Το Cyprus Comic Con επιστρέφει το 2023 


Λευκωσία, Κύπρος – Οι διοργανωτές του Cyprus Comic Con με χαρά ανακοινώνουν την επιστροφή του κορυφαίου και αγαπημένου φεστιβάλ ποπ κουλτούρας! Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7-8 Οκτωβρίου 2023, στις εγκαταστάσεις της Κρατικής Έκθεσης, στην Λευκωσία. 

Η φετινή διοργάνωση υπόσχεται να είναι μεγαλύτερη αλλά και καλύτερη από τις προηγούμενες φορές, καθώς θα περιλαμβάνει περισσότερους καλλιτέχνες, ντόπιους και ξένους οι οποίοι θα μπορούν να δείξουν το έργο τους στους χιλιάδες επισκέπτες που συγκεντρώνει κάθε φορά η εκδήλωση.

Παράλληλα, θα δώσουν το παρόν τους διάφοροι γνωστοί και καταξιωμένοι καλλιτέχνες του χώρου των κόμικ τόσο από την Κύπρο όσο και από το Εξωτερικό, αλλά επίσης και σχεδιαστές, συγγραφείς αλλά και developers indie παιχνιδιών. 

Οι φίλοι των Esports θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για ακόμη μια φορά στις μεγαλύτερες σκηνές του νησιού, οι οποίες κάθε φορά συγκεντρώνουν χιλιάδες βλέμματα. Συγκεκριμένα, για τους σκοπούς της κορυφαίας gaming εκδήλωσης στην Κύπρο, θα στηθούν τρεις μεγάλες σκηνές που θα παρέχουν την καλύτερη οπτικοακουστική κάλυψη που θα είναι χάρμα οφθαλμών αλλά και… αυτιών! Οι gamers θα μπορούν παράλληλα να συμμετέχουν σε διάφορες διαδραστικές δραστηριότητες αλλά και να πάρουν μια ιδέα για τις τελευταίες και μελλοντικές κυκλοφορίες σπουδαίων τίτλων, ενώ ταυτόχρονα θα μπορούν να παίξουν σε μηχανές arcade, pinball, ρετρό υπολογιστές και κονσόλες και άλλα!

Ασφαλώς, όπως και σε προηγούμενες χρονιές παρόν θα είναι παγκοσμίου φήμης διασημότητες, όπου οι φανς θα μπορούν να τους γνωρίσουν από κοντά, να φωτογραφηθούν μαζί τους αλλά και να πάρουν το αυτόγραφο τους. Ταυτόχρονα στις μέρες της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί πάνελ ερωταπαντήσεων. Για το 2023, οι διοργανωτές υπόσχονται πως θα έχουν καλεσμένους από άλλες κατηγορίες, πέραν των ηθοποιών, των καλλιτεχνών κόμικ, συγγραφέων και cosplayers, σε μια εκδήλωση που θα τιμά τόσο το εγχώριο όσο και το διεθνές ταλέντο σε όλα τα στρώματα.

Όσοι αγαπάνε τα επιτραπέζια παιχνίδια θα μπορούν να παίξουν, να δουν και να μάθουν νέες τάσεις των χόμπι τους, αφού η εγχώρια κοινότητα θα έχει το δικό της χώρο,. Θα μπορούν οι επισκέπτες να αποκτήσουν διάφορα προϊόντα όπως booster packs, να ανταλλάξουν κάρτες αλλά και να μάθουν πληροφορίες σχετικά με νέα επιτραπέζια ή ακόμη να γνωρίσουν και νέα άτομα που έχουν κοινά ενδιαφέροντα.

Οι λάτρεις του cosplay θα μπορούν και φέτος να συμμετάσχουν στον μεγαλύτερο διαγωνισμό που υπάρχει στο νησί από το 2019 οπότε και είχαν πραγματοποιηθεί τα προκριματικά του EuroCosplay. Στο χώρο θα υπάρχουν επαγγελματίες φωτογράφοι, κινηματογράφοι και χορογράφοι που θα εντυπωσιάσουν το κοινό. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, προτρέπονται όπως ξεκινήσουν τις προετοιμασίες τους από τώρα, ούτως ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες να μπορέσουν να διεκδικήσουν ένα από τα πλούσια δώρα που θα δώσουν οι διοργανωτές στους νικητές. Στο χώρο θα υπάρχει επίσης και το αγαπημένο πλέον cosplay village όπου θα μπορεί ο κόσμος να φωτογραφηθεί μαζί με τους αγαπημένους τους ήρωες αλλά και σόου που θα προσφέρει μια διασκεδαστική εμπειρία σε όσους παρευρεθούν! 

