Το άγνωστο πρώτο άλμπουμ της Lana Del Rey που εξαφανίστηκε από παντού

Όσο και εάν το αναζητήσετε, το παρθενικό δισκογραφικό εγχείρημα της Lana Del Rey έχει αποσυρθεί από παντού. Διαβάστε την ιστορία του

Η αιθέρια Lana Del Rey κυκλοφορεί στις 21 Ιουλίου το νέο δίσκο της με τίτλο «Lust For Life» ώστε να μας αποπλανήσει με 16 υπέροχα τραγούδια.

Το παρθενικό προσωπικό άλμπουμ της Elizabeth Grant, όπως ονομάζεται πραγματικά, κυκλοφόρησε στις αρχές του 2010, φέροντας τον τίτλο «Lana Del Ray» (αντί Lana Del Rey). Παραγωγός ήταν ο Αμερικανός David Kahne και οι ηχογραφήσεις των δεκατριών τραγουδιών πραγματοποιήθηκαν εντός μίας περιόδου τριών μηνών το 2008.

Εκείνη την εποχή, η Lana Del Rey συνεργαζόταν με ένα label που ονομαζόταν «5 Points». Αντί να κυκλοφορήσει άμεσα το υλικό, έλαβαν την απόφαση να κάνουν πράξη αρχικά ένα EP με τίτλο «Kill Kill», τον Οκτώβριο του  2008. Στο εξώφυλλο αναγραφόταν το αληθινό όνομα της 23χρονης τότε τραγουδίστριας, Lizzy Grant και περιείχε τρία singles.

Τελικά, το ολοκληρωμένο άλμπουμ «Lana Del Ray» κυκλοφόρησε  αποκλειστικά στο iTunes τον Ιανουάριο του 2010. Ο πατέρας της «Ιέρειας της Hip», Robert Grant, τη βοήθησε στις ενέργειες μάρκετινγκ.

Λίγο αργότερα, μετά από περίπου τρεις μήνες, η δουλειά αποσύρθηκε από τα ψηφιακά καταστήματα, καθώς η Lana Del Rey δεν ήταν σε θέση να το χρηματοδοτήσει περαιτέρω. Για την ακρίβεια, χρειάστηκε να αγοραστούν πίσω τα δικαιώματα «5 Points» για να τεθεί εκτός κυκλοφορίας.

Είχε τυπωθεί, επίσης, ένας μικρός αριθμός προωθητικών CD, τα οποία όμως ποτέ θα διατέθηκαν σε φυσικά σημεία.

Όσον αφορά τη συνεργασία της με τον David Kahne, η Lana Del Rey είχε δηλώσει μεταγενέστερα ότι έχει «πολλή ακεραιότητα και ενδιαφέρον στο να κάνει μουσική που δεν ήταν απλά pop».

Ο παραγωγός, με τη σειρά του, είχε σχολιάσει τη διαδικασία και την ιστορία πίσω από ένα τραγούδι που λεγόταν «Gramma»: «Η γιαγιά της Lizzy είναι τόσο σημαντική στη ζωή της. Ενώ ηχογραφούσαμε, η Lizzy είχε μία φωτογραφία της γιαγιάς της να την κρατά στην αγκαλιά της. Η Lizzy έκλαιγε και η γιαγιά της έχει ένα τόσο γλυκό χαμόγελο στο πρόσωπό της, ο ήλιος στην παραλία.»

Η Lana Del Rey υπέγραφε προσωπικά και τα δεκατρία τραγούδια του άλμπουμ, ενώ σε τρία συνέδραμε δημιουργικά και ο David Kahne. Ένα από αυτά, το «Yayo», ηχογραφήθηκε ξανά στο μέλλον και συμπεριελήφθη στο EP «Paradise», το 2012.

Την ίδια χρονιά, η καλλιτέχνιδα είχε εκφράσει την επιθυμία της να επανακυκλοφορήσει το πρώτο άλμπουμ της, πλάνο που τελικά έμεινε στα χαρτιά.

Αυτή τη στιγμή, το «Lana Del Ray a.k.a. Lizzy Grant» δεν είναι δημοσιευμένο επίσημα σε κάποια ψηφιακή πλατφόρμα. Οι ακροατές μπορούν να εντοπίσουν τα τραγούδια σκόρπια στο YouTube.

Οι τίτλοι τραγουδιών του «Lana Del Ray»

Η καινούρια δισκογραφική δουλειά της Lana Del Rey με τίτλο «Lust For Life» κυκλοφορεί στις 21 Ιουλίου από την Polydor Records / Universal, περιέχοντας 16 τραγούδια.

Εκτός από τη συνεργασία με τον The Weeknd στο ομώνυμο single και αυτές με τον A$AP Rocky σε δύο ολοκαίνουρια τραγούδια, θα ακούσουμε την τραγουδίστρια να συμπράττει επιπλέον με τη θρυλική Stevie Nicks τον Fleetwood Mac και με τον Sean Ono Lennon, γιο του John Lennon και της Yoko Ono.

[ot-video][/ot-video]