Το δέντρο που ονομάζεται «εμείς»


Η σύνδεση που θα σε βοηθήσει να θυμάσαι να φροντίζεις καθημερινά τη σχέση σου.

Ένας εύκολος τρόπος για να θυμάσαι ότι η σχέση με τον σύντροφό σου χρειάζεται καθημερινή φροντίδα για να επιβιώσει και να εξελιχθεί, είναι να την παρομοιάσεις στο μυαλό σου με ένα δέντρο. Το δέντρο του “Εμείς”. Ναι, η σχέση σου είναι ένα όμορφο λουλούδι, ένα όμορφο δέντρο που χρειάζεται νερό, φως, καλό χώμα για να επιβιώσει και πού και πού λίγο λίπασμα για να μπορέσει να αναπτυχθεί, να τραφεί, να απλώσει τις ρίζες του, να φτιάξει έναν γερό κορμό με πλούσια φυλλωσιά, ευωδιαστά άνθη και υγιείς καρπούς. Μπορεί κάποιες φορές να χρειάζεται να αντιμετωπίσει αντίξοες συνθήκες στο περιβάλλον του. Τον δυνατό βοριά, την ανομβρία, διάφορες ασθένειες που απειλούν τα φύλλα, τους καρπούς και τις ρίζες του, παράσιτα που ανεβαίνουν πάνω του και τρέφονται από αυτό ρουφώντας τους χυμούς του. Αποκωδικοποίησε τον συμβολισμό και θα διαπιστώσεις ότι έτσι κάπως είναι και μια σχέση που χρειάζεται να επιβιώσει, να διατηρηθεί ζωντανή, να δυναμώσει και να εξελιχθεί στην καθημερινή ζωή και καθώς ο χρόνος κυλά.

Τα βασικά συστατικά της φροντίδας

Η σχέση μας – το δέντρο μας – μοιάζει με έναν ζωντανό οργανισμό που μας έχει ανάγκη για να μην μαραθούν τα φύλλα και τα άνθη της. Χρειάζεται τη φροντίδα μας. Αυτή μπορεί να εκφραστεί με πολλούς τρόπους. Με το νοιάξιμο, τη ζεστασιά, την τρυφερότητα, την αγάπη, την επικοινωνία και την κατανόηση με όσο το δυνατόν πιο λειτουργικούς τρόπους. Και φυσικά έχει ανάγκη κι από τον φρέσκο αέρα που μεταφράζεται στην πνοή ανανέωσης ιδιαίτερα όταν μιλάμε για μακροχρόνιες σχέσεις.

Βάλε τη σωστή αναλογία στη σχέση σου

Μια σχέση χρειάζεται όλα αυτά που προαναφέρονται σε σωστές όμως αναλογίες. Η υπερβολή μπορεί να είναι το ίδιο επιβαρυντική με τη στέρηση κάποιες φορές. Κάνε τη συσχέτιση και θα καταλάβεις. Όπως απειλητική είναι η ξηρασία, έτσι το υπερβολικό νερό μπορεί να σαπίσει τις ρίζες του δέντρου και το υπερβολικό λίπασμα να τις κάψει. Φροντίζουμε επομένως, τη σχέση μας καθημερινά χωρίς όμως να υπερβάλλουμε. Τόσο όσο χρειάζεται και με τέτοιο τρόπο ώστε να εξακολουθεί να αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργίας κι όχι απλά να λειτουργεί ως πλαίσιο ασφάλειας. Να μπορούμε να χαρούμε την δροσιά κάτω από τα φυλλώματά της και να γευτούμε τους καρπούς της. Που με λίγα και απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι η σχέση μας θα πρέπει να μας παρέχει εκτός από ασφάλεια και χαρά και ένα πλαίσιο για να ανθίσουμε.

Γι’ αυτό λέμε πως χρειάζεται δουλειά, δουλειά, δουλειά και από τους δύο συντρόφους για το δέντρο που ονομάζεται «Εμείς».

Πηγή : thriveglobal.gr