«Ζούμε από τη δουλειά, δεν είμαστε χομπίστες, πληρώνουμε το ρεύμα, το νοίκι μας»

Μια εξαίσια καλλιτεχνική χρονιά διανύει η Κύπρια ηθοποιός, Έμιλυ Κολιανδρή καθώς, κατόρθωσε να μαγνητίσει τα βλέμματα των τηλεθεατών στο σίριαλ «Έρωτας μετά». «Νιώθουμε ότι από εδώ και στο εξής θα είμαστε επιφυλακτικοί με τους ανθρώπους και αυτό με τρομάζει, με αγχώνει, με φοβίζει».

Μια εξαίσια καλλιτεχνική χρονιά διανύει η Κύπρια ηθοποιός, Έμιλυ Κολιανδρή καθώς, κατόρθωσε να μαγνητίσει τα βλέμματα των τηλεθεατών στο σίριαλ “Έρωτας μετά”. Η ηθοποιός και σύζυγος του Χρήστου Λούλη μίλησε στο Tv Κους Κους και την Κατερίνα Θεοδωροπούλου για την επιστροφή στα γυρίσματα, μετά την αναγκαστική παύση από την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και στην επόμενη μέρα με τα νέα δεδομένα καθημερινότητας.

“Βιώνω με άγχος και φόβο την επάνοδο στην καθημερινότητα, θα είναι μια διαφορετική ζωή από εδώ και στο εξής, ειδικά για το επόμενο διάστημα. Δεν είναι κανονικό, βλέπεις, το να σκέφτεσαι πόσο μακριά πρέπει να απέχεις από τον άλλον, τι απόσταση πρέπει να κρατάς από τον φίλο, τον συνάδελφο” σημειώνει χαρακτηριστικά η πρωταγωνίστρια του Alpha.

“Πιάνω τον εαυτό μου να είμαι στο σούπερ μάρκετ και να μη νιώθω καλά με τον κόσμο τριγύρω μου. Σκέφτομαι πώς θα είναι τα πράγματα και στη δική μας δουλειά, που έχει να κάνει με την επαφή, τι θα συμβεί με το θέατρο. Το θέατρο χωρίς κοινό είναι νεκρό. Η ζωντανή εμπειρία παρακολούθησης μιας παράστασης δεν μπορεί να αντικατασταθεί με τίποτα. Νιώθω ότι οι τελευταίοι που θα επανέλθουμε είμαστε εμείς οι καλλιτέχνες. Γι’ αυτό, οι καλλιτέχνες δεν πρέπει να ξεχαστούν, πρέπει να αποζημιωθούν, να στηριχτούν.

Οπότε το άγχος κυριαρχεί;

Είναι έντονο. Οι περισσότεροι καλλιτέχνες ζούμε από τη δουλειά μας, δεν είμαστε χομπίστες, παίρνουμε τα λεφτά και πληρώνουμε το ρεύμα, το νοίκι μας. Οπότε υπάρχει ανασφάλεια. Πρέπει να σκεφτούμε πως θα υπάρξει δημιουργία με άλλους τρόπους. Όχι μόνο με βιντεοσκοπημένες παραστάσεις. Βέβαια, σε δύσκολες περιόδους, ανθεί η τέχνη και αυτό είναι σπουδαίο. Είμαι αισιόδοξη όταν σκέφτομαι αυτό.

Τηλεοπτικά, η σειρά επέστρεψε με νέο επεισόδιο. Έχετε ξεκινήσει γυρίσματα;

Ναι, στις 15 Μαίου μπήκαμε ξανά σε φάση παραγωγής. Υπάρχει μία νέα πραγματικότητα, η ανθρώπινη επαφή υπάρχει αλλά με πιο προσεκτικό τρόπο. Στην αρχή όλο αυτό είναι τρομακτικό, νιώθουμε μουδιασμένοι. Ξέρεις, νιώθουμε ότι από εδώ και στο εξής θα είμαστε επιφυλακτικοί με τους ανθρώπους και αυτό με τρομάζει, με αγχώνει, με φοβίζει.

Πόσα επεισόδια απομένουν να γυρίσετε;

Δεν θα γυριστούν όσα επεισόδια είχαμε συμφωνήσει αρχικά, λόγω της κατάστασης. Οπότε νομίζω ότι μας απομένουν δέκα.

Πηγή : reporter.com.cy