Το IDEA Innovation Center βραβεύτηκε με Gold Award και Silver Award για το πρωτοποριακό του έργο Στο πλαίσιο των «Cyprus Responsible Business Awards ’19»

Το Κέντρο Καινοτομίας της Τράπεζας Κύπρου, IDEA Innovation Center, βραβεύτηκε με το Gold Award στην κατηγορία  «Αριστεία στη Συνεργασία» για την συνεργασία επιχείρησης με τοπική κοινότητα / κράτος, και Silver Award στην κατηγορία «Cause Advocacy», στο πλαίσιο των «Cyprus Responsible Business Awards ’19».

Το IDEA Innovation Center εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο, ολοκληρωμένο και μη κερδοσκοπικό Κέντρο Καινοτομίας στην Κύπρο. Έχει πετύχει, μέσω ενός δικτύου συνεργασιών με Ακαδημαϊκούς & Ιδιωτικούς φορείς στην Κύπρο και το εξωτερικό, να φέρει όλους τους φορείς μαζί και να στηρίξει νέους από το στάδιο της ιδέας, μέχρι το στάδιο των πωλήσεων, της επένδυσης και της επέκτασής τους.

Το Κέντρο στηρίζει κάθε χρόνο νέες νεοφυείς μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αναλαμβάνει νέους από το στάδιο της ιδέας και να τους οδηγεί μέχρι το στάδιο των πωλήσεων, επένδυσης και επέκτασής τους στο εξωτερικό, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, προβάλλει την Κύπρο στο εξωτερικό και επίσης δημιουργεί ευκαιρίες χρηματοδότησης εταιρειών και εισροή επενδυτικών κεφαλαίων (angel investments).

Το IDEA εμπιστεύεται τους νέους μας και εργάζεται συνειδητά για την αλλαγή της κουλτούρας της κυπριακής κοινωνίας προς την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, κτίζοντας την αυτοπεποίθηση τους για τις δικές τους δυνατότητες να αναδείξουν την Κύπρο ως καινοτόμο κράτος.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του, προάγει τη νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα, παρέχει ευκαιρίες σε άτομα με κινητικές ή άλλες δυσκολίες και στηρίζει στο ξεκίνημά τους, γυναίκες – επιχειρηματίες με μικρά παιδιά.

Το IDEA αναπτύσσει επίσης κουλτούρα εθελοντισμού και αφιλοκερδούς προσφοράς στην κοινωνία (‘giving back’) καθώς απευθύνεται σε καταξιωμένους επιχειρηματίες και οργανισμούς. Το εκκολαπτήριο διαθέτει σήμερα ένα εντυπωσιακό δίκτυο συνεργασιών – μεντόρων, εκπαιδευτών, εταιρειών, τοπικών και κρατικών υπηρεσιών.

Από τη λειτουργία του, έχει στηρίξει 48 νεοφυείς επιχειρήσεις, συμβάλλοντας έτσι στη νεανική απασχόληση και την κυπριακή οικονομία.

Καθοριστικής σημασίας για την πιο πάνω επιτυχία ήταν η στήριξη από την Τράπεζα Κύπρου και τους άλλους πολύτιμους Εταίρους του.