Κάνε Like!
Μπές στη παρέα μας!

music.net.cy
Η ΕΡΤ στο μάτι του κυκλώνα λόγω Eurovision

Η ΕΡΤ στο μάτι του κυκλώνα λόγω Eurovision

Δευτέρα : 17 Ιαν 2011 - 12:40

ΜΟΥΣΙΚΗ

Αργήσαμε αλλά μπήκαμε δυνατά στο θέμα Eurovision. Είναι γνωστό ότι κάθε χρόνο κάτι θα μας απασχολήσει από αυτό το θέμα. Την μια μας απασχολεί ο τραγουδιστής την άλλη ο στιχουργός, και αν έχουμε χρόνο βλέπουμε και το τραγούδι. Αυτή την φορά όμως τα δεδομένα είναι αλλιώς...

 

Αφού έχει ξεσπάσει μεγάλη κόντρα μεταξύ της ΕΡΤ και των πιο "μικρών" δισκογραφικών εταιριών. Οι δισκογραφικές εταιρίες έχουν έντονα παράπονα ότι δεν ενημερώθηκαν από το κρατικό κανάλι και ότι συμμετοχές τους που πληρούσαν τα κριτήρια έμειναν εκτός συναγωνισμού. Κάποιες από τις δισκογραφικές όπως η Oxygen Music – 4Music και η POLYMUSIC εξέδωσαν επιστολές μέσα από τις οποίες φαίνεται έντονα η δυσαρεσκειά τους.

Ας τις δούμε αναλυτικά:

POLYMUSIC

Το ζήτημα μας στη POLYMUSIC, δεν είναι γιατί δεν διαγωνίζονται οι NOMISMA ως υποψήφιοι για την EUROVISION, αλλά ……
1) Γιατί δεν ενημερώθηκε εγγράφως η εταιρία μας, μέλος του IFPI, για να υποβάλλει τη πρόταση της όπως ενημερώθηκαν οι άλλες εταιρίες.

2) Γιατί όταν τηλεφωνικώς από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι και τις 3 Ιανουαρίου επικοινωνούσαμε με την Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων Κα Λίτσα Πισκερά και το τμήμα της, εμπαιζόμασταν, λαμβάνοντας συνεχώς την ίδια απάντηση «δεν έχουμε αποφασίσει για το τι μέλλει γενέσθαι στον διαγωνισμό της EUROVISION».

3) Γιατί αποκλείστηκε η δισκογραφική μας, την ώρα πού είχε πρόταση διαγωνιζόμενου που υπερπληρούσε τα δεδομένα που έθεσε η ΕΡΤ.

4) Γιατί και ποιός δίνει το δικαίωμα στην Κα Λίτσα Πισκερά να απαντά «δεν λογοδοτώ σε κανέναν».

5) Γιατί ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Κος Λάμπης Ταγματάρχης δεν απαντά στην επιστολή Ενημέρωσης Διαμαρτυρίας μας, επιβεβαιώνοντας την ολοκληρωτική άποψη και συμπεριφορά της ΕΡΤ.


Oxygen Music – 4Music


Η ΕΡΤ Α.Ε. η οποία αποτελεί δημόσιο νομικό πρόσωπο και τη λειτουργία της συντηρούν οι Έλληνες με το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουν,αποφάσισε φέτος χωρίς επίσημη ανακοίνωση με όρους, κριτήρια και προϋποθέσεις ,να κινηθεί με αδιαφανείς διαδικασίες για την επιλογή του εκπροσώπου και του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision 2011.

Η ΕΡΤ Α.Ε. δεν επέτρεψε στην εταιρεία μας να υποβάλει τη διεθνών προδιαγραφών συμμετοχή της, τόσο από πλευράς ερμηνεύτριας όσο και από πλευράς δημιουργών (ερμηνευτές : Sofia Berntson feat Apollon) και ούτε καν μπήκαν στον κόπο οι υπεύθυνοι της να την ακούσουν. Πολλά ερωτηματικά υπάρχουν για τα κριτήρια επιλογής της ΕΡΤ ως προς τους τραγουδιστές και τα τραγούδια που θα συμμετάσχουν καθώς και για τον λόγο τον οποίο αποκλείστηκε η δική μας δισκογραφική εταιρεία από την διαδικασία. Η ΕΡΤ φρόντισε επιμελώς να κρατήσει ένα πέπλο μυστικότητας στη φετινή επιλογή χωρίς να δημοσιεύσει επισήμως τη διαδικασία επιλογής και χωρίς να θέσει συγκεκριμένα κριτήρια και ημερομηνίες. Φαίνεται πως κάποιους ενοχλεί να δίνεται στο ελληνικό κοινό η δυνατότητα επιλογής και δεν ήθελαν τη συμμετοχή στη διαδικασία αναγνωρισμένων διεθνώς καλλιτεχνών, παρά μόνο κάποιον "ημετέρων"....
Εμείς ήδη καταθέσαμε ένσταση για την νομιμότητα του τρόπου της επιλογής και περιμένουμε την επίσημη απάντηση της ΕΡΤ.


300x250
300x250 C
300x100 FB
300x250 C
300x100

Επικοινωνία για διαφημίσεις
Scenario Creative Services | group
Τηλ:22511100
Fax:22511102

Scenario Creative Services