Ξέσπασε ο Μιχάλης Μουρούτσος για το Survivor – “Δεν έχει κανένας δικαίωμα να βρίζει…”


Εδώ και ενάμισυ μήνα ζει χωριστά από την αγαπημένη του Λάουρα Νάργες, η οποία βρίσκεται στον Άγιο Δομίνικο για το Survivor και την στηρίζει σε κάθε της προσπάθεια. Ο Μιχάλης Μουρούτσος (Πρωταθλητής του tae Kwon Do) προσπαθεί να κρατά πάντα χαμηλό προφίλ και να μην προκαλέι, αλλά το παραλήρημα που επικρατεί λόγω Survivor, τον έφερε για μια ακόμη φορά στα όριά του.

Μετά το μήνυμα που είχε στείλει στην Λάουρα, για τα αρνητικά σχόλια που είχαν κάνει για εκείνοι, οι παίχτες της αντίπαλης ομάδας, τώρα μέσα από τα social media, στέλνει μήνυμα σε όλο τον κόσμο ζητώντας να καταλάβουν όλοι πως πρόκειται απλώς για ένα παιχνίδι. Ένα παιχνίδι, όπου δεν χωρούν προσβολές και αρνητικά σχόλια για ανθρώπους -διάσημους και μη – που δεν γνωρίζουμε καν προσωπικά.

Δες το μήνυμά του στο Facebook:

“Με αφορμή τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος αντιδρά βλέποντας το survivor, θέλω με όλο τον σεβασμό προς όλους να εκφράσω κάποιες σκέψεις.

Πρώτον, το survivor είναι ξεκάθαρα ένα τηλεοπτικό show, ένα παιχνίδι. Το έχουν καταλάβει όλοι αυτό; Αμφιβάλλω. Διακρίνω μέσα από τα social media, ένα πολύ μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας να εκφράζεται και να να κρίνει ανθρώπους που δεν τους γνωρίζει καν, με πολύ άσχημο και προσβλητικό τρόπο. Αναρωτιέμαι! Όταν κάποιος γράφει κάτι δημόσια, το σκέφτεται; Αντιλαμβάνεται ότι κάποιοι άνθρωποι θα στεναχωρηθούν για αυτό και θα αισθανθούν άσχημα; Διαβάζω μάλιστα ότι κάποιοι εύχονται μέχρι και τον θάνατο ή τον “ψόφο” όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, για ανθρώπους που απλά συμμετέχουν σε ένα παιχνίδι. Άραγε αν πάθαιναν κάτι τι θα αισθανόταν μετά απ’ όλα αυτά; Τύψεις ή μήπως θα ένιωθαν χαρούμενοι γι’ αυτό;

Κάποιοι άλλοι μιλάνε με προσβλητικό τρόπο για το αν κάποιος έχει περιττά κιλά. Σκεφτήκανε ποτέ ότι ίσως έχει περάσει ένα πρόβλημα υγείας ή κάτι που έπαιξε ρόλο στην ψυχολογία του, με αποτέλεσμα να πάρει μερικά κιλά; Ή ότι μπορεί κάποιος να έχει αυτά τα κιλά γιατί έτσι μπορεί να αισθάνεται καλά ο ίδιος;

Η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε την δημοκρατία. Και ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει την άποψή του και να την εκφράζει δημόσια. Δεν έχει κανένας δικαίωμα όμως να βρίζει και να μιλάει απαξιωτικά για άλλους ανθρώπους.

Λόγω της ιδιότητάς μου και της ενασχόλησής μου με τον αθλητισμό, έχω μάθει να σέβομαι από τον πιο δυνατό μέχρι και τον πιο αδύναμο. Όλοι έχουν το δικαίωμα της προσπάθειας και του σεβασμού. Εύχομαι σε όλους τους παίχτες του survivor να γυρίσουν στην πατρίδα υγιείς και εύχομαι σε όλους εμάς να σκεφτόμαστε περισσότερο, να μην έχουμε μίσος και να εκφραζόμαστε με σεβασμό και αγάπη.

Ένας απλός Έλληνας πολίτης.”

[ot-video][/ot-video]