Το πρώτο βιβλίο της Άννας- Μαρίας Χάσικου «Η κόρη των Αγγέλων»


Η ΚΟΡΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ
Ποιήματα & Αφηγήσεις

Το πρώτο βιβλίο της Άννας- Μαρίας Χάσικου «Η κόρη των Αγγέλων»  αποτελείται από  βιωματικά ποιήματα και αφηγήσεις  και είναι αφιερωμένο στους λατρεμένους της γονείς, στο Σωκράτη και την Έλλη. Δύο υπέροχους ανθρώπους που πάντα πίστευαν σε εκείνη μεταλαμπαδεύοντας αξίες και έναν απέραντο θησαυρό γνώσεων. Εγκαταλείποντάς την πολύ νωρίς για το μεγάλο ταξίδι….

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ:

To βιβλίο μου «Η κόρη των Αγγέλων» αποτελείται από αποφθέγματα/ποιήματα αλλά και πιο μακροσκελή κείμενα που ξεχώρισα στην ενότητα «αφηγήσεις».

Είναι εμπνευσμένο από διάφορα κι έντονα γεγονότα της ζωής μου. Πάντα είχα αυτή την τάση να «γράφω συναισθήματα» όπως λέω. Έτσι ήρθε η στιγμή που έπρεπε όλο αυτό να πάρει σάρκα κι όστα! Ήταν σαν μία έκρηξη!

Κύριος άξονας μου και κινητήριος δύναμη όμως για να πάρει τελικά μορφή αυτό το βιβλίο ήταν η απώλεια πρώτα της μητέρας μου και μετά του πατέρα μου τους οποίους έχασα τόσο νωρίς νικημένους από τον καρκίνο , μέσα σε διάστημα ούτε δύο χρόνων, τον ίδιο ακριβώς μήνα.  Κατά τρόπο που ολόκληρη η κοσμοθεωρία μου άλλαξε άρδην.

Για τους αγγέλους μου λοιπόν, όπως δηλώνω μέσα από την πιο σημαντική για εμένα ενότητα του βιβλίου, θεωρώντας αυτό το βιβλίο ως μια ένδειξη τιμής κι αγάπης προς τους αγαπημένους μου γονείς. ‘Ένα δώρο-αφιέρωμα. Εις μνήμην. Κι έτσι πιστεύω θα το δείτε κι εσείς!  Αιώνιοι να μείνουν!

Εμπεριέχει τις εξής 10 ενότητες :

  1. ΔΥΝΑΜΗ / ΟΝΕΙΡΑ.
  2. ΑΠΩΛΕΙΑ / ΠΕΝΘΟΣ.
  3. ΑΥΤΑΓΑΠΗ / ΑΥΤΟΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ.
  4. ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.
  5. ΕΠΙΛΟΓΕΣ.
  6. ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ.
  7. ΑΝΤΙΛΗΨΗ.
  8. ΑΛΗΘΕΙΑ / ΓΕΓΟΝΟΣ.
  9. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΜΟΥ.
  10. ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ. ( πεζά , μεγαλύτερα κείμενα )

Η ενότητα.. «Για τους αγγέλους μου» :

Ένα ειδικό αφιέρωμα προς τιμήν και εις μνήμην των δύο λατρεμένων μου γονιών. Το λιγότερο που μπορούσα να κάνω, εδώ, επί γης ως η κόρη τους. Η κόρη δύο αγγέλων πια!

Είχαμε μια άψογη σχέση και ιδιαίτερη αδυναμία. Και με τον πατέρα μου όντας η κόρη της οικογένειας αλλά κι η μάνα είναι πάντα η μάνα στην καρδιά μιας κόρης που διανύει την πιο ώριμη περίοδο της ζωής της και τη ζητά συνεχώς δίπλα της. Είναι η παντοτινή, ανιδιοτελής της φίλη.  Ήταν φίλοι μου, και οι δύο. Συμπαραστάτες μου και προστάτες μου. Ουσιαστικά, τα πάντα μου.

Υποστήριζαν πάντα την αγάπη μου για το γράψιμο και με ωθούσαν πάντα να το κυνηγήσω τη σωστή στιγμή. Έτσι , το βλέπω σαν ένα δώρο προς Αυτούς.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΩΣ OΔΗΓΟΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ:

Πρόκειται όμως , εκτός από αφιέρωμα και ένα εγχειρίδιο αστείρευτης κι ανεξάντλητης δύναμης ακριβώς εκεί που νιώθεις πως δεν αντέχεις άλλο. Για εκείνους που ακροβατούν σε ένα τεντωμένο σχοινί. Για όσους αμφιταλαντεύονται ή ταλανίζονται. Και για όσους ηρωικά υπομένουν, πάντα, τη διαδρομή.

Επέλεξα να εκδοθεί το βιβλίο αυτό την γενέθλια μέρα του πατέρα μου, 12/4. Για να περάσω το μήνυμα της ευγνωμοσύνης για όλες τις στιγμές που περάσαμε μαζί και όχι εκείνο το αίσθημα τις βαθιάς θλίψης για εκείνες τις μεγάλες, όμορφες στιγμές που δεν προφτάσαμε και θα ήθελα πολύ να ζήσουμε… Ας είναι.

 Tο βιβλίο είναι διαθέσιμο για παραγγελίες στο  https://annamaria22.com/

Τρόποι πληρωμής: Paypal Visa/Credit Card, Cash on delivery

Θα κυκλοφορήσει σύντομα και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία:  AGROTIS & PUBLIC.

Άννα Μαρία Χάσικου