εαυτό μου, κατανοείς καλύτερα γιατί κάνεις κάποια πράγματα».

111

«Έχω κάνει ψυχανάλυση και συνεχίζω να κάνω, γιατί δεν είναι κάτι που έχει τέλος» είχε δηλώσει η Λίνα Σακκά σε συνέντευξη της, στο περιοδικό Οk το 2011. «Νιώθω ότι έχω καλύτερη επαφή με τον εαυτό μου, την αλήθεια και τις επιθυμίες μου. Ήμουν απίστευτο ενοχικό άτομο. Ένιωθα ότι έφταιγα και μόνο που ανέπνεα. Είναι το πιο ωραίο δώρο που έχω κάνει στον εαυτό μου» ανέφερε.

pepe

Πριν καν εμφανιστεί στα τηλεοπτικά πλατό ως παρουσιαστής, ο Πέτρος Λαγούτης είχε μιλήσει δημοσίως, με την ιδιότητα του ηθοποιού, αναφορικά με την επιλογή του να κάνει ψυχανάλυση. «Ως αδυναμία θεωρώ τον παρορμητισμό μου. Δεν κάνω ψυχανάλυση για να λύσω ένα συγκεκριμένο πρόβλημα αλλά για να έχω βοήθεια σε αυτή την εσωτερική αναζήτηση» είχε δηλώσει στο Big Fish.

lala

Έχει ξεκινήσει από το 1997 και με κάποιες περιόδους αποχής, η Ελεονώρα Μελέτη λέει «ναι» στην ψυχανάλυση. Οδηγήθηκε εκεί, για να διαχειριστεί το πρόβλημα θυμού που είχε.

aaaa

«Έχω κάτσει στο κρεβάτι του ψυχολόγου και πιστεύω πως ανήκω σε μία πολύ τυχερή γενιά που μπορεί να απολαύσει τα δώρα της επιστήμης που λέγεται Ψυχολογία. Προσωπικά αντιμετωπίζω τη ψυχανάλυση σαν ένα μάθημα, σαν αγωγή της ψυχής» έχει δηλώσει ηΝάντια Κοντογεώργη, στο περιοδικό GLOW.

mama

Μιλώντας στο περιοδικό You, η Ναταλία Δραγούμη παραδέχτηκε ότι παλιότερα έκανε ψυχανάλυση, όμως τώρα δεν έχει αυτή την πολυτέλεια. «Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που έκαναν όλοι ψυχανάλυση. Έτσι όταν ένιωθα μέσα μου ότι κάτι με «τρώει» , αυτό ήταν η εύκολη λύση. Σήμερα δεν θα μπορούσα να το κάνω. Δεν έχω πλέον την πολυτέλεια του χρόνου να έχω πρόβλημα ή να πω δεν είμαι καλά. Γι’ αυτό, όποτε αισθάνομαι… κάπως, δίνω στον εαυτό μου ένα χαστούκι και προχωράω μπροστά».

lalalal

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό People, η Zέττα Μακρυπούλια είχε πει ότι μετρούσε ήδη 7 χρόνια σε θεραπεία. «Ξεκίνησα λόγω μιας κλασικής κρίσης πανικού που όλο ο κόσμος παθαίνει πια. Αυτή ήταν η αφορμή για να ζητήσω βοήθεια. Για μένα δεν ήταν ποτέ ταμπού το να κάνω ψυχανάλυση» δήλωνε.

ts

«Έχω περάσει κρίσεις πανικού, νευρικό κλονισμό και ζήτησα βοήθεια από ψυχολόγο και ψυχοθεραπευτή. Έκανα ψυχανάλυση τρία χρόνια και με βοήθησε πολύ» έχει δηλώσει στο περιοδικό «ΕΓΩ» η Ναταλία Γερμανού, πριν μερικούς μήνες.

pso

«Έχω κάνει ψυχανάλυση και ψυχόδραμα και πιστεύω ότι όλοι πρέπει να κάνουμε ψυχανάλυση για να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας. Έκανα ψυχανάλυση γιατί προσπαθούσα να χωρέσω κάπου, να αντέξω τον εαυτό μου. Ποτέ δεν τα βρίσκεις απόλυτα με τον εαυτό σου αλλά είμαι σε καλό δρόμο» δήλωσε, η Βανέσα Αδαμοπούλου στο «Πρώτο Θέμα».

