Το προσωπικό του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου έστειλε το πιο δυνατό μήνυμα του Movember


Το προσωπικό του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου έστειλε το πιο δυνατό μήνυμα του Movember

Έντεκα εργαζόμενοι του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου ξύρισαν τα μουστάκια τους και έστειλαν το δικό τους μήνυμα για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για τον ανδρικό καρκίνο.

Γιατροί, νοσηλευτές και προσωπικό, ήταν ανάμεσα στους έντεκα εργαζόμενους του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, που επέλεξαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα για τον ανδρικό καρκίνο, ξυρίζοντας το μουστάκι που άφησαν κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του Movember.

Οι 11 συμμετέχοντες άφησαν μουστάκι, ως ένα σύμβολο ευαισθητοποίησης του ανδρικού πληθυσμού για τον αγώνα κατά ανδρικών ασθενειών, θεμάτων ψυχικής υγείας, όπως και για να τονίσουν την αναγκαιότητα της πρόληψης για την καταπολέμηση του ανδρικού καρκίνου.

Το ξύρισμα των 11 συμμετεχόντων, ανέλαβε το κουρείο «The Dalton Brothers Barbershop», στο χώρο του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου.

Σε ομιλία του ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, Δρ. Λάζαρος Σ. Σαββίδης, εξήγησε πως η αφορμή για τη δημιουργία του κινήματος Movember ήταν η ευαισθητοποίηση των ανδρών σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη, χαιρετίζοντας κάθε εκδήλωση που προωθεί ενέργειες για την ανίχνευση και διάγνωση του καρκίνου αυτού. «Το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, το κατ’ εξοχή νοσηλευτικό ίδρυμα για την παροχή πολύ υψηλού επιπέδου εξειδικευμένων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση και θεραπεία του καρκίνου στην Κύπρο, δεν μπορεί παρά να δίνει το παρών του στις εκδηλώσεις για την επίτευξη του πιο πάνω στόχου. Κάθε χρόνο διοργανώνονται ειδικές επιστημονικές ημερίδες για τον καρκίνο του προστάτη και το προσωπικό συμμετέχει στην “κλασσική”, πλέον, εκδήλωση με το ξύρισμα του μουστακιού στο τέλος του Νοεμβρίου», είπε.

Στην ιστοσελίδα του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, www.bococ.org.cy/el/mathe-gia-ton-karkino, το κοινό μπορεί να ενημερωθεί γενικά για τον καρκίνο, την πρόληψη, τις θεραπείες και άλλες πληροφορίες.

Το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, το οποίο εργάζεται προς όφελος των καρκινοπαθών και της κοινωνίας ευρύτερα για περισσότερο από δυο δεκαετίες, κατατάσσεται μεταξύ των πλέον διακεκριμένων νοσοκομείων από άποψη λειτουργικών και ποιοτικών προτύπων. Σε μεγάλο βαθμό, χάρη στο Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, η Κύπρος παρουσιάζει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά επιβίωσης ανάμεσα στις χώρες-μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Από το 1998 χρονιά ίδρυσής του, μέχρι και σήμερα, εγγράφηκαν και έκαναν θεραπεία πάνω από 45.000 ασθενείς, δηλαδή το 60% περίπου των περιπτώσεων που έχουν διαγνωσθεί με καρκίνο στην Κύπρο.