Το ασανσέρ 20 χλμ. που σε πάει «στον Θεό»! (Βίντεο)


Το ψηλότερο ασανσέρ του κόσμου ετοιμάζεται να κατασκευάσει η καναδέζικη εταιρία ανάπτυξης διαστημικής τεχνολογίας «Thoth Technology» μια ιδέα που αναμένεται να μειώσει το κόστος της μεταφοράς εξοπλισμού και προσωπικού στους διαστημικούς σταθμούς.

Πρόκειται για τη κατασκευή «ThothX Tower», ένα ασανσέρ που η είσοδός του θα είναι στην επιφάνεια της γης και η έξοδός του θα βρίσκεται σε ύψος 20 χιλιομέτρων. Στην οροφή του ανελκυστήρα θα βρίσκεται μια πλατφόρμα από την οποία θα ξεκινούν το ταξίδι τους διαστημικά σκάφη.

Θεωρητικά η εκκίνηση ενός διαστημικού σκάφους από ένα τέτοιο ύψος θα κάνει πιο εύκολη, πιο ασφαλή και με σημαντικά χαμηλότερο κόστος την εκτόξευση ενός διαστημικού σκάφους.

Η κατασκευή θα είναι 20 φορές ψηλότερη από το Burj Khalifa, του Ντουμπάι που αυτή την στιγμή είναι το ψηλότερο κτήριο στον κόσμο με ύψος 829 μέτρων.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο διαστημικός ανελκυστήρας θα έχει και άλλες χρήσεις, στον τουρισμό, την έρευνα, τις επικοινωνίες και την αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

 

Πηγή: beautifullife.com