Βάλε ξυπνητήρι πριν τις 8 π.μ. και δεν θα χάσεις!


8 πράγματα που πρέπει να κάνεις νωρίς το πρωί για να γίνει η ζωή σου καλύτερη.

Αν δουλεύεις πολύ και ποτέ δεν σου φτάνει ο χρόνος συχνά καταλήγεις να μην απολαμβάνεις τις όμορφες καθημερινές στιγμές της ζωής και συνειδητοποιείς ότι στην πραγματικότητα δεν ζεις όπως θα ήθελες. Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να αλλάξεις την ζωή σου και να την ζήσεις με τους δικούς σου όρους;

Ξεκίνα από τα βασικά και κάνε αυτά τα 8 πράγματα, πριν το ρολόι σου δείξει 08.00.

1.Κοιμήσου τουλάχιστον 7 ώρες

Για να μην νυστάζεις το πρωί θα πρέπει να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 7 ώρες.  Φρόντισε, λοιπόν, να κάνεις τον ύπνο προτεραιότητά σου, γιατί είναι το ίδιο απαραίτητος στον οργανισμό σου με την τροφή και το νερό. Ένας καλός ύπνος έχει πολλαπλά οφέλη στην υγεία σου: εξασφαλίζει δύναμη, ενέργεια και διαύγεια, βελτιώνει την μνήμη, αυξάνει το όριο ζωής, τη δημιουργικότητα και την προσοχή, μειώνει το λίπος, το στρες, ακόμα και την κατάθλιψη.

2.Κάνε διαλογισμό

Έχοντας κοιμηθεί αρκετά, ο διαλογισμός θα σε βοηθήσει να οργανώσεις τη μέρα σου, να είσαι αισιόδοξος και να εστιάσεις όπου χρειάζεται. Θα σε βοηθήσει να έχεις ένα αίσθημα ευγνωμοσύνης για όλα αυτά που έχεις. Γιατί η ευγνωμοσύνη είναι η μεγαλύτερη αρετή και είναι το κλειδί της επιτυχίας. Της δικής σου επιτυχίας. Δοκίμασε να την εκφράζεις και θα διαπιστώσεις τις ατέλειωτες ευκαιρίες που υπάρχουν εκεί έξω και περιμένουν εσένα να τις ανακαλύψεις.

3.Κάνε γυμναστική

Αν θέλεις να είσαι υγιής, χαρούμενος και παραγωγικός, άρχισε να αθλείσαι συστηματικά και μάλιστα πρωί, γιατί η πρωινή γυμναστική σου χαρίζει ενέργεια και διαύγεια. Μπορείς να ασχοληθείς με οποιοδήποτε είδος γυμναστικής σου αρέσει, ακόμα και με το περπάτημα. Θα διαπιστώσεις πως θα έχεις λιγότερο άγχος και στρες και μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Αν δεν ενδιαφέρεσαι για το σώμα και τον εαυτό σου, κάθε τομέας της ζωής σου θα υποφέρει.

4.Κατανάλωσε 30 γραμμάρια πρωτεΐνης

Πλούσια σε πρωτεΐνες φαγητά, σε κρατάνε πολλή περισσότερη ώρα σε σχέση με άλλα. Αυτό συμβαίνει γιατί μεταβολίζονται πολύ πιο αργά σε σχέση με υπόλοιπες τροφές. Τα οφέλη τους όμως δε σταματούν εδώ, καθώς κρατάνε σταθερά τα επίπεδα ζάχαρου στο αίμα και μειώνουν την πείνα και τα τσιμπολογήματα ανάμεσα στα γεύματα. Συνεπώς σε βοηθούν να μην παχαίνεις. Φρόντισε, λοιπόν, το 40% του πρωινού σου να αποτελείται από πρωτεΐνες, όπως είναι το αβγό, η γαλοπούλα ή τα δημητριακά.

5.Κάνε ένα κρύο μπάνιο

Τα πρώτα δευτερόλεπτα θα είναι λίγο δύσκολα αλλά μετά από λίγο θα το συνηθίσεις και έτσι θα μπορείς να μειώνεις σταδιακά τη θερμοκρασία του νερού. Ένα κρύο μπάνιο βελτιώνει το ανοσοποιητικό, το κυκλοφορικό, το πεπτικό  σύστημα και τον μεταβολισμό ενώ κάνει καλό στην φυσική και πνευματική κατάσταση γενικότερα. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα του 2007, το κρύο μπάνιο βοηθάει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Αυτό συμβαίνει, γιατί το κρύο νερό επιδρά θετικά στην διάθεσή σου με αποτέλεσμα να σε κάνει περισσότερο χαρούμενο.

6.Άκουσε ή διάβασε κάτι που σου φτιάχνει την διάθεση

Αφιέρωσε 15-30 λεπτά κάθε πρωί να διαβάσεις κάτι που όχι μόνο σου φτιάχνει τη διάθεση, αλλά παράλληλα σε ενημερώνει. Θα δεις ότι αυτό θα βοηθήσει σταδιακά την αποδοτικότητα και την γνώση σου, θα σε κάνει να σκέφτεσαι διαφορετικά και να βλέπεις και τον κόσμο διαφορετικά.

7.Σκέψου τους στόχους σου

Κατάγραψε τους στόχους σου, είτε είναι μακροπρόθεσμοι είτε βραχυπρόθεσμοι. Αφιέρωσε λίγο χρόνο και διάβασέ τους. Με αυτό τον τρόπο η ημέρα σου αποκτά νόημα κι εσύ ο ίδιος θα κάνεις τα πάντα για να τους εκπληρώσεις.

8.Ξεκίνα από τα πιο δύσκολα

Καλό είναι να προγραμματίζεις τα σημαντικότερα και δυσκολότερα πράγματα της ημέρας το πρωί, την ώρα της ημέρας που έχεις περισσότερη ενέργεια. Διαφορετικά θα τα αναβάλλεις συνεχώς και στο τέλος ίσως και να μην τα κάνεις ποτέ.

Κάνοντας όλα τα παραπάνω, θα διαπιστώσεις με τον καιρό ότι βελτιώνεις τη ζωή σου σε κάθε τομέα!

Πηγή : thriveglobal.gr