Το διάσημο Huawei X2B Roadshow 2023 έκανε στάση στη Λευκωσία και παρουσίασε τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές καινοτομίες


Λευκωσία, 12 Δεκεμβρίου: Το εμβληματικό event της Huawei, X2B Roadshow 2023, το οποίο παρουσιάζει καινοτομίες από τον κόσμο της τεχνολογίας και τις προωθεί με περηφάνια παγκοσμίως έκανε στάση στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η Huawei, παρουσίασε με πρωτότυπο τρόπο σύγχρονες λύσεις που ψηφιοποιούν την εκπαίδευση, την υγεία και τομείς της βιομηχανίας σε 70 χώρες του κόσμου, συνδέοντας πελάτες, συνεργάτες και ειδικούς του τομέα. Φέτος, στο επίκεντρο βρέθηκε η βιωσιμότητα ως ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η τεχνολογία της πληροφορίας και επικοινωνίας (ΤΠΕ) σήμερα.

Όσοι επισκέφθηκαν την έκθεση που ξεκίνησε την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται την Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα τελευταία επιτεύγματα της εταιρείας σε διάφορους τομείς, με τη Huawei να επιδεικνύει την ευελιξία της και την προθυμία της να επιτρέπει σε κάθε εταιρεία, ανεξαρτήτως μεγέθους, να καταστήσει πιο βιώσιμη τη λειτουργία της.

Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, ο Γενικός Διευθυντής της Huawei Kύπρου, Wu Hao ανέφερε: “Η ιδέα της Huawei είναι να παρουσιάζει σε αυτήν την εκδήλωση τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνολογία που εφαρμόζονται σε όλο τον κόσμο και την Ευρώπη κάθε χρόνο. Το Roadshow είναι ένας τρόπος να παρουσιάσουμε τη συνεργασία μας με τους εταίρους μας, τους τηλεπικοινωνιακούς φορείς, αλλά και πώς οι επενδύσεις στην τεχνολογία μπορούν να αποφέρουν οφέλη τόσο για τους πελάτες όσο και για την κοινωνία, ευρύτερα. Με άξονα την πληροφορική, οι πελάτες μας είναι σε θέση να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα της επιχείρησής τους και να μειώσουν το κόστος μέσω της ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών”.

Αναφερόμενος στο Roadshow, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Τάσος Χριστοφίδης αφού ευχαρίστησε την Huawei για τη μακροχρόνια συνεργασία της με το Πανεπιστήμιο, ανέφερε: «Το Roadshow αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τοπικές επιχειρήσεις, Κυβερνητικούς αξιωματούχους, ακαδημαϊκούς, φοιτητές και το κοινό για να γνωρίσει από κοντά αλλά και να δοκιμάσει τι μπορεί να προσφέρει η Huawei σε σχέση με τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές καινοτομίες. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου παραμένει αφοσιωμένο στην αριστεία όσον αφορά την εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία. Με επίκεντρο την ανάπτυξη συνεργειών είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που φιλοξενούμε στις εγκαταστάσεις μας για τρίτη συνεχή χρονιά το φορτηγό επίδειξης της Huawei. Η Huawei αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη του Πανεπιστημίου Κύπρου και ανυπομονούμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας στην έρευνα και σε άλλους τομείς».

Σχετικά με τον Όμιλο Huawei

Ο Όμιλος Huawei ιδρύθηκε το 1987 και αποτελεί κορυφαίο παγκόσμιο πάροχο υποδομών, έξυπνων συσκευών και Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Παγκοσμίως, οι 207.000 εργαζόμενοι της Huawei δεσμεύονται να δημιουργήσουν τη μέγιστη δυνατή αξία για εταιρείες τηλεπικοινωνιών, επιχειρήσεις και καταναλωτές. Οι καινοτομικές λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών της Huawei χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 170 χώρες, εξυπηρετώντας πάνω από τρία δισεκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο.

Το όραμα και η αποστολή μας είναι να φέρουμε έναν πλήρως συνδεδεμένο ψηφιακό κόσμο σε κάθε άτομο, σπίτι και οργανισμό. Για να το επιτύχουμε, θα προωθήσουμε την δια-συνδεσιμότητα και θα καταστήσουμε δυνατή την ίση πρόσβαση σε όλα τα δίκτυα. Θα παρέχουμε το Cloud και την Tεχνητή Nοημοσύνη (AI) και στις τέσσερις γωνιές της γης για ανώτερη υπολογιστική ισχύ όπου και όταν αυτή είναι αναγκαία. Θα δημιουργήσουμε ψηφιακές πλατφόρμες για να βοηθήσουμε όλες τις βιομηχανίες και τους οργανισμούς να γίνουν πιο ευέλικτοι, αποτελεσματικοί και δυναμικοί. Θα επαναπροσδιορίσουμε την εμπειρία χρήστη με το AI, καθιστώντας την πιο εξατομικευμένη σε όλες τις πτυχές της ζωής των χρηστών, είτε βρίσκονται στο σπίτι, στο γραφείο ή εν κινήσει.

Στην Κύπρο, η Huawei ηγείται των Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Στον τομέα των Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων η Huawei παρέχει συνεχώς, σε όλους τους παρόχους, ανταγωνιστικά, καινοτόμα και αδιάλειπτα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας υψηλών ταχυτήτων, καθώς και τεχνογνωσία προστιθέμενης αξίας με σημαντικά οφέλη για τη χώρα. Στον τομέα των Εταιρικών/Επιχειρηματικών πελατών, η Huawei εισάγει ψηφιακές, καινοτόμες ιδέες και πυλωτικές εφαρμογές τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Τέλος, στον τομέα των Καταναλωτικών Προϊόντων η Huawei διαθέτει μεγάλη ποικιλία έξυπνων συσκευών.

Τέλος, στον τομέα της Eνέργειας η Huawei προσφέρει πλήρως ψηφιοποιημένες έξυπνες λύσεις Smart PV Solution, αξιοποιώντας πάνω από 30 χρόνια παγκόσμιας τεχνογνωσίας ψηφιακής τεχνολογίας που διαθέτει. Η παρουσία της επαναπροσδιορίζει τα δεδομένα στον κλάδο της παραγωγής ενέργειας, τις δυνατότητες Λειτουργίας και Συντήρησης (O&M), τη σύνδεση στο δίκτυο και την ασφάλεια και θέτει τα θεμέλια ώστε η ηλιακή ενέργεια να αποτελέσει μελλοντικά την κύρια πηγή ενέργειας. Βελτιστοποιώντας την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, η Huawei έχει συμβάλλει στην ηλεκτροδότηση μεγάλων πληθυσμών οικιακών καταναλωτών και βιομηχανιών παγκοσμίως αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά την αυξανόμενη ζήτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων, τοποθετούμενη με αυτό τον τρόπο δυναμικά στη νέα εποχή της αγοράς φωτοβολταϊκών στην Κύπρο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Huawei ή τα εξής links:

https://twitter.com/Huawei

https://www.linkedin.com/company/huawei/

http://www.facebook.com/Huawei

http://www.youtube.com/Huawei