Ζήσε την απόλυτη περιπέτεια με το ευρωπαϊκό έργο ORIENT!


Ζήσε την απόλυτη περιπέτεια με το ευρωπαϊκό έργο ORIENT!

Είσαι νέος/α ή εκπαιδευτής/ρια αθλητισμού ή εργάζεσαι με τη νεολαία; Θέλεις να ζήσεις μια απίστευτη περιπέτεια και να ανακαλύψεις ξανά τον τόπο σου με έναν πρωτότυπο τρόπο; Τότε, είσαι στο σωστό μέρος!

Γίνε μέρος των δράσεών μας για το Ευρωπαϊκό έργο Orient – Young explorers re-discover local communities through orienteering!

Το ORIENT είναι ένα ευρωπαϊκό έργο που έχει ως στόχο την προώθηση της κοινωνικής ένταξης των νέων και τη δημιουργία συνθηκών για άσκηση σε υπαίθριες δραστηριότητες, κοινή χρήση και ανακάλυψη αστικών και φυσικών τοπικών πλαισίων, ιστορίας και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Με αυτόν τον τρόπο, το ORIENT ενισχύει τη σύνδεση και τη δικτύωση μεταξύ των μελών μιας κοινότητας μέσω της συμμετοχικής δημιουργικής προσέγγισης που περιλαμβάνει τη συμμετοχική χαρτογράφηση: οι συμμετέχοντες θα χαρτογραφήσουν τις δικές τους διαδρομές προσανατολισμού μέσω της συνεργατικής μάθησης.

Τι είναι το orienteering;

Το orienteering είναι ένα συναρπαστικό άθλημα που συνδυάζει σώμα και μυαλό στην ύπαιθρο. Πρόκειται για την χρήση χαρτών και πυξίδων με σκοπό την ανεύρεση μιας διαδρομή σε φυσικά τοπία ή μοντέρνα αστικά περιβάλλοντα.

Το orienteering είναι για όλους και μπορεί να πραγματοποιηθεί οπουδήποτε. Είτε είστε έμπειρος/η δρομέας είτε αρχάριος, χρειάζεστε απλά άνετα ρούχα και ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια για να ξεκινήσετε την περιπέτεια. Προσανατολισμένοι στο επιλεγμένο περιβάλλον, σας προσκαλούμε να παρατηρήσετε τι είναι γύρω σας και να προχωρήσετε, ακολουθώντας με με την ομάδα σας το μονοπάτι που σχεδιάστηκε στον χάρτη.

Το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας – CSI Cyprus, στο πλαίσιο του έργου ORIENT, σας καλεί να γίνετε μέρος αυτού του σημαντικού έργου, συμμετέχοντας στις δράσεις που θα διοργανωθούν στην Κύπρο.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 22 Μαρτίου 2023, συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα ενδιαφέροντος. Για τους νέους, η φόρμα ενδιαφέροντος είναι διαθέσιμη εδώ, ενώ για τους εκπαιδευτές νέων ή αθλητισμού, η φόρμα βρίσκεται εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο https://orientproject.eu/el/ ή στο email anastasia.liopetriti@csicy.com