Τραγουδίστρια της punk έγινε μέλος του ISIS και τώρα το μετάνιωσε! (pics)

Η ιστορία της 49χρονης πρώην τραγουδίστριας της punk από την Μεγάλη Βρετανία, μπορεί να ακούγεται σαν προϊόν φαντασίας. Κι όμως τα τελευταία χρόνια, από την σκηνή βρέθηκε να είναι μέλος του ISIS και τώρα θέλει, όπως είπε σε φίλους της, να φύγει από την τρομοκρατική οργάνωση και να επιστρέψει σπίτι, στην χώρα της.

Η Sally Jones ήταν ένα από τα πιο ενεργά μέλη του ISIS, η οποία στρατολογούσε μέλη και προέτρεπε τους αγωνιστές της οργάνωσης, να κάνουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να μπει στην λίστα θανάτου των ΗΠΑ.

Όλα αυτά μέχρι το 2015, όταν ο άντρας της, Junaid Hussain, σκοτώθηκε από drone σε μια αμερικάνικη επιχείρηση. Ο σύζυγός της ήταν χάκερ στην Βρετανία και η 49χρονη τον ακολούθησε στην Συρία μαζί με τον 10χρονο γιο της. Μετά όμως τον θάνατό του, θέλει οπωσδήποτε να επιστρέψει στην πατρίδα της, όπως είπε και μια φίλη της στο δίκτυο Sky News.

“Έκλαιγε και μου έλεγε πως θέλει να επιστρέψει στην Βρετανία αλλά ο ISIS δεν την αφήνει γιατί τώρα είναι υψηλόβαθμο στέλεχος του στρατού. Είναι σαν να παντρεύτηκε τον στρατό”, είπε η Aisha.

Η 49χρονη είχε αναμειχθεί σε τουλάχιστον 12 τρομοκρατικές επιχειρήσεις. Έχει κατηγορηθεί επίσης ότι απήγαγε έναν Αμερικανό στρατιώτη και τον αποκεφάλισε μπροστά από την κάμερα. Φαίνεται όμως πως τώρα, το έχει μετανιώσει και αυτά που συναντά καθημερινά στην Συρία, την έχουν κάνει να πιστεύει πως το πράγμα έχει ξεφύγει εντελώς.

Στο παρελθόν, αφού έφυγε από το σπίτι της στο Κέντ, εθεάθη σε βίντεο να ISIS να ηγείται του γυναικείου στρατιωτικού τάγματος της οργάνωσης, που φώναζαν συνθήματα υπέρ της Jihad. Θεωρείται πως έχει στρατολογήσει δεκάδες γυναίκες στην οργάνωση, ενώ στο παρελθόν είχε δηλώσει πως θα ήθελε να γίνει και η ίδια βομβιστής αυτοκτονίας γράφοντας: “Ξέρω τι κάνω. Ο παράδεισος έχει ένα τίμημα και ελπίζω να είναι αυτό το τίμημα για τον παράδεισο”

Μετά τον θάνατο του συζύγου της, λαμβάνει μισθό από τον ISIS μαζί με μπόνους, αλλά δεν έχει παντρευτεί ξανά, αφού θεωρείται μεγάλη. Η πρώην κιθαρίστρια και τραγουδίστρια, ζούσε με επιδόματα και στην Βρετανία, ενώ στο παρελθόν έχει βασανίσει Εβραίους και υποστήριζε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Η οικογένειά της ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει ότι αλλαξοπίστησε. Και πλέον μάλλον και η ίδια συμφωνεί μαζί τους, αφού δεν θέλει να μείνει άλλο στην Συρία και θέλει να επιστρέψει στο σπίτι της.
E-Radio.gr