mak

Μιλώντας στη Ναταλία Γερμανού και την εκπομπή «Η Γερμανού ξανάρχεται», ο Γιώργος Μαζωνάκης αναφέρθηκε στο ότι κάνει ψυχανάλυση. «Έχω περάσει από διάφορα στάδια. Πιστεύω ότι ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο ίδιος σου ο εαυτός. Στο να μπορέσεις να συμβιώσεις και να αγαπηθείς με αυτό που πραγματικά είσαι. Μου αρέσει να με γνωρίζω. Τα τελευταία χρόνια άρχισα να με κάνω παρέα λίγο περισσότερο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

iii

«Έκανα ψυχανάλυση γιατί δεχόμουν πολύ σκληρό bullying στο σχολείο μέχρι τη γ’ γυμνασίου» ανέφερε ο Άρης Πλασκασοβίτης σε συνέντευξη του στο περιοδικό «EΓΩ», συμπληρώνοντας ότι και αργότερα επέλεξε τη ψυχανάλυση για να αντιμετωπίσει μια δύσκολη συγκυρία στη ζωή του.

lalal

«Δε με οδήγησε καμία δραματική κατάσταση στη ψυχανάλυση. Πήγα όταν ήμουν στα χάι μου» παραδέχτηκε η Κατερίνα Λέχου στο Πρωινό του MEGA. «Γνώρισα τον εαυτό μου, κατανοείς καλύτερα γιατί κάνεις κάποια πράγματα» εξήγησε.

mpampa

«Πήγα πρόσφατα για ψυχανάλυση. Ανακάλυψα τον εαυτό μου, τις κρυφές πλευρές του, όσα γεγονότα μου συνέβησαν που με είχαν πειράξει ή πονέσει, αλλά τα είχα θάψει μέσα μου. Πιστεύω πως όλοι οι άνθρωποι οφείλουν να κάνουν αυτό το δώρο στον εαυτό τους» δήλωσε σε συνέντευξη της στο «ΕΓΩ», η Πέγκυ Ζήνα.

popo

Έχοντας γράψει βιβλίο για την προσωπική του μάχη με την κατάθλιψη, ο Σταμάτης Μαλέληςείχε μιλήσει στην Τατιάνα Στεφανίδου για το πως βίωνε τις κρίσεις πανικού του. «Αρχικά προσπαθούσα να μην καταλάβει κανείς ότι παθαίνω πανικό. Αυτό όμως ήταν το μεγάλο μου λάθος». Στη συνέχεια, ανέφερε ότι ξεπέρασε την κατάθλιψη με ψυχανάλυση σε συνδυασμό με φαρμακευτική αγωγή.

mou

Σε συνέντευξη του στο περιοδικό People το 2013, ο Νίκος Μουτσινάς ανέφερε: «Η απάντηση στο τι καλό μου έκανε η ψυχανάλυση δεν είναι απλή. Ουσιαστικά αρχίζεις να καταλαβαίνεις και τον απέναντί σου μέσα από την ψυχανάλυση». «Νιώθω σα μια νέα, βελτιωμένη εκδοχή του εαυτού μου» σημείωνε χαρακτηριστικά.

ran

Η Ελένη Ράντου, μιλώντας στο «ΕΓΩ», παραδέχτηκε ότι είχε κάνει απόπειρα να κάνει ψυχανάλυση αλλά δεν τη συνέχισε. «Δεν άντεξα. Δε μου έκανε καλό γιατί ένιωθα πως μου ματώνει πάλι τις πληγές μου χωρίς να τις επουλώνει. Αυτο-ψυχαναλύθηκα. Κατάλαβα ότι η μεγαλύτερη βοήθεια που μπορώ να προσφέρω στον εαυτό μου είναι να δουλέψω με το μυαλό μου γιατί αυτό τα κάνει όλα» ανέφερε η ηθοποιός.

Πηγή: lifenewscy