Το Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του ΤΕΠΑΚ διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Πρακτική Άσκηση και τρόποι διασύνδεσης με την αγορά εργασίας»


Το Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου(ΕΣΔ) του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) διοργάνωσε με επιτυχία, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, ημερίδα με θέμα: «Πρακτική Άσκηση και τρόποι διασύνδεσης με την αγορά εργασίας», η οποία απευθυνόταν σε προπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες. 

Χαιρετισμό στην ημερίδα απηύθυναν η Κοσμητόρισσα της Σχολής Επικοινωνίας και ΜΜΕ, Δρ Δήμητρα Μηλιώνη, ο Επιστημονικά υπεύθυνος του μαθήματος (ΕΣΔ 309), Επίκουρος Καθηγητής Διονύσης Πάνος, η κα ‘Αντρια Παπίση, Λειτουργός Σταδιοδρομίας και ο κ. Γιώργος Κόκου Συντονιστής του Γραφείου Διασύνδεσης με τον Επιχειρηματικό Κόσμο. 

Στον χαιρετισμό τους τόνισαν, μεταξύ άλλων, τη σημασία της εκδήλωσης «για τη μελλοντική πορεία των φοιτητών τόσο κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής τους φοίτησης στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου όσο και στη μετέπειτα αποφοίτηση και ένταξή τους στην αγορά εργασίας».

Στην ημερίδα προσκλήθηκαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι ΜΜΕ και ιδιωτικών εταιρειών, με ειδικότητες στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ, την Πολιτική Επικοινωνία και τη Δημοσιογραφία. 

Τα δεδομένα που επικρατούν σήμερα στους πιο πάνω επαγγελματικούς τομείς, ανέλυσαν η κα Αναστασία Τσάμη και ο Διευθύνων Σύμβουλων κ. Στέλιος Αναστασιάδης (Τelia & Pavla BBDO), ο κ. Χρήστος Μιχαηλίδης (Εκτελεστικός Πρόεδρος Cypronetwork Consultancy Group) και ο κ. Μιχάλης Παπαευαγόρου (Διευθυντής, Ραδιοφωνικός Σταθμός Κανάλι 6), επισημαίνοντας ότι οι ευκαιρίες που ανοίγονται για τους/τις απόφοιτους/τες του Τμήματος ΕΣΔ είναι εξαιρετικά μεγάλες. 

Παρουσίασαν, επίσης, το εργασιακό και λειτουργικό περιβάλλον του κάθε τομέα και πρότειναν στους φοιτητές και τις φοιτήτριες τρόπους για να επωφεληθούν και να αξιοποιήσουν, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, την εμπειρία της Πρακτικής Άσκησης  στους χώρους εργασίας. 

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας,  οι απόφοιτοι του Τμήματος ΕΣΔ κ. Mιχάλης Ευσταθίου (Head of IT & DPO XSpot Wealth (EU) Ltd) και κ. Κωνσταντίνος Αναγιώτος (Εxxie Group Junior Media Buyer) μοιράστηκαν την εμπειρία τους και μίλησαν με θέμα: «Η επόμενη ημέρα της αποφοίτησης και η ένταξη στην αγορά εργασίας». 

Τη δική τους εμπειρία από το μάθημα της Πρακτικής Άσκησης μοιράστηκαν ο φοιτητής και οι φοιτήτριες του Τμήματος ΕΣΔ, Θεόδωρος Τσολάκης (Super Sport FM), Βερόνικα Παναγιώτου (MindLab) και Κατερίνα Καρακασίδη (Cyric). 

Την εμπειρία τους από το μάθημα της Πρακτικής ‘Άσκησης στο εξωτερικό, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus, μοιράστηκαν, επίσης, η φοιτήτρια  Σοφία Λεωνίδου (Πρεσβεία της Ελλάδας στην Λιουμπλιάνα), και οι φοιτητές Μάριος Χαραλάμπους (Πρεσβεία της Κ.Δ. στην Λισαβώνα) και Ανδρέας Αναστασίου (Πρεσβεία της Κ.Δ. στην Αθήνα).

Η ενημέρωση των φοιτητών του Τμήματος ΕΣΔ για την Πρακτική Άσκηση έγινε από τον Συντονιστή του μαθήματος (ΕΣΔ 309) Δρ Ευριπίδη Αντωνιάδη.