Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΚΥΚΚΟΣ αγκαλιάζει ζεστά τα πρόωρα νεογνά


Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΚΥΚΚΟΣ αγκαλιάζει ζεστά τα πρόωρα νεογνά
Στηρίζει το Ίδρυμα «Θερμοκοιτίδα Αγάπης»  προσφέροντας μέρος των εσόδων του

Μεγάλος συμπαραστάτης και συνοδοιπόρος του Ιδρύματος «Θερμοκοιτίδα Αγάπης», καθίσταται το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΚΥΚΚΟΣ, που ανήκει στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Coca-Cola HBC Κύπρου. Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Προωρότητας που γιορτάζεται σήμερα και με σλόγκαν «Δίνουμε νέα ζωή», το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΚΥΚΚΟΣ στηρίζει τις προσπάθειες που γίνονται από το Ίδρυμα, “αγκαλιάζοντας” ζεστά όλα τα πρόωρα νεογνά. Η Κύπρος είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης με τα περισσότερα πρόωρα νεογνά, με ποσοστό 11,1%.

Όπως ανέφερε ο κ. Λούης Κάγκας, Senior Brand Manager του Φυσικού Μεταλλικού Nερού ΚΥΚΚΟΣ, «Φέτος ενδυναμώνουμε τα κοινωνικά μας προγράμματα στηρίζοντας το έργο της «Θερμοκοιτίδας Αγάπης» γιατί νοιαζόμαστε για τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον και το δείχνουμε έμπρακτα μέσω των δράσεων μας. Επιλέξαμε να συμβληθούμε με τη Θερμοκοιτίδα Αγάπης γιατί είναι ένας οργανισμός άξιος συγχαρητηρίων για τις προσπάθειες που καταβάλει στο νησί μας για τη στήριξη των νεογνών, των γονέων τους και του προσωπικού της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Μακάριου Νοσοκομείου στον καθημερινό τους αγώνα.  Ευελπιστούμε να προσφέρουμε ελπίδα σε κάθε καινούργια ζωή, κάθε νέο ξεκίνημα, στηρίζοντας τα πρόωρα νεογνά και τις οικογένειές τους. Πράξεις που κάνουν την υπόσχεση για ζωή, πραγματικότητα. Δίνουμε νέα ζωή».

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΚΥΚΚΟΣ, διακρίνεται για την έντονη κοινωνική του δράση σε περιβαλλοντικά θέματα μια και από το 2013, έχει αναλάβει πληθώρα αναδασώσεων και δενδροφυτεύσεων στο δάσος του Κύκκου. Φέτος ενδυναμώνει την προσφορά του και για τον άνθρωπο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Νοεμβρίου και αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές ημέρες του έτους για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις προκλήσεις και τις συνέπειες των πρόωρων γεννήσεων παγκοσμίως. Ξεκίνησε το 2008, μετά από πρωτοβουλία γονέων προώρων νεογνών και του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για την Φροντίδα των Νεογνών (EFCNI) και σήμερα περισσότερες από 100 χώρες ενώνουν τις δυνάμεις τους με δραστηριότητες κι εκδηλώσεις. Το χρώμα της παγκόσμιας μέρας, είναι το μωβ, ένα χρώμα που αντικατοπτρίζει την ευαισθησία.

Κάθε χρόνο γεννιούνται 15 εκατομμύρια πρόωρα μωρά σε όλο τον κόσμο, ενώ πάνω από ένα εκατομμύριο χάνουν τη ζωή τους. Η χώρα μας κατέχει την πρωτιά στην Ευρωπαϊκή ένωση με ποσοστό 11,1% ενώ στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, ο μέσος όρος προωρότητας αγγίζει το 8,7% περίπου. Η προωρότητα είναι η πρώτη αιτία θανάτου των παιδιών κάτω των 5 ετών.

Στην Κύπρο, κέντρο αναφοράς αποτελεί η Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) του Νοσοκομείου Αρχ. Μακάριος ΙΙΙ, που έχει συμβάλει σημαντικά τα τελευταία χρόνια στη βελτίωση του ποσοστού επιβίωσης των πρόωρων νεογνών. Παράλληλα, σημαντική είναι και η προσφορά της Μονάδας Νεογνών της Λεμεσού.

