«ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ» Μια παράσταση για την πολιτική της ζωής


Δεύτερος κύκλος παραστάσεων 

προτού παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Ανδρέας Αραούζος

Με τους Βαρνάβα Κυριαζή και Αννίτα Σαντοριναίου

Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Γιάννου

Σχεδιασμός Φωτισμού-Φωτογραφίες: Νίκος Μυλωνάς

Μουσική: Σταύρος Μακρής

Το θεατρικό έργο του Σάιμον Γουντς, Hansard*, ανέβασε πέρσι η Alpha Square σε Πανελλήνια Πρώτη, χαρίζοντάς μας μια κορυφαία θεατρική συνάντηση του Βαρνάβα Κυριαζή με την Αννίτα Σαντοριναίου, σε ένα συνταρακτικό ντουέτο για την ευθύνη που έχει κάθε μερίδα της κοινωνίας: οι πολιτικοί, οι σύζυγοι, οι γονείς, οι δάσκαλοι. Πρόκειται για ένα έργο που προκαλεί την ευαισθησία κάθε θεατή στο θέμα της αποδοχής του συνανθρώπου. «Το Αρχείο», σε μετάφραση και σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, φέτος ταξιδεύει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 30 Μαΐου, με τη στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού.  

Με αυτή την τιμητική ευκαιρία, αλλά και το γεγονός ότι οι παραστάσεις που δόθηκαν στην Λευκωσία ήταν όλες πλήρεις, «Το Αρχείο» ανεβαίνει ξανά στην Λεβέντειο Πινακοθήκη, σε ένα δεύτερο κύκλο παραστάσεων, από 11 μέχρι 14 Μαΐου

Είναι ένα καλοκαιρινό πρωινό του 1988 και ο Συντηρητικός Υπουργός της Κυβέρνησης Θάτσερ, Ρόμπιν Χέσκεθ, επέστρεψε στο εξοχικό του, το οποίο έχουν με τη γυναίκα του των τελευταίων τριάντα χρόνων. Η Νταϊάνα είναι παράξενη σήμερα, μια αλεπού καταστρέφει τον κήπο και λίγο-λίγο ξεθάβονται μυστικά από παντού. Ενώ προχωράει η μέρα, αυτό που ξεκινάει σαν ένας γνώριμος ρυθμός συζυγικής φιλονικίας καταλήγει σε μια αιμοβόρα πυγμαχία. 

Λευκωσία, Λεβέντειος Πινακοθήκη:

Πέμπτη μέχρι Κυριακή, 11 – 14 Μαΐου 2023, στις 8.00 μμ (Κυριακή στις 7.00 μμ) 

Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy | 7777 7040 | ACS Courier

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά:

Τρίτη, 30 Μαΐου 2023, στις 8.30 μμ

Εισιτήρια: www.ticketservices.gr και από το ταμείο του θεάτρου. 

*Hansard, ουσιαστικό: Το επίσημο αρχείο όλων των δημόσιων κοινοβουλευτικών συζητήσεων (debates). 

Με τη στήριξη του ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.