Το Βατικανό εγκαινίασε την Πρεσβεία του στην Κύπρο


Εγκαινιάστηκε στην Κύπρο την Παρασκευή, η Πρεσβεία του Βατικανού στην Κύπρο από τον 3ο τη τάξει και αναπληρωτή Πρωθυπουργό του Βατικανού κ. Edgar Peña Parra στην παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, πλήθους εκκλησιαστικών και κρατικών αξιωματούχων και εκλεκτών προσκεκλημένων.

Της τελετής εγκαινίων προηγήθηκε συνάντηση του ανώτατου αξιωματούχου της Αγίας Έδρας κ. Edgar Peña Parra με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη και την πρόεδρο της Βουλής των αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την τελετή εγκαινίων της Πρεσβείας του Βατικανού στην Κύπρο ο κ. Peña Parra ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Σήμερα εγκαινιάζουμε το σπίτι του Πάπα στη μικρή γεωγραφικά, αλλά τεράστια ιστορικά Κύπρο». Παράλληλα έκανε ξεχωριστή αναφορά στους Μαρωνίτες της Κύπρου και στην ανάγκη προστασίας των δικαιωμάτων τους στα κατεχόμενα μαρωνίτικα χωρία.

Στο πλαίσιο της τελετής εγκαινίων η Αγία Έδρα απένειμε στον νομικό κ. Τζιόζεφ Γ. Χατζηχάννα το Μετάλλιο του Τάγματος του Αγίου Γρηγορίου του Μεγάλου για την προσφορά του στην κοινωνία και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Το Μετάλλιο του Τάγματος του Αγίου Γρηγορίου του Μεγάλου αποτελεί μια από τις ανώτατες τιμές που απονέμονται από την Αγία Έδρα.

Ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών κ. Γιαννάκης Μούσας, ο οποίος ήταν παρών στην τελετή, εξέφρασε τη μεγάλη υπερηφάνεια του ιδίου και της Μαρωνιτικής Κοινότητας για τον κ. Τζιόζεφ Χατζηχάννα. «Είναι τιμή για τον ίδιο, την οικογένεια του, την Κοινότητα του αλλά και την Κύπρο», ανέφερε ο Εκπρόσωπος ο οποίος δήλωσε πως ο

Τζιόζεφ έχει συμβάλει και συνεχίζει να συνεισφέρει στους αγώνες της Κοινότητας για επιβίωση και επιστροφή.

Ο κ. Τζιόζεφ Γ. Χατζηχάννας είναι νομικός και ιδρυτής του Ομίλου Εταιρειών Χατζηχάννας, με εξειδίκευση στο εταιρικό δίκαιο κάτοχος πτυχίου LLB του Πανεπιστήμιου του Sheffield και μεταπτυχιακού τίτλου LLM από το Πανεπιστήμιο του Westminster, μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου από το 2000 και μέλος του Chartered Institute of Arbitrators από το 2006.

Ως εξέχων μέλος της επιχειρηματικής κοινότητας της Κύπρου και όχι μόνο, διακρίθηκε για την ικανότητά του να εφαρμόζει με επιτυχία βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς με ικανότητα να κάνει το ανέφικτο εφικτό, ενώ την ίδια στιγμή μετατρέπει τις γνώσεις και την εμπειρία του σε πολύτιμη συνεισφορά ως μέλος σε διοικητικά συμβούλια όπως το Κυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο, τον Κυπρο-Ιταλικό Σύνδεσμο Επιχειρήσεων, τον Κυπριακό Σύνδεσμο Επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου, τον Κυπριακό Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών του Λιβάνου κ.ά.

Ο κ. Τζίοζεφ Χατζηχάννας κατέχει το τιμητικό αξίωμα του First Counsellor της πρεσβείας του Τάγματος των Ιπποτών της Μάλτας στην Κύπρο και σε αγαστή συνεργασία με το όραμα και την αποστολή του Caritas Cyprus έχει αφιερώσει τη φιλανθρωπική του δράση στην προώθηση της ολοκληρωμένης ανθρώπινης ανάπτυξης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και των βιώσιμων κοινωνικών συστημάτων. Με έμπρακτη αρωγή σε θέματα πολιτικών προσφύγων και διαρκή στήριξη των πρόωρων νεογνών και των οικογενειών τους, ο κ. Χατζηχάννας επιτελεί ένα ευρύ φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο, μέσω του οποίου προάγονται οι χριστιανικές αρετές και μεταλαμπαδεύονται οι οικουμενικές αξίες της Καθολικής Εκκλησίας.

###