«ΤΡΙΚΥΜΙΑ» Έρχεται στο ΡΙΚ από τον Σεπτέμβριο


Οι υπογραφές έπεσαν και η πρώτη κλακέτα κτύπησε την Τρίτη 14 Ιουνίου, για τη νέα δραματική, καθημερινή σειρά εποχής του ΡΙΚ με τίτλο «ΤΡΙΚΥΜΙΑ», που διαδραματίζεται κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας στην Κύπρο. 

Τα πρώτα γυρίσματα έγιναν στην περιοχή Μενεού, όπου ολόκληρο το καστ ήταν παρόν για τα πλάνα του σήματος έναρξης καθώς και για τις πρώτες σκηνές της σειράς.

Λαμβάνουν μέρος… Αντρέας Τσουρής, Αντρούλα Ηρακλέους, Νεοκλής Νεοκλέους, Ζωή Κυπριανού, Σίμος Τσιάκκας, Κύνθια Παυλίδου, Στέλιος Καλλιστράτης, Χριστόφορος Χριστοφόρου, Γιώργος Αναγιωτός, Νίκη Δραγούμη, Ελεάνα Παπαδοπούλου, Παναγιώτης Κυριάκου, Αθηνά Σάββα, Βάρσια Αδάμου, Κρίστιαν Βλαντέσκου, Σταύρος Ππατσιάς.

Όλα όσα θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο…

Σ’ ένα παραθαλάσσιο χωριό κοντά στη Λάρνακα εκτυλίσσεται η ιστορία μας, κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας στην Κύπρο. Ο Χαλίλ Αγάς, πλούσιος γαιοκτήμονας και διοικητικός αξιωματούχος της περιοχής, παντρεμένος με την Αησέ, επιβλέπει τα χωράφια του, όπου εργάζονται εξαθλιωμένοι από τη φτώχεια, εργάτες. Η Κύπρος υποφέρει από μεγάλη ανομβρία και ο κόσμος δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα. Ο Παπά Χριστόφορος, λαμβάνει ένα γράμμα και πηγαίνει να βρει τον Χαλίλ Αγά, ο οποίος θα τον διατάξει να συλλέξει τους βαριούς φόρους που χρωστούν οι χωριανοί. Η Αησέ ετοιμάζεται να πάει στην αγορά κι ο γιος της ο Γιασσάρ, την προτρέπει να προσέχει, καθώς η περιοχή είναι γεμάτη από επικίνδυνους ληστές. Η Παρασσεφκού, μια γυναίκα με ενορατικές δυνάμεις έχει έντονο προαίσθημα πως κάτι κακό θα γίνει. Το κύμα ξεβράζει στη στεριά έναν νεαρό Τούρκο, τον Ιζέλ, που μόλις γλίτωσε από ναυάγιο…

Σενάριο: Σοφία Σοφοκλέους, Δέσποινα Πυρκεττή, Γιάννης Κόκκινος.

Επιμέλεια σεναρίου και εποπτεία παραγωγής: Κόριννα Αβρααμίδου. 

Σκηνοθέτες: Ναστάζια Χριστοδούλου και Αντρέας Σεηττάνης.

Μουσική: Δημήτρης Ζαχαρίου.

Τραγούδι: Παντελής Θαλασσίνός και Δημήτρης Μεσημέρης.

Στίχοι: Κόριννα Αβρααμίδου, Μουσική Δημήτρης Ζαχαρίου.

Σκηνικά- Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής

Διεύθυνση Παραγωγής: Ρομίνα Πολυμνίου και Άντρη Γεωργίου.

Εκτέλεση Παραγωγής: Galinis Productions για το ΡΙΚ.

«ΤΡΙΚΥΜΙΑ», από τις 5 Σεπτεμβρίου, καθημερινά στις 21.00 το βράδυ, από το ΡΙΚ1