Μισό εκατομμύριο για μία κιθάρα του George Harrison

Μισό εκατομμύριο για μία κιθάρα του George Harrison

Σε τιμή σχεδόν μισού εκατομμυρίου δολαρίων προβλέπεται να πουληθεί μία κιθάρα του George Harrison.

Η κιθάρα του George Harrison, με την οποία έκανε τις τελευταίες εμφανίσεις του στο θρυλικό «Cavern Club» του Λίβερπουλ, πωλείται σε δημοπρασία, σε τιμή που αναμένεται να αγγίξει τα 500.000 δολάρια.

Ο αστέρας των Beatles έπαιξε πρώτη φορά με την κιθάρα «Maton Mastersound MS-500», όταν είχε στείλει την «Gretsch Country Gentleman» για επισκευή στο «Barratts» του Μάντσεστερ και ο ιδιοκτήτης του έδωσε την κιθάρα ως προσωρινή αντικατάσταση.

Ο Άγγλος κιθαρίστας και τραγουδιστής, όταν του επιστράφηκε η «Gretsch», αποφάσισε να κρατήσει και τη «Maton» την οποία χρησιμοποιούσε σε πολλές εμφανίσεις των Beatles, συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου show στο «Cavern Club» στις 3 Αυγούστου του 1963.

Ο οίκος δημοπρασιών «Gardiner Houlgate» στην Αγγλία χαρακτηρίζει την κιθάρα ένα μοναδικό κομμάτι της ιστορίας της ροκ, που θα μπορούσε να πωληθεί έως και 500.000 δολάρια.
«Αφού η “Maton” επιστράφηκε στο “Barratts”, ο κιθαρίστας Roy Barber των “Dave Berry and The Cruisers” την άλλαξε, δίνοντας τη “Fender Stratocaster” του», αναφέρεται στον κατάλογο των πωλήσεων.

Η κιθάρα πουλήθηκε προηγουμένως από τη χήρα του Barber σε δημοπρασία του οίκου «Sotheby’s» το 2002 και στη συνέχεια έγινε έκθεμα στο Μουσείο Ιστορίας των Beatles στο Λίβερπουλ, από το 2014 έως σήμερα.

Στην ίδια δημοπρασία διατίθεται προς πώληση ένας ενισχυτής που χρησιμοποιήθηκε κάποτε από τους Pink Floyd και μία κιθάρα που άνηκε στον Maurice Gibb των Bee Gees.

Νωρίτερα φέτος, η πρώτη ηλεκτρική κιθάρα του George Harrison πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 430.000 δολαρίων, ενώ η αρχική εκτίμηση ήταν ότι η τιμή της δε θα ξεπερνούσε τα 300.000 δολάρια.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο.

Category SHOWBIZ & LIFE