Από εκεί και πέρα, θα υπάρχουν καταστήματα τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό που θα πουλούν νέα αλλά και μεταχειρισμένα προϊόντα, τα οποία καλύπτουν όλες τις ανάγκες όσων λατρεύουν την ποπ κουλτούρα, καθώς θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αγοράσουν κόμικ, manga, είδη ρουχισμού, συλλεκτικά βιντεοπαιχνίδια, φιγούρες, επιτραπέζια, trading cards, παιχνίδια, KPOP εμπορεύματα, προμηθευτικο υλικό για cosplay και άλλα πολλά.

Στους εξωτερικούς χώρους της εκδήλωσης, θα υπάρχει και φέτος φεστιβάλ, το οποίο θα επεκταθεί στις επιλογές φαγητού και ποτού, γεγονός που θα το κάνει το μεγαλύτερο στο είδος του στο νησί! Παράλληλα ζωντανή μουσική και ψυχαγωγικό πρόγραμμα το οποίο θα επιμεληθούν ντόπια και ξένα συγκροτήματα, DJs. Για πρώτη φορά φέτος θα υπάρχουν και stand up κωμικοί, χορευτές και άλλοι. Τις εντυπώσεις αναμένεται για άλλη μια χρονιά να κερδίσουν οι μεσαιωνικές πολεμικές τέχνες, αφού στο χώρο που θα στηθεί οι οι επισκέπτες θα δουν ιππότες να ξιφομαχούν μέχρι… τελικής πτώσεως!

Ασφαλώς στο χώρο θα υπάρχει φεστιβάλ cult film και πλειάδα πάνελ, εργατηρίων αλλά και ενότητες ερωταπαντήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου, σε χώρους που θα στηθούν με την κορυφαία στο είδος της οπτικοακουστική τεχνολογία.

Εκτός από την στήριξή του στις εγχώριες επιχειρήσεις αλλά και καλλιτέχνες, η εκδήλωση στοχεύει επίσης και στην στήριξη διαφόρων μη κερδοσκοπικών και φιλανθρωπικών οργανισμών που θα μπορούν να συμμετέχουν μέσω συνεργασίας αλλά και έχοντας προγραμματισμένες διαδραστικές δραστηριότητες.

Οι διοργανωτές ευελπιστούν πως θα χτίσουν πάνω στην επιτυχημένη εκδήλωση του 2019, η οποία προσέλκυσε πέραν των 15 χιλιάδων επισκεπτών και φιλοδοξούν πως φέτος θα μπορέσουν να έχουν περισσότερο κόσμο, τόσο από την Κύπρο αλλά και από το εξωτερικό, καθιστώντας έτσι το Comic Con ως ένα από τα κορυφαία στο είδος του στην ευρύτερη περιοχή.

Ραντεβού λοιπόν στις 7 και 8 Οκτωβρίου, για ένα διήμερο γεμάτο διασκέδαση, ψυχαγωγία αλλά και ό,τι έχει να κάνει με την ποπ κουλτούρα! Πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα των εισιτηρίων, αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα. Μέχρι τότε, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις σελίδες της διοργάνωσης στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης στο Facebook, Instagram, TikTok, Twitter και YouTube – καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα www.cypruscomiccon.org

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρησεις που θέλουν να συμμετάσχουν ή να διαφημιστούν στην εκδήλωση, θα μπορούν να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές, στα πιο κάτω:

Πληροφορίες σχετικά με συμμετοχή στο Cyprus Comic Con – info@cypruscomiccon.org

Διαφήμιση ή επένδυση: Peter & Christopher – peter@cypruscomiccon.orgchip@cypruscomiccon.org