Ξεπέρασαν το εκατομμύριο οι εισφορές για τον Παναγιώτη Ραφαήλ – Χείμαρρος η αγάπη σε Κύπρο και Ελλάδα

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση του κόσμου σε Ελλάδα και Κύπρο για τον μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ από την Ελλάδα, καθώς ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο ευρώ οι εισφορές για να καταφέρει το παιδάκι που πάσχει από την ίδια νόσο με τον μικρό Αντώνη να πάει στη Βοστώνη για θεραπεία.

Τα τελευταία μάλιστα 24ωρα η αύξηση του συγκεντρωμένου ποσού για τον Παναγιώτη-Ραφαήλ είναι τόσο μεγάλη που μόνο περηφάνια μπορεί να μας γεμίζει ως λαό. Ενδεικτικά να πούμε πως τις τελευταίες ώρες το ποσό αυτό αυξήθηκε κατά 200 χιλιάδες ευρώ, φτάνοντας μέχρι στιγμής το ένα εκατομμύριο Ευρώ.

Ο 18 μηνών σήμερα Παναγιώτης-Ραφαήλ διαγνώστηκε από τον 2ο μόλις μήνα της ζωής του με νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1, μία σπάνια, εκφυλιστική νόσο που προσβάλει όλο το μυϊκό σύστημα του ανθρώπου, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας κατάποσης και αναπνοής.

Η μοναδική ενδεδειγμένη θεραπεία για αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού βρίσκεται σε ιατρικό κέντρο της Βοστώνης, εκεί όπου πριν μερικές μέρες μετέβη με έξοδα του κυπριακού κράτους και ο μικρός Αντώνης, ο οποίος έλαβε τη συγκεκριμένη θεραπεία και πλέον αναρρώνει.

Το κόστος της ωστόσο αγγίζει το αστρονομικό για μια μέση οικογένεια ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ. Οι γονείς του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ από την πρώτη στιγμή αποτάθηκαν στο Ελληνικό κράτος για βοήθεια στην κάλυψη των εξόδων, αίτημα ωστόσο στο οποίο έλαβαν δύο φορές αρνητική απάντηση. Μόνη τους ελπίδα πλέον ο απλός κόσμος που στην καμπάνια που ξεκίνησε για συγκέντρωση των χρημάτων σπεύδει κατά χιλιάδες για να μπορέσει με την αγάπη και την ευαισθησία του να κάνει αυτό, που κάθε συντεταγμένη πολιτεία έχει υποχρέωση.

Στον αγώνα αυτό, έχουν μπει ενεργά και οι Κύπριοι που εκτός από δωρεές μέσω Paypal στην επίσημη ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για το παιδί, έχει φτιαχτεί, σε συνεργασία και με τους γονείς του, ξεχωριστή σελίδα στο Facebook με τίτλο «ΚΥΠΡΟΣ Γίνε ο ήρωας του Παναγιώτη-Ραφαήλ». Η συγκεκριμένη σελίδα στις πρώτες ώρες λειτουργίας της απέκτησε δύο χιλιάδες μέλη, τα οποία πλέον έχει ξεπεράσει. Από εκεί απλός κόσμος, αλλά και οργανωμένα σύνολα από την Κύπρο μπορούν να μάθουν τα σημεία στα οποία θα στήθούν κουμπαράδες για τη συγκέντρωση χρημάτων, αλλά και όλους τους άλλους τρόπους με τους οποίους θα μπορούν να συνεισφέρουν γι αυτόν τον ιερό σκοπό.

Συγκινητικό εξάλλου και το μήνυμα συμπαράστασης από τους γονείς του μικρού Αντώνη, που γνωρίζουν περισσότερο από τον καθένα την αγωνία και το δράμα που ζουν οι γονείς του Παναγιώτη-Ραφαήλ, και που σε ανάρτησή τους στο Facebook έγραψαν χαρακτηριστικά: «Παναγιώτη-Ραφαήλ σε περιμένουμε στη Βοστώνη»

Πηγή : OMEGAlive