Βαλάντης “Δεν θα έλεγα τραγούδι με πολιτικά μηνύματα”

by Νίκος Παπασταύρου | 08/07/2019 10:00

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του κομματιού με τίτλο «απωθημένα» ο Βαλάντης μίλησε στο site μας για τα δικά του απωθημένα, την πιθανότητα να ερμηνεύσει κομμάτι με πολιτικά μηνύματα , τις συνεργασίες που κάνει, τους στίχους κάποιου τραγουδιού του που θα έδινε σε προεκλογική  εκστρατεία πολιτικού, τα κομμάτια του που έχουν γράψει ιστορία και πολλά άλλα.

[1]

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠΑ 

 1. Κύριε Βαλάντη πρόσφατα έχετε κυκλοφορήσει ένα νέο κομμάτι με τίτλο  «απωθημένα», θέλετε να μας πείτε για αυτό ;

Τα «απωθημένα»  είναι νέο τραγούδι, μια  ερωτική μπαλάντα , στην οποία  μουσική στίχους έχει γράψει ο Σπύρος Μακρής , είναι ένα κομμάτι που φέρνει σε σύγκρουση τους δύο μας εαυτούς, τον ένα που δεν αντέχει και λέει “φύγε” και τον άλλο που λέει “μείνε”.

 1. Αλήθεια εσείς έχετε απωθημένα ;

Αν τα απωθημένα είναι όνειρα που δεν μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν λόγω συνθηκών τότε ναι, σίγουρα υπάρχουν ή καλύτερα υπήρχαν, γιατί κάποια  στιγμή πήραν την θέση τους άλλα , είναι απωθημένα ξεχασμένα που τα αντικαταστήσαμε με νέα όνειρα.

 1. Έτυχε ποτέ κάποια κοπέλα να σας πει ότι είστε το απωθημένο της ; Αν ναι πως αντιδράσατε ;

Κατά κάποιο τρόπο είμαι σε μια σχέση που ήταν και είναι το απωθημένο μου, είμαι και συνεχίζω να είμαι το δικό της.

[2]

 1. Θα ερμηνεύατε κομμάτι με πολιτικά μηνύματα ;

Νομίζω ότι η τέχνη και κυρίως η μουσική δεν έχει σχέση με πολιτική και αν έχει γίνει, τότε σημαίνει πως έχει χρησιμοποιηθεί για ακόμα μια φορά η μουσική, γιατί τη μουσική την χρησιμοποιούν, είναι ένα μέσο που χρησιμοποιούν κάποιοι για να κρύψουν πράγματα. Εγώ δεν θα  έλεγα τέτοιο κομμάτι.

 1. Οι συνεργασία με τους droulias brothers πως προέκυψε ;

Όταν δέχθηκα ένα δειλό τηλεφώνημα από τα παιδιά και μου ζητούσαν να «επεξεργαστούν» το κομμάτι  στο οποίο έχω γράψει μουσική και στίχους ο Βαγγέλης Κωνσταντινίδης  το έκανα με χαρά.Βεβαιατα πράγματα δεν σταμάτησαν εκεί η συνεργασία μας συνεχίζεται.

 1. Να περιμένουμε και άλλες συνεργασίες ;

Συνεργαστήκαμε και στο κομμάτι «τι άλλο θέλεις πιο πολύ». Γενικά , είμαι άνθρωπος της συνεργασίας , μου αρέσει η ομαδικότητα αρκεί να είναι καλή η ομάδα. Αυτή τη φορά νομίζω είμαστε ωραίο team.

 1. Νιώθετε ότι το τραγούδι σας «στο ασανσέρ» ήταν λίγο τολμηρό την εποχή που κυκλοφόρησε ;

Όταν το πρώτο-τραγούδησα ένιωθα ότι ήταν λίγο τολμηρό για την εποχή του , αλλά ο μεγάλος παραγωγός και μεγάλο «λαγωνικό» Βασίλης Γιαννόπουλος το μυρίστηκε και μου είπε αυτό είναι μεγάλο χιτ . Ήταν λίγο τολμηρό αλλά θέλαμε όλοι συντελεστές να το κάνουμε και έτσι έγινε.

[3]

 1. Υπάρχουν τραγούδια σας που όσος καιρός και αν περάσει πιστεύεται θα τα αγαπά το ίδιο ο κόσμος ;

Βεβαίως υπάρχουν τραγούδια μου που ο κόσμος τα αγαπά το ίδιο ακόμα, το βλέπω στις εμφανίσεις στα μέσα δικτύωσής, στους σταθμούς κλπ. Ήταν τραγούδια που είχα μεγάλη τύχη να είναι στα χέρια μου, τα είπα και είχαν τόση απήχηση , κατάφερα  μετά από 22 χρόνια στο χώρο να έχω τραγούδια που άφησαν εποχή , χαίρομαι ως καλλιτέχνης που το εισπράττω όλο αυτό και χαίρομαι πιο πολύ που οι άνθρωποι που τα «διαιωνίζουν»  έχουνε ωραίο κριτήριο και έχουν μείνει αυτά μέχρι τώρα.

