Το Rialto Residency και φέτος στις Μουσικές του Κόσμου – Τετάρτη 22 Ιουλίου


Rialto Residency

Αλληλεπίδραση των Μουσικών του Κόσμου με την Τζαζ

Τετάρτη 22 Ιουλίου

Ο πετυχημένος θεσμός του Rialto Residency παραγματοποιείται για 8η συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο του Rialto World Music, διατηρώντας τους σταθερούς του στόχους για την ανάπτυξη διαλόγου και δεξιοτήτων ανάμεσα στους μουσικούς και την διαρκή εκπαίδευση και εξέλιξη της Κυπριακής μουσικής κοινότητας. Λόγω της πανδημίας όμως δεν θα ανηφορίσει ως συνήθως στα ορεινά θέρετρα αλλά θα πραγματοποιηθεί στην Λεμεσό από τις 17 μέχρι τις 21 Ιουλίου.

Έχοντας επικεφαλής του τον γνωστό Κύπριο σαξοφωνίστα και κλαρινετίστα Γιώργο Κρασίδη, το Rialto Residency συνεργάζεται φέτος με την Μουσική Ακαδημία Arte και επικεντρώνεται στις επιρροές των μουσικών του κόσμου στην τζαζ και το αντίστροφο.

Στόχος του είναι η προσέγγιση διαφορετικών παραδόσεων όπως της ελληνικής, κυπριακής, αφρικανικής, καθώς και των παραδόσεων της Νέας Ορλεάνης και της Ιρλανδίας.

Το αποτέλεσμα της συνεργασίας των έξι μουσικών, υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Κρασίδη, θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των παραστάσεων Μουσικές του Κόσμου του Θεάτρου Ριάλτο.

Μουσικοί: Σίμος Τζιακούρης – σαξόφωνο τενόρο / Αλέξανδρος Κρασίδης – σαξόφωνο άλτο / Άρης Κυριακίδης – σαξόφωνο βαρύτονο / Θεόδωρος Βλάχος – κιθάρα / Αριάδνη Παπαντωνίου – μπάσο / Φραγκίσκος Πετρίδης – τύμπανα.

Οδηγίες προς θεατές: Για την ασφαλή διοργάνωση των εκδηλώσεων και την τήρηση του σχετικού πρωτοκόλλου, το κοινό επιβάλλεται όπως προεξασφαλίζει τις θέσεις του είτε ηλεκτρονικά, είτε από το ταμείο του θεάτρου (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 13:00). Οι θεατές προτρέπονται να προσέρχονται έγκαιρα, αποφεύγοντας το συνωστισμό κατά την είσοδό τους.

Χορηγοί: Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας,

                 ΟΠΑΠ Κύπρου, Υφυπουργείο Τουρισμού, Medochemie, ΣΕΚ

Τεχνική Υποστήριξη: Event Pro

Στηρίζουν: Δήμος Λεμεσού, Μουσική Ακαδημία ARTE

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΡΙΚ, Καθημερινή, Love FM, Κανάλι 6

Τετάρτη 22 Ιουλίου, ώρα 21:00@ Χώρος στάθμευσης ΣΕΚ (πίσω από Ριάλτο)

Είσοδος Ελεύθερη / Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 77 77 77 45

E-ticket: rialto.com.cy,  Rialto Theatre App

www.cyprusrialtoworldmusic.com