Τριήμερες εκδηλώσεις για τη “Γιορτή Κατακλυσμού” στην Πάφο


Τριήμερες και με κεντρικό άξονα το συνδυασμό του λαϊκού πολιτιστικού στοιχείου με τη σύγχρονη ψυχαγωγία θα είναι και οι φετινές εκδηλώσεις “Γιορτή Κατακλυσμού”, που διοργανώνει ο Δήμος Πάφου, το Σάββατο 18, την Κυριακή 19 και τη Δευτέρα 20 Ιουνίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα της Γιορτής περιλαμβάνει ποικίλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, στην Πλατεία Κάστρου, κάθε βράδυ του τριημέρου και Θαλάσσια Αγωνίσματα, το απόγευμα της Δευτέρας, στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου.

Ξεχωρίζουν η συμμετοχή Μουσικών Σχημάτων από τη Γεωργία, το βράδυ του Σαββάτου, η Συναυλία του Χρήστου Σίκκη το βράδυ της Κυριακής και η μεγάλη Συναυλία της Χρύσπας, το βράδυ της Δευτέρας.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα το Σάββατο στην Πλατεία του Κάστρου οι εκδηλώσεις ξεκινούν με καλλιτεχνικό πρόγραμμα στις 08:00 το βράδυ που περιλαμβάνει κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς από το Λαογραφικό Όμιλο «Το Κάστρο», ελληνικούς λαϊκούς χορούς από το Λαογραφικό Όμιλο «Κτήμα» και μουσικοχορευτική παράσταση από τα Σχήματα «Elesa» και «Khorumi» από τη Γεωργία.

Την Κυριακή οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στις 20:00 το βράδυ στην πλατεία του κάστρου με καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς από το Χορευτικό Συγκρότημα του Πολιτιστικού Ομίλου «Ιεροί Κήποι» Γεροσκήπου, κρητικούς παραδοσιακούς χορούς από το Πολιτισμικό Λαογραφικό Εργαστήρι Κονιών και Συναυλία από το Μουσικό σχήμα του Χρήστου Σίκκη.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται τη Δευτέρα στις 16:00 το απόγευμα με τα θαλάσσια αθλήματα που θα διεξαχθούν σε συνεργασία του Δήμου Πάφου, του Ναυτικού Ομίλου Πάφου, του Πολιτιστικού Συνδέσμου Κάτω Πάφου και της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Ιερού Ναού Παναγίας Θεοσκέπαστης.

Το βράδυ της Δευτέρας του κατακλυσμού οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στην πλατεία του Κάστρου με τη μεγάλη συναυλία από την Χρύσπα αλλά και με κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς από το Χορευτικό Συγκρότημα του Λαογραφικού Ομίλου «Αφροδίτη» Γεροσκήπου.