 1. Είστε λίγο αυθόρμητος, τολμηρός στις δηλώσεις σας. Το μετανιώνετε ;

Όχι μου αρέσει που είμαι αυθόρμητος και τολμηρός, είναι θετικά στοιχεία για κάποιον άνθρωπο αυτά,  κάποιες φορές επειδή σκέφτεσαι πολλά στην προσπάθεια σου να απαντήσεις μια ερώτηση απαντάς με παρεξηγημένο τρόπο ή παρεξηγούν αυτά που λες γιατί δεν κατάφερες να πεις αυτό που ήθελες, ή δεν μπόρεσαν να καταλάβουν αυτό που ήθελες να τους πεις. Δεν μετάνιωσα που τα είπα , αλλά ίσως μετάνιωσα για τον τρόπο που τα είπα.

Οι απόψεις μου όπως και η συμπεριφορά μου στο θέμα τολμηρότητας και αυθορμητισμού δεν «συνάδουν» με την σύντροφο μου.  Είμαι αυθόρμητος, τολμηρός αλλά όχι παρεξηγήσιμος  κάποιες φορές μπορεί να υπάρχει μια παρεξήγηση όπως συμβαίνει σε όλα τα ζευγάρια, όταν υπάρχει έρωτας συμβαίνουν αυτά τα όμορφα γύρω.

 1. Είστε πολύ ευαισθητοποιημένος σε θέματα που έχουν να κάνουν με την υγεία τα παιδιά κλπ . Αυτό το είχατε από παλιά ή απλά ζήσατε κάτι έντονο που σας έκανε να αλλάξετε ;

Στα θέματα που έχουν να κάνουν με τα παιδιά , την ευαισθητοποίησή πρέπει να την έχουμε όλοι, ασχέτως ότι έχω τον Χάρη, την Ιωάννα και την Eιρήνη μου, από μικρό παιδί νοιαζόμουν τους άλλους και ήθελα να τους  βοηθώ στον πόνο τους , ήθελα να γίνω γιατρός φαρμακοποιός , έδωσα πανελλήνιες και για στρατιωτική ιατρική αλλά σπούδασα ένα άλλο σχετικό επάγγελμα, δεν χρειάζεται να ζεις κάτι παραπάνω για να ευαισθητοποιηθείς στα θέματα με τα παιδιά.

 1. Ετοιμάζετε κάποιο άλλο κομμάτι ή κάποια άλλη ολοκληρωμένη δουλειά ; 

Είναι στα σκαλιά και ετοιμάζω μια συνεργασία αλλά δεν μπορώ να πω αν θα είναι μια ολοκληρωμένη δουλειά ή όχι.

[4]

 1. Προγραμματίζετε κάποιες εμφανίσεις ;

Όλο το καλοκαίρι έχω προγραμματισμένες εμφανίσεις στην Ελλάδα και την Αμερική . Τον Οκτώβριο θα μεταβώ στην Ουάσιγκτον για να τιμήσω τον ξάδερφο μου korkimas john lyrakis  και παράλληλα ετοιμάζουμε και κάτι πολύ ωραίο για το χειμώνα.

 1. Θα δίνατε στίχο από κομμάτι σας για να χρησιμοποιηθεί ως προεκλογικό σύνθημα και αν ναι τότε ποιο θα ήταν αυτό ;

Το καλύτερο και λίγο παραποιημένο είναι το, «Τι  άλλο θέλεις πιο πολύ θα πάρω όλο το χαρτί» …αυτό για τους πολιτικούς (παραποίησα λίγο τους στίχους του Πάνου Φαλάρα ).

 1. Εσείς δεν θέλατε να βάλετε υποψηφιότητα στις εκλογές. Αν σας πρότειναν θα αποδεχόσασταν την πρόταση και αν ναι με ποιο κόμμα θα κατεβαίνατε ;

Δυστυχώς είμαι ειλικρινής άνθρωπος και το έχω πει ξανά, πως,  ενώ έχω πάρα πολλά και     ωραία σχέδια για αυτό τον τόπο, νομίζω δεν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, είναι και ο κόσμος που θέλει να ελπίζει και δεν θέλει να δει την αλήθεια και αυτό είναι λυπηρό γιατί ταλαιπωρούμαστε. Ξέρεις , μετά από τόσους πολέμους ο κόσμος δεν πρόλαβε να αποκτήσει παιδεια, ήθελε να ζήσει, ήταν θέμα επιβίωσης μετά, ήταν το κατοχικό σύνδρομο των ατόμων που σκλαβώθηκαν ο κόσμος δεν είναι έτοιμος να ακούσει την αλήθεια και ταλαιπωρούμαστε αλλά σιγά σιγά θα μάθουμε να κρίνουμε σωστότερα τις επιλογές μας , να μην είμαστε εθνόφοβικοί να μην φοβόμαστε να κάνουμε το επόμενο βήμα και να μην είμαστε ανυπόμονοι. Αυτά είναι στοιχεία που δεν ταιριάζουν στον χαρακτήρα μου . Βέβαια είμαι και απρόβλεπτος οπότε μπορεί και να κατέβω υποψήφιος.

* οι φώτο είναι απο το προφίλ του στο facebook

Endnotes:
 1. [Image]: http://www.music.net.cy/wp-content/uploads/2019/07/Untitled-11.png
 2. [Image]: http://www.music.net.cy/wp-content/uploads/2019/07/Untitled-1-2.png
 3. [Image]: http://www.music.net.cy/wp-content/uploads/2019/07/Untitled-3-2.png
 4. [Image]: http://www.music.net.cy/wp-content/uploads/2019/07/Untitled-2-3.png

Source URL: https://www.music.net.cy/valantis-quot-den-tha-elega-tragoydi-me-politika-minymata-quot/