Τόσο καιρό βάζαμε αποσμητικό με τον λάθος τρόπο!


Ξυπνάτε το πρωί, βουρτσίζετε τα δόντια σας, κάνετε ένα ντους και βάζετε αποσμητικό. Σωστά;

Κι όμως, κατά πάσα πιθανότητα βάζετε λάθος το αποσμητικό σας! Ο βασικός σκοπός του αποσμητικού είναι να σκοτώσει τα βακτήρια που παράγουν τις δυσάρεστες οσμές και λειτουργεί καλύτερα αν εφαρμοστεί το βράδυ.
Αν θέλετε να μυρίζετε καταπληκτικά όλη την ημέρα, αποφύγετε αυτά τα λάθη:

1. Δεν βάζετε αποσμητικό απευθείας μετά το ντους

157

Η εφίδρωση αρχίζει σχεδόν αμέσως μετά από το ντους και αν καθυστερήσετε πολύ ώρα πριν από την εφαρμογή του αποσμητικού, θα είναι σαν να μην βάλατε καθόλου. Γι” αυτό ψεκάστε αμέσως μετά το μπάνιο.

2. Το βάζετε στα ρούχα σας

244

Το αποσμητικό σκοτώσει τα βακτήρια που παράγουν τις δυσάρεστες οσμές… στο δέρμα! Ποιος ο λόγος να το εφαρμόσετε στο ύφασμα; Και αν νομίζετε ότι ο ψεκασμός στο ύφασμα θα το κάνει να διαρκέσει περισσότερο, κάνετε λάθος, γιατί το άρωμα εξατμίζεται μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

3. Δεν το ανανεώνετε

323

Είναι γεγονός ότι κανένα αποσμητικό δεν διαρκεί περισσότερο από τα υπόλοιπα. Πρέπει να το εφαρμόζετε κάθε τέσσερις ώρες στις περιοχές που ιδρώνετε – ΑΦΟΥ τις πλύνετε ή καθαριστείτε με υγρά μαντηλάκια.

4. Το εφαρμόζετε σε λάθος μέρη

423

Θα πρέπει να ψεκάζετε εκεί όπου συγκεντρώνονται οι ιδρωτοποιοί αδένες, όπως η περιοχή κάτω από τα χέρια σας, ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών σας, πίσω από τα γόνατα και στο εσωτερικό μέρος των αγκώνων.

5. Δεν χρησιμοποιείτε το σωστό προϊόν

523

Προσδιορίστε τον τύπο του δέρματός σας και επιλέξτε το αποσμητικό σας αναλόγως. Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, αποφύγετε τη χρήση αποσμητικού με υψηλή περιεκτικότητα σε χημικές ουσίες. Από την άλλη πλευρά, αν το σώμα σας ιδρώνει πολύ, χρησιμοποιήστε αντιιδρωτικό αντί για αποσμητικό. Έχει επιπλέον χημικές ουσίες που μπορούν να απορροφήσουν τον ιδρώτα και να σκοτώσουν τα μικρόβια.

6. Δεν το χρησιμοποιείτε πριν τον ύπνο

620

Η καλύτερη στιγμή για να εφαρμόσετε το αποσμητικό σας, είναι πριν πάτε για ύπνο. Όλοι ιδρώνουμε όταν κοιμόμαστε, έτσι θα σκοτώσει τα βακτήρια που παράγουν τις δυσάρεστες οσμές και θα αισθανθείτε φρέσκοι όταν ξυπνάτε το πρωί.

7. Βάζετε πάρα πολύ

717

Τα αποσμητικά έχουν χημικές ουσίες που προκαλούν εpεθισμό του δέρματος και βλάβες καθιστώντας μας επιρρεπείς σε φαγούρα και εξανθήματα.

8. Έχετε επιλέξει το λάθος αποσμητικό

816

Διαλέξτε ένα αποσμητικό που να ταιριάζει με τα προϊόντα μπάνιου και ομορφιάς σας. Αν το αφρόλουτρό σας έχει floral μυρωδιά, να πάρετε ένα αποσμητικό με παρόμοιο άρωμα.

Credits: Witty Feed