Τζίμης Πανούσης: Ο «αποχαιρετιστήριος» στίχος και τα «τελευταία» του λόγια!

Ο Τζίμης Πανούσης ξεψύχησε το μεσημέρι του Σαββάτου (13.01.2018) μετά από ανακοπή καρδιάς βυθίζοντας σε πένθος την οικογένεια, τους φίλους, τους συνεργάτες αλλά και τους θαυμαστές του – Ο διάσημος καλλιτέχνης πέθανε σε ηλικία 64 χρονών ενώ σε ένα μήνα περίπου (παρά μία μέρα) θα γιόρταζε τα 65α γενέθλια του – Λίγο μετά από το θάνατο του η σελίδα του ανανεώθηκε από τους συνεργάτες του με έναν δικό του στίχο από το τραγούδι “Ο λάκκος με τ’ αστεία” – Στην σελίδα αναγράφονται τα τελευταία λόγια του προς τους θαυμαστές του ενώ τραγική ειρωνεία αποτελεί η αναφορά στον αιφνίδιο θάνατο που αναβλήθηκε επ’ αόριστον – Αρχές Δεκεμβρίου είχε “καταρρεύσει” επί σκηνής ενώ κατά την διακομιδή του στο νοσοκομείο υπέστη ανακοπή
Ο Τζίμης Πανούσης «έφυγε» αναπάντεχα, έχοντας, ωστόσο, καταφέρει να τον «δοξάζουν» για το ταλέντο και την ευφυΐα του ακόμα και οι εχθροί του.

Ο 64χρονος καλλιτέχνης υπέστη νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου (13.01.2018) καρδιακό επεισόδιο στο σπίτι του και λίγη ώρα μετά μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης του, αλλά δυστυχώς ήταν αργά, η καρδιά του τον είχε προδώσει.

Ο Τζίμης Πανούσης, ο οποίος ήταν γνωστός για τη σάτιρα και τον καυστικό και αθυρόστομο στίχο του, σε ένα μήνα παρά μία μέρα θα είχε γενέθλια (12.02.1954) αλλά δεν πρόλαβε. Ο Τζίμης είχε δυο μεγάλες αδυναμίες, τον γιο και την κόρη του. Μάλιστα με τον γιο του Άρη συνεργαζόταν και στην ιστοσελίδα που διατηρούσε.

Ο «αποχαιρετιστήριος» στίχος

Λίγες ώρες μετά από τον θάνατο του αγαπημένου καλλιτέχνη, οι συνεργάτες του έγραψαν ένα αποχαιρετιστήριο στίχο. Όσοι μπαίνουν στην προσωπική ιστοσελίδα του Τζίμη Πανούση βλέπουν γραμμένο τον στίχο «σε χαχανα και γέλια να χαθώ» από το τραγούδι «Ο λάκκος με τ’ αστεία», με τον οποίο επέλεξαν να τον αποχαιρετήσουν οι δικοί του άνθρωποι.

[ot-video][/ot-video]

Πρόβα θανάτου πριν από περίπου ένα μήνα

Ο Τζίμης Πανούσης στις 2 Δεκεμβρίου 2017, υπέστη καρδιακό επεισόδιο, ύστερα από κρίση κολπικής μαρμαρυγής, και «κατέρρευσε»στην σκηνή κατά τη διάρκεια της παράστασης του στο «Κύτταρο Live Club». Τότε είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο «Ελπίς» ενώ κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο είχε υποστεί ανακοπή αλλά οι διασώστες είχαν καταφέρει να τον επαναφέρουν μετά από λίγο.

Συγκινητικά ήταν όσα εκτυλίχθηκαν στο μαγαζί, την ώρα που ο Τζιμης Πανούσης μεταφέρονταν με φορείο στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ο γνωστός καλλιτέχνης ήταν ξαπλωμένος στο φορείο, ενώ κόσμος δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να τον χειροκροτεί, μέχρι να βγει έξω.

Αποκαλυπτικό είναι και το μήνυμα που είχε στείλει τότε από το νοσοκομείο σε έναν φίλο – συνεργάτη του. Ο Τζίμης με το σαρκαστικό του χιούμορ μιλάει για αιφνίδιο θάνατο και… ποδόσφαιρο.

[ot-video][/ot-video]

Τα τελευταία του λόγια

Τότε ο Τζιμάκος είχε μιλήσει στους θαυμαστές του για την περιπέτεια της υγείας του μέσα από την ιστοσελίδα του με μία λιτή και αθυρόστομη ανακοίνωση. «Πήγα για τρίτη φορά στον άλλο κόσμο και δεν μου άρεσε καθόλου! Χωρίς σκηνικά, απέραντη μοναξιά και μύριζε αλβανική φούντα. Κάθισα ένα τέταρτο και όπου φύγει φύγει πίσω στο μπουρδέλο. Σε καμιά δεκαριά μέρες επιστρέφω στις πίστες!!! (Πρώτα ο γιατρός)» είχε γραψει.

Μάλιστα, λίγες μέρες αργότερα είχε ανακοινώνει ότι η τελευταία του παράσταση στο Κύτταρο δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω αιφνίδιου θανάτου που αναβλήθηκε επ ‘ αόριστον και καλούσε τους θαυμαστές του στην παράσταση που θα «ανέβαζε» τον Μάρτιο… Όμως δεν πρόλαβε.

«Λόγω αιφνίδιου θανάτου που αναβλήθηκε επ’ αόριστον.. η παράσταση στις 30/12 δεν θα πραγματοποιηθεί.. Ο βιονικός πλέον Τζίμης Πανούσης σας περιμένει τα ΠαρασκευοΣάββατα του Μαρτίου στο Κύτταρο με το γελοιόδραμα «Όλοι οι Χαζοί Μπορούμε» για δυνατές συγκινήσεις και αναπάντεχα απρόοπτα».