ΤΟ ΡΙΚ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ ΖΕΡΒΑΚΗ

Σε σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, 1η Σεπτεμβρίου 2023 στο φουαγιέ του Θεάτρου ΡΙΚ “Ανδρέας Χριστοφίδης”, παρουσία του Υπουργού Άμυνας Μιχάλη Γιωργάλλα και του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ κ.Γιώργου Κέντα, το ΡΙΚ απέδωσε την ελάχιστη οφειλόμενη τιμή προς τον Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, με αφορμή την ολοκλήρωση της ευδόκιμης υπηρεσίας του ως Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς.

Ο Προέδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ κ. Γιώργος Κέντας, εξήρε το σημαντικό έργο που επιτέλεσε με ζήλο ο τέως αρχηγός για την αναδιοργάνωση και αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Εθνικής Φρουράς και ευχαρίστησε θερμά τον κύριο Ζερβάκη για τις άριστες υπηρεσίες που πρόσφερε με αφοσίωση στο στράτευμα καθώς και ευρύτερα την αγάπη του για την Κύπρο.

Στην αντιφώνηση του ο Αντιστράτηγος Ζερβάκης, ευχαρίστησε το ΡΙΚ για την τιμή που του έκανε και ανέφερε συγκινημένος ότι η Κύπρος είναι μέσα την καρδιά του.

Κατά τη διάρκεια της σεμνής τελετής, ο Προέδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ κ.Γιώργος Κέντας πρόσφερε στον κύριο Ζερβάκη ως αναμνηστικό δώρο φωτογραφία από την τελευταία κινηματογράφηση του ΡΙΚ στην Κερύνεια, τον Μάρτιο του 1972, μαζί με το επετειακό Λεύκωμα για τα 60χρονα της Κυπριακής Τηλεόρασης. Από πλευράς του, ο αντιστράτηγος Ζερβάκης, δώρισε στον πρόεδρο του Δ.Σ. τον θυρεό της Εθνικής Φρουράς,  ως ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Το δικό του συμβολικο δώρο προς τον Αντιστράτηγο Ζερβάκη πρόσφερε και ο δημοσιογράφος Πέτρος Κωνσταντίνου, παραδίδοντας  αντίγραφα των αποκλειστικών συνεντεύξεων του Αντιστάτηγου Ζερβάκη στο ΡΙΚ, στην εκπομπή Αμύνεσθαι Περί Πάτρης.

Ο Υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλας αναφερόμενος στον Αντιστράτηγο Ζερβάκη, είπε ότι η Εθνική Φρουρά χάνει έναν Αρχηγό που προώθησε την εξωστρέφεια του στρατεύματος, αλλά κέρδισε ένα παντοτινό φίλο και υπερασπιστή της Κύπρου από την όποια θέση κι αν βρισκεται.