Τσαλίκης για δυστύχημα: «Συμβουλεύτηκα ειδικό για να μιλήσω στην μητέρα μου»


Τα πράγματα στη θέση τους μια και καλή αποφάσισε να βάλει ο Γιώργος Τσαλίκης, ο οποίος βγήκε για πρώτη και για τελευταία φορά –όπως είπε- στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, ώστε να μιλήσει για το «κακό» που βρήκε την οικογένειά του.

«Δέχτηκα να μιλήσω για να βάλουμε μαζί μια παύλα σε αυτό το θέμα, τουλάχιστον δημόσια, γιατί εγώ είμαι ένας άνθρωπος που μαζί με την Δώρα έχουμε προσπαθήσει να έχουμε την οικογένεια μας κρατημένη (και το έχουμε καταφέρει) πολύ μακριά από όλο αυτό το παιχνίδι της δημοσιότητας, το οποίο εμένα δεν με αφορά. Με αφορά η μουσική μου και να δίνω χαρά στον κόσμο. Αυτός είναι ο προορισμός και ο στόχος μου» είπε αρχικά ο τραγουδιστής στη Ζήνα Κουτσελίνη, και πρόσθεσε:

«Στεναχωριέμαι που υπάρχει πολύς κόσμος ο οποίος συμπάσχει μαζί μας και τον στεναχώρησα αυτή την εβδομάδα. Πρώτα απ΄όλα πρέπει να μεταφέρω την οδύνη μου για την οικογένεια μας και για τον άνθρωπο που έφυγε. Γι΄αυτή την γυναίκα που το εγγονάκι της το μικρό δεν πρόλαβε να το δει, γι΄αυτά τα παιδιά που έμειναν ορφανά, και γι΄αυτόν τον άνθρωπο, τον θείο μου, που με τόση αξιοπρέπεια και τόση παλικαριά, όταν το επόμενο πρωί πήγαμε με τον αδερφό μου στο σπίτι και κάτσαμε ώρα, αντιμετώπισε όλη αυτή την τραγική κατάληξη που είχε το φοβερό αυτό δυστύχημα. Αυτό είναι για μένα πάνω απ΄όλα. Η οικογένεια».

Όπως εξήγησε, «μερικές φορές παίρνουμε δύναμη και κάνουμε πράγματα, που αν κάποια στιγμή στη ζωή μας, μας λέγανε ότι μπορούμε να τ’ αντέξουμε (δεν θα το πιστεύαμε)… αυτό που έκανα δεν ήταν τίποτα».

ΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΞΑΔΕΡΦΗ ΤΗΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ:

«Συμβουλεύτηκα έναν ειδικό και μου είπε αν έχεις τα έντερα, πήγαινε κοίταξε την στα μάτια και πες της την αλήθεια για να μπορέσει να το διαχειριστεί. Ο αδερφός μου ήρθε από την Κύπρο και ήταν δίπλα μας. Τα παιδιά της θείας μου πήγαν και είδαν την μητέρα μου, και η όλη στάση των δυο οικογενειών είναι συγκλονιστική. Όσο κι αν στα πρώτα συναισθήματα υπάρχει ένα “γιατί “κι ένας θυμός, αυτό που πάντα πρυτανεύει είναι η αγάπη, που δεν μπορεί να την νικήσει κανένας θυμός, καμία τραγική απώλεια και καμία άσχημη κατάσταση».

Μάλιστα τόνισε, πως «αυτό που με συγκίνησε απόλυτα, ήταν η αμέριστη συμπαράσταση φίλων, γνωστών, ανθρώπων της δουλειάς μας και ανθρώπων που δεν γνώριζα, δείχνοντας με σεβασμό πως ξέρουν να στέκονται δίπλα μας και στις δύσκολες στιγμές».

ΠΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:

«Εγώ δεν κάνω ποτέ κάτι με ατζέντα. Ο,τι κάνω το κάνω με την ψυχή μου, την αξιοπρέπεια μου, την ηθική μου, και το Θεό, γιατί πιστεύω πάρα πολύ και δεν βλαστημάω ποτέ για κάτι κακό που θα μου συμβεί. Ο πνευματικός μου πριν από 1,5 μήνα που πήγα στο Άγιον Όρος μου είπε “δεν θα λες ποτέ γιατί Θεέ μου σε μένα” αλλά “γιατί θεέ μου όχι σε μένα” και έτσι πορεύομαι στη ζωή μου».

ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ:

«Δεν μου ήταν πολύ εύκολο, αλλά ούτε και πολύ δύσκολο. Δεν ντρέπομαι να το πω. Στην ηλικία που είμαι έχω μάθει να διαχειρίζομαι και την λογική κριτική που μπορεί να σου κάνει οποιοσδήποτε, και αν δεν ήμουν σε αυτό το χώρο μπορεί κι εγώ να το σκεφτόμουν. Αυτό που κάνουμε είναι μια παράσταση, μια δουλειά, δεν έχει να κάνει με την δική μας ψυχοσύνθεση. Eκείνη την ώρα μπαίνω σε μια άλλη, μεταφυσική λογική» είπε και πρόσθεσε πως «ακόμη είμαι πολύ μπερδεμένος, δεν έχω καταλάβει 100% ή νιώσει τι έχει γίνει, ούτε είχα τον χρόνο και την πολυτέλεια να πενθήσω ή να στεναχωρηθώ, έτσι όπως πρέπει για να περάσεις μέσα από ένα σκοτεινό τούνελ και να βγεις πάλι στο φως».

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ:

«Δεν έχω μάθει να παίζω το παιχνίδι της δημοσιότητας, είμαι άσχετος και δεν με αφορά καθόλου. Μετά από αυτή μας την κουβέντα θέλω να πω ότι δεν πρόκειται να ξανατοποθετηθώ ποτέ για το θέμα αυτό, δεν θα κάνω άλλη ανάρτηση, δεν θα ξαναμιλήσω. Θέλω να γυρίσουμε μια σελίδα, και να συνεχίσω με την οικογένεια μου να διαχειριζόμαστε μια κατάσταση που είναι δύσκολη, μην σου πω ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, γιατί η απώλεια είναι τόσο νωπή και όσο περνά ο καιρός την βιώνουμε, και γιατί ο τραυματισμός είναι βαρύτατος και η αποθεραπεία πολύμηνη μέσα και έξω!»

ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ:

«Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά της Πυροσβεστικής που απεγκλώβισαν την μητέρα μου, γιατί έκαναν αγώνα και πολλή ώρα. Αυτά τα παιδιά και μόνο αυτά που βλέπουν τα μάτια τους είναι άξια. Επίσης θέλω να πω ευχαριστώ στους γιατρούς στο νοσοκομείο της Λαμίας, αλλά και στον Δήμαρχο Στυλίδας, τον Απόστολο Γκλέτσο, που τοποθετήθηκε για ένα πρόβλημα της περιοχής, όσον αφορά την κατά την γνώμη των κατοίκων λάθος σήμανση. Και τέλος να πω ένα ευχαριστώ στους δημοσιογράφους και σε όσους ασχολήθηκαν με το θέμα κάνοντας το με σεβασμό και με διακριτικότητα».

 

Πηγή: star.gr