Το λάθος που ο δερματολόγος δεν θέλει να κάνουμε με το αντηλιακό μας!Έχεις διαβάσει άπειρα άρθρα και σου έχει περάσει στο υποσυνείδητο: πρέπει να φοράς αντηλιακό όλο το χρόνο και ειδικά όταν βρίσκεσαι στην παραλία. Και τώρα ας περάσουμε στο δεύτερο part: αφού αφομοίωσες την πληροφορία, ιδού κάτι ακόμη: δεν αρκεί να φοράς αντηλιακό! Αν δεν το κάνεις σωστά είναι σαν να μην έβαλες καθόλου. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει κάτι που κάνουμε όλες στην εφαρμογή του αντηλιακού μας και αυτό το κάτι είναι απαγορευτικό για τους δερματολόγους!

Μιλήσαμε με τον δερματολόγο Στέλιο Αγγελίδη για αυτό και ιδού τα δύο πράγματα που μας τόνισε σε σχέση με την χρήση του αντηλιακού μας στην παραλία.

Το αλάτι είναι μεγαλομοριακές ουσίες. Να τι σημαίνει αυτό

Οι περισσότερες βουτάμε και αφού βγούμε από την παραλία περιμένουμε να στεγνώσουμε λίγο και βάζουμε αντηλιακό. Σωστά; Λάθος! Το αλάτι που περιέχει η θάλασσα είναι μεγαλομοριακές ουσίες. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Θα το έχεις δει κι εσύ ότι αφού στεγνώσει η επιδερμίδα σου μένει το αλάτι το οποίο τρίβεις και φεύγει. Αν πάνω από αυτή την επιφάνεια έχεις βάλει αντηλιακό θα φύγει το αντηλιακό σου το οποίο, έτσι κι αλλιώς, δεν θα έχει έρθει σε άμεση επαφή με το δέρμα σου για να σε προστατεύσει απόλυτα. Άρα, η σωστή διαδικασία ποια είναι; Αφού βγεις από την θάλασσα, ξεπλένεις το πρόσωπο και το σώμα σου με γλυκό νερό, περιμένεις να στεγνώσει κι έπειτα απλώνεις το αντηλιακό σου. Και το απλώνεις πάντα σε στεγνή επιδερμίδα γιατί σε αντίθετη περίπτωση αραιώνονται τα φίλτρα και πάλι δεν έχεις 100% κάλυψη και προστασία.

Γιατί πρέπει να βουτάς το κεφάλι σου στο νερό!

Κάτι ακόμη που βλέπουμε πολύ συχνά στην παραλία, ή που κάνουμε κι εμείς: βουτάμε στην θάλασσα αλλά δεν βουτάμε το κεφάλι μας. Να ένα κίνητρο για να το κάνεις: Το αλάτι και το ιώδειο χαρίζουν αντισηψία και είναι σαν να βάζεις την καλύτερη αντιγηραντική κρέμα, μας λέει χαρακτηριστικά ο δερματολόγος Στέλιος Αγγελίδης. Εκτός αυτού, όμως, αν δεν βρέχεις το πρόσωπό σου όσο είσαι στην παραλία, ο ιδρώτας συσσωρεύεται, από πάνω θα βάλεις το αντηλιακό σου και όλο αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να φράξουν οι πόροι σου. Και σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, η σωστή διαδικασία είναι η εξής: αφού βγεις από τη θάλασσα και αφού έχεις βουτήξει και το κεφάλι σου, ξεπλένεσαι με γλυκό νερό ή ένα face mist που έχεις μαζί σου, ταμπονάρεις με μια καθαρή πετσέτα και απλώνεις την αντηλιακή προσώπου σου. Γιατί μπορεί να είπαμε πως το αλάτι και το ιώδειο είναι ευεργετικά αλλά δεν πρέπει να μείνουν για πολύ ώρα στο πρόσωπό σου γιατί θα σου προκαλέσουν αφυδάτωση.

Τα must have

Αντηλιακή κρέμα- gel προσώπου και ματιών Γιαούρτι, Korres. Αντηλιακή κρέμα-gel προσώπου και ματιών που προσφέρει ενεργή ενυδάτωση και προστατεύει την ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια. Ενισχυμένη με Γιαούρτι, φυσική πηγή πρωτεϊνών, μία δραστική ουσία που προέρχεται από προϊόν ζύμωσης του φασκόμηλου και πανθενόλη για υγιή όψη.

Πηγή : tlife.gr