Βρετανία: Απεβίωσε ο βετεράνος που συγκέντρωσε εκατομμύρια για το σύστημα υγείας


Ο Βρετανός απόστρατος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Τομ Μουρ είχε συγκινήσει κάνοντας έναν εξαιρετικά επιτυχημένο έρανο με πεζοπορία στην αυλή του. Είχε λάβει ευχές ακόμα και από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Πέθανε ο βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Τομ Μουρ ο οποίος είχε συγκεντρώσει εκατομμύρια λίρες για το υγειονομικό προσωπικό της πρώτης γραμμής που μάχονταν κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την οικογένειά του «με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα, λοχαγός Σερ Τομ Μουρ».

Το 2020 ο Τομ Μουρ, έναν μήνα πριν τα γενέθλιά του στις 4 Μαΐου, είχε βάλει στόχο να καλύψει περίπου 2,5 χιλιόμετρα σε μία εκστρατεία πεζοπορίας που έκανε στην αυλή του σπιτιού του. Σκοπός του ήταν διαδικτυακός έρανος τα έσοδα του οποίου θα πήγαιναν στο βρετανικό σύστημα υγείας σε μία κίνηση προσφοράς για την μάχη των γιατρών κατά του κορονοϊού.

Η επιτυχία του εράνου ήταν τέτοια που αντί των αρχικών 1.000 λιρών τελικά συγκέντρωσε 30 εκατ. λίρες, δηλαδή γύρω στα 34 εκατομμύρια ευρώ και έγινε σχεδόν εθνικός ήρωας.

Στα γενέθλιά του, οπότε ολοκληρώθηκε ο έρανος, έλαβε περισσότερες από 150.000 κάρτες με ευχές, δείγμα της αγάπης του κόσμου.

Προσέλκυσε την προσοχή της βασιλικής οικογένειας, καθώς ανάμεσα στους δωρητές ήταν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η δούκισσα του Κέιμπριτζ, ενώ ευχές του έστειλε ακόμα και η βασίλισσα Ελισάβετ.

Πηγή: sputniknews.gr