Το Ίδρυμα «Θερμοκοιτίδα Αγάπης» αποτελεί συνέχεια του Συνδέσμου Φίλων Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών Κύπρου και είναι μια μη-κυβερνητική́ εθελοντική́ οργάνωση που ιδρύθηκε το 2011. Η φιλοσοφία του ιδρύματος έγκειται στην φροντίδα και καλύτερη στήριξη της οικογένειας και των πρόωρων βρεφών. Στόχος του είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την προωρότητα και τις άλλες αιτίες που επιβάλλουν τη νοσηλεία ενός νεογνού στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας και η στήριξη των νεογνών, των γονέων τους και του προσωπικού της Μονάδας στον καθημερινό τους αγώνα.

 

Σχετικά με τον Όμιλο Coca-Cola HBC

 

Η Coca-Cola HBC (LSE: CCH / ATHEX: EEE) είναι ένας από τους μεγαλύτερους εμφιαλωτές προϊόντων της εταιρείας The Coca-Cola Company, με ετήσιες πωλήσεις που υπερβαίνουν τα 2 δισεκατομμύρια κιβώτια. Οι μετοχές της είναι εισηγμένες στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου (LSE: CCH) και στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ATHEX: EEE).

Δραστηριοποιείται σε 28 χώρες και εξυπηρετεί περισσότερους από 600 εκατομμύρια ανθρώπους μέσω μιας μεγάλης ποικιλίας κυρίως μη αλκοολούχων έτοιμων προς κατανάλωση αναψυκτικών στις εξής κατηγορίες: ανθρακούχα αναψυκτικά, χυμοί, εμφιαλωμένο νερό, ποτά για αθλούμενους, ποτά ενέργειας, και έτοιμο προς κατανάλωση τσάι και καφέ.

Η Coca-Cola HBC είναι απόλυτα προσηλωμένη στον στόχο της προώθησης σταθερής ανάπτυξης, προκειμένου να δημιουργεί αξία τόσο για τις δικές της εμπορικές δραστηριότητες όσο και για την κοινωνία. Σε αυτό το πνεύμα, προσφέρει προϊόντα που ικανοποιούν τις ανάγκες των καταναλωτών, προάγει ένα περιβάλλον εργασίας χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, διεξάγει τις εμπορικές της δραστηριότητες με τρόπους που προστατεύουν και διατηρούν το περιβάλλον και συμβάλλει στη κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των κατά τόπους κοινωνιών.

Η Coca-Cola HBC είναι ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες στη βιομηχανία των αναψυκτικών στους δείκτες Dow Jones Sustainability World και τους ευρωπαϊκούς δείκτες και εντάσσεται και στο δείκτη FTSE4Good. O Όμιλος Coca-Cola HBC, έχει αναδειχθεί ως η κορυφαία εταιρεία στον κλάδο ποτών σε όλη την Ευρώπη, για το 2018, στον Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης Dow Jones (DJSI). Εδώ και έξι χρόνια ο Όμιλος κατέχει την πρώτη θέση του Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης Dow Jones (DJSI), ενώ είναι η 9η συνεχής χρονιά που κατατάσσεται στις τρεις κορυφαίες θέσεις του κλάδου σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

CocaCola HBC Cyprus:

Η Coca-Cola HBC Cyprus μέσω των εγκαταστάσεών της στην Κύπρο που περιλαμβάνουν τρείς γραμμές παραγωγής και μονάδες διανομής, παράγει, διανέμει και εμπορεύεται  τα προϊόντα της The Coca-Cola Company (Coca-Cola, Coca – Cola Light, Coca – Cola Zero, Fanta, Sprite, FuzeTea,Powerade, καψουλών espresso και Ready to Drink Costa Coffee και τα mixers Schweppes), καθώς και δικά της προϊόντα, που περιλαμβάνουν τις σειρές χυμών και γάλακτος ΛΑΝΙΤΗΣ, τα ΛΑΝΙΤΗΣ Γαλακτοκομικά και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΚΥΚΚΟΣ, ενώ διανέμει το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, τα chips TSAKIRIS και τα ενεργειακά ποτά Monster.

Μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα cy.cocacolahellenic.com και στο Facebook στο https://www.facebook.com/CocaColaHBC.cy/