Το βινύλιο επιστρέφει κι είναι πολύ κερδοφόρα… επιχείρηση!


Το βινύλιο έχει κάνει ήδη το δικό του δυναμικό comeback, καθώς συγκινεί και πάλι τους φίλους του ποιοτικού ήχου. Από ότι φαίνεται το βινύλιο ήρθε για να μείνει, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι πωλήσεις των βινυλίων μέσα στο 2015 συγκέντρωσαν 422 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι τη χρονιά που μας πέρασε πουλήθηκαν περισσότεροι από 17 εκατομμύρια δίσκοι!

Οι μη συνδρομητικές υπηρεσίες που βασίζονται σε διαφημίσεις όπως είναι το YouTube, VEVO, Spotify (δωρεάν) και SoundCloud συγκέντρωσαν για τη χρονιά που μας πέρασε περίπου 385 εκατομμύρια δολάρια. Και οι δύο μουσικές «πλατφόρμες» μπορεί να είναι τελείως διαφορετικές, παρόλα αυτά κατάφεραν να αυξήσουν τα έσοδα τους κατά 30% σε σύγκριση με το 2014. Ωστόσο, ένα εξαιρετικό ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι οι πωλήσεις σε βινύλιο φέρνουν περισσότερα έσοδα από μία πολύ πιο μικρή βάση χρηστών.

Σε γενικές γραμμές, τα παραπάνω στοιχεία πέραν της ανόδου των κλασικών LP δίσκων δηλώνουν επίσης ότι οι δωρεάν μουσικές υπηρεσίες δεν προχωράνε καθόλου, εν αντιθέσει με τις αντίστοιχες υπηρεσίες που είναι επί πληρωμή και πιάνουν 10 φορές περισσότερα έσοδα από ότι οι αντίστοιχες δωρεάν υπηρεσίες που βασίζονται στις free διαφημίσεις.

Όπως και να ‘χει το θρυλικό βινύλιο είναι και πάλι εδώ, εμφανίζοντας αξιοσημείωτη αντοχή στο πέρασμα του χρόνου…

 

Πηγή: digitallife.com.cy