Το πρώτο BMW iX από τον Όμιλο Πηλακούτα: Πρωτοπόρος μιας νέας εποχής


Με ιδιαίτερη επιτυχία ο Όμιλος Πηλακούτα παρουσίασε στο Char. Pilakoutas Showcase, το ολότελα νέο ηλεκτρικό ΒMW iΧ, που αποτελεί τη νέα τεχνολογική του ναυαρχίδα, καλωσορίζοντας τους εκλεκτούς καλεσμένους του στον κόσμο του αύριο. 

Με επίκεντρο το ΒMW iΧ,  ο Όμιλος Πηλακούτα παρουσίασε τον στόλο του με τις κορυφαίες μάρκες ηλεκτρικών αυτοκινήτων, την περασμένη Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, στο Char. Pilakoutas Showcase. 

Φτιαγμένο για να συμβολίζει τη νέα εποχή στην ηλεκτρική κινητικότητα, το ολότελα νέο ΒMW iΧ, γεννήθηκε μέσα από ένα όραμα. Με πρωτόγνωρη εμπειρία στην 100% ηλεκτρική οδηγική απόλαυση και με τεράστιες δυνατότητες για καινοτομίες στους τομείς αυτοματοποιημένης οδήγησης, λειτουργίας, συνδεσιμότητας και ψηφιακών υπηρεσιών, το BMW iX σηματοδοτεί τη νέα εποχή της κορυφαίας βαυαρικής μάρκας.

Η ασύγκριτη αίσθηση της σχεδόν αθόρυβης κίνησης εντός και εκτός πόλης, και η άμεση απόκριση του ηλεκτροκινητήρα, ανοίγει άλλο ένα κεφάλαιο στην οδηγική απόλαυση και πολυτελή μετακίνηση μηδενικών ρύπων. 

Το BMW iX διατίθεται σε δύο εκδόσεις. Η πρώτη έκδοση BMW iX xDrive40, αποδίδει 240 kW/300 hp και 630 Nm ροπής με την αυτονομία της υπερβαίνει τα 400 km. Παράλληλα, η BMW iX xDrive50, αποδίδει 500 ίππους με 765 Nm ροπής προσφέροντας αυτονομία της τάξης των 600 χλμ. Η μέγιστη συνδυασμένη κατανάλωση και των δύο εκδόσεων είναι μικρότερη από 21kWh/100 km σύμφωνα με τις μετρήσεις WLPT.

Βασισμένο σε ένα νέο πακέτο εργαλείων για το μέλλον και εντυπωσιακό στην αισθητική και λειτουργική του προσέγγιση, το BMW iX, αποτελεί τη νέα τεχνολογική ναυαρχίδα του Ομίλου, συνδυάζοντας επιπρόσθετα σπορ ευελιξία και ασυναγώνιστη αυτονομία. Με πρωτοποριακό στιλ και έμφαση στην πολυτέλεια και την άνεση, το BMW iX ενσαρκώνει μία φρέσκια ερμηνεία της φιλοσοφίας SAV.

Σε χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο κ. Κόδρος Πηλακούτας, χαρακτήρισε τη μέρα αυτή ξεχωριστή, γιατί πέρα από την αποκάλυψη ενός συναρπαστικού αυτοκινήτου, αποκαλύπτεται, όπως είπε και η φιλοσοφία για το μέλλον της κορυφαίας αυτοκινητοβιομηχανίας BMW. «Μία φιλοσοφία βιώσιμης εξέλιξης, για το μέλλον της αυτοκίνησης που είναι ηλεκτρικό. Ή, αν προτιμάτε, και για ένα παρόν που γίνεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο ηλεκτρικό».

Όπως ανέφερε ο κ. Πηλακούτας, η νέα BMW iX αποκαλύπτεται για να μας ταξιδέψει πραγματικά στο μέλλον, τονίζοντας πως η υποδοχή αυτού του νέου μέλους στην μεγάλη οικογένεια των μοντέλων του Ομίλου, τους γεμίζει με περηφάνια. Δήλωσε τέλος πως οι αλλαγές στην αυτοκίνηση πραγματοποιούνται με μεγάλη ταχύτητα. «Επενδύουμε διαρκώς στην εκπαίδευση των μηχανικών μας και την τεχνολογία ώστε, μέσα από εξειδικευμένη τεχνογνωσία και εξοπλισμό αιχμής, να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις νέες ανάγκες των πελατών μας. Θέλουμε να προσφέρουμε ολοκληρωμένη τεχνική υποστήριξη και πλήρη επάρκεια σε ανταλλακτικά για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που αντιπροσωπεύουμε. Δεν τίθεται θέμα για κανένα συμβιβασμό, αφού οι πελάτες μας αξίζουν ό,τι καλύτερο».