Το Erasmus+ γιόρτασε και φέτος το Ευρωπαϊκό Έτος Δημοκρατικής Συμμετοχής 2019

Για 3η συνεχή χρονιά, το ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, διοργάνωσαν το 3οΦεστιβάλ Erasmus+στα πλαίσια της πρωτοβουλίας Erasmus Days. Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στις 12 Οκτωβρίου στην Πλατεία Φανερωμένης στη Λευκωσία, η ώρα 16.00,γιορτάζοντας το πιο πετυχημένο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα συνεργασίας και κινητικότητας στην Εκπαίδευση, την Κατάρτιση, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό.

Φέτος, το θέμα του Φεστιβάλ περιστράφηκε γύρω από το Ευρωπαϊκό Έτος Δημοκρατικής Συμμετοχής. Το κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις ευκαιρίες που προσφέρει η συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+ από τους ίδιους τους δικαιούχους των έργων, αλλά και από εκπροσώπους των Εθνικών Υπηρεσιών του Προγράμματος. Σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα, οι συμμετέχοντες οργανισμοί είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν καλές πρακτικές προγραμμάτων που υλοποίησαν καινα μοιράσουν ενημερωτικό υλικό.

Το Φεστιβάλ εμπλουτίστηκε με δραστηριότητες του Erasmus+ που επιχορηγήθηκαν από τις δύο εθνικές υπηρεσίες. Έτσι, οι  παρευρισκόμενοι είχαν  την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε εργαστήρι ρομποτικής, 3D Printing, εκπαιδευτικό κυνήγι θησαυρού, να απολαύσουν χορό και θεατρικά δρώμενα από δικαιούχους έργων, αλλά και να παίξουν το ειδικά διαμορφωμένο παιχνίδι γνώσεων της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Ο πιο δυνατός Ευρωπαίος.

Παράλληλα, η κα Θέμις Χριστοφίδου, Γενική Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού. συνομίλησε σε ανοικτό διάλογο από τις 16.00 ως τις 17.00 με δικαιούχους του Προγράμματος και αντάλλαξαν απόψεις κι εμπειρίες σχετικά με την νέα προγραμματική περίοδο του ERASMUS+.

Το Φεστιβάλ πλαισίωνε Live Link με τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς του ΚΛΙΚ FM, Γιώργο Ρούσσο και Τζώρτζια Παναγή, από τις 17:00-19:00.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://erasmusplus.cy/erasmusdays