Το Hope For Children συμμετέχει στην παγκόσμια έκκληση για προστασία των παιδιών στη Μέση Ανατολή


Ο ανθρωπιστικός οργανισμός Hope For ChildrenCRC Policy Center που έχει ως επίκεντρο της δράση του την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και τη διασφάλιση της προστασίας τους, εκφράζει τη βαθύτατη του λύπη και ανησυχία για τον συνεχιζόμενο πόνο και απώλεια ζωών, ιδιαίτερα παιδιών, στο Ισραήλ και τη Γάζα, από τις 7 Οκτωβρίου.

Η συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή έχει προκαλέσει τεράστιο πόνο και τον εκτοπισμό αμέτρητων συνανθρώπων μας. Η Κύπρος, ως γειτονική χώρα, έχει καταστεί ένα ζωτικό σταυροδρόμι για πολλούς που αναζητούν καταφύγιο και σταθερότητα.

H Άντρια Νεοκλέους, Εκτελεστική Διευθύντρια του Οργανισμού, δήλωσε: «Ως Hope For Children αναγνωρίζουμε την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης αυτής της ανθρωπιστικής κρίσης, και είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε ενεργά προς αυτή την κατεύθυνση. Λαμβάνοντας υπόψη τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου, ο Οργανισμός εκφράζει την ετοιμότητά του να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, με ιδιαίτερη έμφαση στη παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας, προς τις οικογένειες που θα περάσουν από τη Κύπρο λόγω μετεγκατάστασης ή θα αναζητήσουν καταφύγιο στην Κύπρο.»

Μέχρι στιγμής, χιλιάδες συνάνθρωποί μας έχουν χάσει τη ζωή τους, έχουν τραυματιστεί ή και εκτοπιστεί, ενώ οι όμηροι, μεταξύ αυτών και παιδιά, πλησιάζουν τους διακόσιους. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την έκθεση παιδιών σε κίνδυνο και βία. Ο Οργανισμός, καταδικάζει αυτές τις πράξεις με τον ισχυρότερο τρόπο και συντάσσεται με πολυάριθμες οργανώσεις παγκοσμίως καλώντας για άμεση και πλήρη κατάπαυση του πυρός από όλες τις πλευρές.

Πρέπει πάντα να έχουμε υπόψη ότι, σε καιρούς σύγκρουσης και πολέμου, τα παιδιά είναι πάντα τα αθώα θύματα, αναγκασμένα να βιώνουν αδιανόητες δυσκολίες και συνθήκες. Κάθε παιδί έχει το θεμελιώδες δικαίωμα να ζει μια ζωή ελεύθερη από βία και φόβο, και πρέπει να είναι συλλογικό καθήκον της παγκόσμιας κοινότητας να διαφυλάξει αυτό το δικαίωμα.

Κάθε καθυστέρηση στο να τερματιστεί αυτή η καταστροφική σύγκρουση θα έχει μακροπρόθεσμες και βαθιές συνέπειες για τα παιδιά, αφήνοντάς τους με βαθιές ψυχολογικές πληγές.

Για περισσότερες πληροφορίες και βοήθεια καλέστε στο τηλ. 22103234.