VAKIA (Βάκια Σταύρου) | Ολοκαίνουργιο άλμπουμ και video clip


Η Vakia (Βάκια Σταύρου) κυκλοφορεί το νέο της άλμπουμ με τίτλο “Vakia” ένα άλμπουμ γεμάτο από τα χρώματα της Μεσογείου. 

Το άλμπουμ περιέχει έντεκα τραγούδια που ηχογραφήθηκαν ζωντανά σε μία μόνο μέρα στο στούντιο,  με μια κιθάρα (Σωκράτης Λεπτός) και την φωνή της Κύπριας διεθνούς ερμηνεύτριας και τραγουδοποιού.

 Η ίδια ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει γι αυτόν το δίσκο, σε πρώτο πρόσωπο – ας της δώσουμε το λόγο!

 «Με τεράστια χαρά μοιράζομαι μαζί σας το νέο μου δίσκο που φέρει τον τίτλο “Vakia” και σας προσκαλώ να τον ανακαλύψετε! Είναι 11 τραγούδια που ηχογραφήθηκαν μέσα σε μια μόνο μέρα 

στο στούντιο στη Λευκωσία, με συνοδοιπόρο τον Σωκράτη Λεπτό στην κλασική κιθάρα, φίλο & συνεργάτη των τελευταίων χρόνων στις συναυλιες μου στην Κύπρο και στο εξωτερικό. 

Ηταν μια δική μου προσωπική επιθυμία να ηχογραφηθεί αυτό το υλικό με την αίσθηση του live: να μην διαφέρει καθόλου απ’ αυτό που έχω τραγουδήσει για εσάς ζωντανά σε συναυλία, 

να μην έχει φτιασίδια, άλλες ενορχηστρώσεις, διαφορετική προσέγγιση με λίγα λόγια. Μια φωνή και μια κιθάρα – Μια πραγματικά ζωντανή ηχογράφηση στο στούντιο. 

 Αγαπημένα μου τραγούδια που με συγκινούν βαθύτατα, αποτελούν μέρος αυτής της νέας μου δουλειάς. Θ’ ακούσετε το In a Manner of Speaking  σε μία κιθαριστική προσέγγιση και την δική μου 

soulful ερμηνεία και ένα υπέροχο βίντεο που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Την ιστορία της Alfonsina Storni, της λατινοαμερικάνας ποιήτριας που χάθηκε στην βυθό της θάλασσας την δεκαετία του 1930, και γι’αυτήν γράφτηκε το θαυμαστό “Alfonsina y El Mar” που προσεγγίζω απόλυτα συναισθηματικά. Έγραψα όμως και νέα τραγούδια γι’αυτό το δίσκο που κάνουν γιά πρώτη φορά την εμφάνιση τους. Το “γαλλικό” μου “Ange ou Diable”, άγγελος ή διάβολος ο έρωτας, κλέφτης θαυμάτων, είτε κάποιος απίθανος τύπος που καταφέρνει πάντα να έχει τον τελευταίο λόγο στην καρδιά μας;  Ανάλαφρο, easy listening, ταξιδιάρικο γαλλικό τραγούδι σε στίχους και μουσική δική μου. Θα ανακαλύψετε επίσης, το δυναμικό “Δάκρυ Φυλακτό” (δική μου σύνθεση). Για το συγκεκριμένο, συνεργάστηκα με μιά υπέροχη ομάδα παραγωγής, τους White Room, και φτιάξαμε ένα βίντεο ντυμένο με χρώματα πολλά, ένα σενάριο φαντασίας, όπου εμφανίζομαι ως ξωτικό από παραμύθι. Είναι ένα τραγούδι που αφηγείται την επιθυμία που έχουμε μέσα μας, να αλλάξουμε τον κόσμο μας και να ανοίξουμε φτερά γι’ αλλού, όπως ακριβώς λέει το ρεφρέν “έχω στους ώμους μου φτερά, στα χέρια δυο αστέρια, το ένα μου δείχνει τη σιωπή και τ’ άλλο καλοκαίρια.”

 Επίσης υπάρχει το δικό μου old time classic “Sozinha”, με την κιθαριστική του εκδοχή, με δύο κιθάρες ζωντανά μαζί (η μία είναι η δική μου) και νομίζω είναι μία άποψη που επίσης θα αγαπηθεί. 

Για να κλείσω…έφτιαξα για εσάς έντεκα νέα τραγούδια, λουσμένα με αγάπη και τα παραδίδω προς ακρόαση για να σχηματίσετε τα δικά σας συμπεράσματα, να αισθανθείτε, να αφουγκραστείτε, ενίοτε να συγκινηθείτε και άλλοτε να εκπλαγείτε ευχάριστα. Με ολη μου την αγάπη, Vakia”

 STREAM/BUY

https://orcd.co/b19xmmd

 Find Vakia: Facebook & Instagram

 To Vakia” είναι μία ανεξάρτητη κυκλοφορία της Βάκιας Σταύρου, σε διανομή & υποστήριξη The Hubsters.

Ακολουθήστε μας στα social media και στο You Tube

YouTube || Instagram || Facebook || Spotify || Souncloud