Το Bucket of Love των KFC μοίρασε αγάπη και 10.000 ευρώ στο «Σοφία για τα παιδιά»


Το Bucket of Love των KFC μοίρασε αγάπη και 10.000 ευρώ στο «Σοφία για τα παιδιά»

Τα KFC δείχνουν το ανθρώπινό τους πρόσωπο, εν μέσω πανδημίας, με το Bucket of Love. Ένα bucket που δημιουργήθηκε ειδικά για να δώσει αγάπη σε παιδιά που το έχουν πραγματικά ανάγκη μέσω του “Σοφία για τα Παιδιά’’.

Η ενέργεια των KFC που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και ολοκληρώθηκε στις 16 Μαρτίου, αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τον κόσμο, τόσο για το όμορφο μήνυμα που μετέφερε αλλά και για τον σκοπό της.

Με κάθε αγορά ενός Bucket of Love, από όλα τα εστιατόρια των KFC αλλά και μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας, Foody.com.cy, ένα ευρώ δινόταν στο “Σοφία για τα Παιδιά’’. Μέσω της ενέργειας ο καθένας από εμάς είχε την ευκαιρία να γνωρίσει, μέσω ενός QR Code, που αναγραφόταν στο εν λόγω bucket του KFC, τα παιδιά που βοηθάει αλλά και να έρθει πιο κοντά στο πρόγραμμα «Υιοθετώ ένα παιδί».

Από την ενέργεια συγκεντρώθηκαν 10.000 ευρώ και τα KFC τα παρέδωσαν με πολλή χαρά στο “Σοφία για τα Παιδιά’’, το οποίο είναι δίπλα στα παιδιά που έχουν ανάγκη τόσο στην Κύπρο όσο και στην Κένυα, προσφέροντας τους φαγητό και εκπαίδευση.

Τα KFC είναι μια παγκόσμια αλυσίδα εστιατορίων που εδώ και δεκαετίες ετοιμάζει καθημερινά φρεσκομαγειρεμένο κοτόπουλο πάντοτε με τη μυστική συνταγή των 11 βοτάνων και μπαχαρικών που δημιουργήθηκε από τον θρυλικό Colonel Harland Sanders, πριν από 75 χρόνια σχεδόν.

Σήμερα, με οδηγό την ίδια συνταγή επιτυχίας, η εν λόγω αλυσίδα προσφέρει τις αγαπημένες KFC γεύσεις σε περισσότερα από 24,000 εστιατόρια σε 145 χώρες σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.facebook.com/kfccy.

Το «Σοφία για τα παιδιά» ιδρύθηκε το 2008 από Κύπριους εθελοντές με στόχο να συμβάλει στη καταπολέμηση της φτώχειας και των συνεπειών της, κυρίως σε ότι αφορά την πιο ευαίσθητη από τις κοινωνικές ομάδες, τα παιδιά.

Ο Οργανισμός αποτελεί μια ομαδική προσπάθεια σε καθαρά εθελοντική βάση που στο επίκεντρο της έχει την πρακτική επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων.

Η κύρια δραστηριότητα τους εστιάζει από το 2008 σε παιδιά στη Κένυα. Με μια σειρά ενεργειών τους εξασφαλίζουν ασφάλεια, τροφή, στέγη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μόρφωση και ψυχαγωγία σε περιοχές που μαστίζονται από τη πείνα και την ανέχεια.

Το ίδιο σκεπτικό επικράτησε και το 2013 όταν η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της, δημιούργησαν ανάγκες για τα παιδιά στη Κύπρο. Έτσι, παράλληλα με τη δραστηριότητα τους στη Κένυα δημιούργησαν το ειδικό πρόγραμμα ‘Μαγειρεύω και Προσφέρω’ για ολοήμερα δημοτικά σχολεία στη Κύπρο.

Το «Σοφία για τα παιδιά» επικεντρώνει τις δράσεις του στο δικαίωμα κάθε παιδιού να ονειρεύεται τη ζωή με αξιοπρέπεια, όχι μόνο ως δυνατότητα επιβίωσης σήμερα, αλλά με προοπτική και ελπίδα για το μέλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το https://sophia-foundation.com/

Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τους πελάτες των εστιατορίων KFC που στήριξαν και αγκάλιασαν την εν λόγω ενέργεια και την κατέστησαν τόσο επιτυχημένη.